نگاهی به اولین نشست ائتلاف نظامی در ریاض

کد خبر: 753678

عربستان می‌خواهد از طریق ائتلاف اسلامی نظامی فشارهای سیاسی امنیتی مالی و نظامی خود را علیه حزب الله افزایش دهد.

نگاهی به اولین نشست ائتلاف نظامی در ریاض

خبرگزاری تسنیم: اولین نشست وزیران دفاع موسوم به ائتلاف اسلامی نظامی اخیرا در ریاض برگزار شده است. این ائتلاف توسط عربستان در 15 دسامبر 2015 برای مبارزه با تروریسم پایه گذاری شد. به رغم اینکه در ائتلاف مزبور بیش از 40 کشور عضویت دارند اما در میدان عمل هیچ سرباز سعودی و کشورهای همسوی با ریاض در نبرد علیه داعش و سایر گروه های تروریستی درعراق و سوریه دیده نشدند. این در حالی است که ائتلاف اسلامی نظامی پس از دیدار سران کشورهای عربی اسلامی با "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا در ریاض (می 2017) اعلام کرد: این ائتلاف آمادگی دارد، در صورت نیاز 34 هزار نظامی خود را برای نبرد با داعش به سوریه و عراق اعزام کند. به نظر می رسد این اعلام آمادگی بیشتر جنبه تبلیغاتی سیاسی داشت چرا که همه می دانند، نظامیان عربستان آنقدر سطح دانش و مهارت نظامی بالایی ندارند که بتوانند تروریست های داعش را سرکوب کنند. این چنین وضعیتی در بسیاری از کشورهای عضو ائتلاف اسلامی نظامی قابل مشاهده است.

بیانیه ریاض

به هرحال، در پایان اولین نشست ائتلاف اسلامی نظامی بیانیه ای منتشر شد که سرلشگر "عبدالله بن عثمان الصالح" دبیرکل این ائتلاف آن را برای خبرنگاران چنین تشریح کرد: شرکت کنندگان در نشست ریاض بر محورهای ذیل جهت مبارزه با تروریست ها توافق کردند. مبارزه با اندیشه افراط گرایی بویژه در زمینه دینی، مبارزه با تبلیغات رسانه های تروریست ها و ضرورت سرمایه‌گذاری در رسانه‌های نوین برای مقابله با اندیشه های افراطی و خنثی سازی برنامه های فرهنگی و اعتقادی گروه های تندرو، خشکاندن منابع مالی تروریست ها وضرورت هماهنگی فنی و امنیتی و تبادل اطلاعات بین اعضای این ائتلاف، مبارزه نظامی با تروریست ها و لزم ایجاد یک مرکز برای هماهنگی این مبارزات و تعیین ریاض به عنوان مقر ائتلاف اسلامی نظامی تا نیازهای مختلف (مالی ...) این ائتلاف تامین شود.

مکتب سلفی وهابی

دراینجا باید به این نکته اشاره کنم، اندیشه های افراطی در مکتب سلفی وهابی ترویج می شود. دانش آموختگان این مکتب، سازمان ها و شبکه های تروریستی تکفیری مثل القاعده، داعش و ... را بوجود آورده اند. کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس بویژه عربستان تحت پوشش سازمان های خیریه و از راه های مختلف، منابع مالی و تسلیحاتی این گروه ها را تامین می کردند. شهروندان عرب هنوز به یاد دارند که بیانیه‌های القاعده از یک شبکه مهم ماهوره ای منطقه پخش می شد. سایت اینترنتی داعش فیلم های سربریدن قربانیان این گروه تروریستی را بر روی خروجی سایت می گذاشت. این درحالی بود که تمام کشورهای غربی و عربی .... با داعش مخالف بودند ولی هیچگاه سایت این گروه تروریستی تکفیری فیلتر و از شبکه ارتباطی جهانی حذف نشد!

معرفی مبارزان فلسطینی به عنوان تروریست

جالب است که بدانید در نشست موسوم به ائتلاف اسلامی نظامی در ریاض فیلم کوتاهی از درگیری مسلحانه مبارزان فلسطینی با رژیم صهیونیستی بجای تصویری از گروه های تروریستی پخش شد که موجی اعتراضات در فضای مجازی درمیان کاربران عرب بویژه فلسطینیان به همراه داشت. آنان نوشتند: فیلمی که در این نشست به نمایش درآمد، تصویر درگیری سال 2001 میان نیروهای مقاومت فلسطین و ارتش صهیونیستی در نزدیکی شهرک نشین گیلو در جنوب سرزمین های اشغالی بود که به جای فیلمی از گروه های تروریستی پخش شد. سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز این موضوع را مستمسکی برای تروریستی خواندن گروه های مقاومت قرار داد. «آویخای ادرعی» در صفحه توئیتر خود نوشت: خود عرب ها (بر تروریستی بودن گروه های فلسطینی) گواهی دادند.

نبود قطر و لبنان در نشست

نکته دیگری که مناسب است به آن اشاره شود، عدم حضور قطر و لبنان درنشست ریاض است. روزنامه سعودی در این رابطه نوشت: قطر به دلیل حمایت از تروریسم به این نشست دعوت نشده است. این روزنامه با حمله شدید به لبنان مدعی شد، دولت بیروت تحت سلطه حزب الله است به همین دلیل، وزیر دفاع این کشور در نشست ریاض شرکت نکرد. این روزنامه سعودی در مقاله دیگری نوشت: دبیرخانه این ائتلاف در ریاض بزودی افتتاح می شود. عکاظ پیشنهاد کرد عربستان رهبری این ائتلاف و سیاستگذاری های آن را به عهده داشته باشد.

هدف قرار دادن مقاومت

درمجموع، چنانچه ریاض رهبری و سیاستگذاری اتئلاف اسلامی نظامی را به عهده بگیرد که شواهد و قرائن حاکی از آن است، در این صورت، حزب الله اولین هدف عربستان خواهد بود. حماس و محور مقاومت از اهداف بعدی ریاض هستند. همه می دانند آمریکا حزب الله را در فهرست سازمان های تروریستی خود قرارداده و عربستان با حملات رسانه ای تلاش می کند این جنبش را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کند. حذف حزب الله از عرصه تحولات منطقه و لبنان آنقدر برای ریاض مهم است که نخست وزیر این کشور را مجبور به کناره گیری از قدرت کرد. به رغم اینکه "سعد حریری" به بیروت بازگشت و استعفای خود را پس گرفت اما حملات علیه حزب الله همچنان ادامه دارد. به نظر می رسد عربستان می خواهد از طریق ائتلاف اسلامی نظامی فشارهای سیاسی- امنیتی- مالی و نظامی خود را علیه حزب الله افزایش دهد و مشکلاتی را براین این گروه مقاومت بوحود آورد.

توهم سعودی‌ها

شاید مقامات ریاض تحت تاثیر تبلیغات خودشان قرار گرفته اند و خیال می کنند مردم و دولتمردان سایر کشورها حزب الله را به عنوان یک گروه تروریستی می شناسند، درحالی که بر همگان عیان است، این حزب الله و متحدانش بودند که علیه داعش و سایر گروه های تروریستی در سوریه و عراق وارد نبرد شدند و آنها را شکست دادند. این موضوع از نگاه مردم دور نیست. مردم منطقه بخوبی مبارزات حزب الله و حماس علیه صهیونیست ها را به یاد دارند لذا به نظر نمی رسد کشورهای چندانی با این برنامه عربستان همراه شوند بویژه اینکه ملت های لبنان و فلسطین حزب الله و حماس را بازوی دفاعی خود می دانند وهرگز اجازه توطئه چینی علیه آنها را نخواهد داد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت