ده نکته از استراتژی نظامی جدید داعش در شرق سوریه/ «بزن در روهایی» که تلفات جبهه مقاومت را بالا می‌برد!/ آیا داعش به «بیابان» باز می‌گردد؟

کد خبر: 734207

شکست‌های میدانی متعدد داعش در سوریه و عراق در برابر نیروهای مختلف، این ذهنیت را ایجاد کرد که گویا کار داعش از نظر عملیات نظامی به پایان رسیده است. با این حال، تجربه نبردهای یک هفته اخیر در شرق سوریه نشان می‌دهد داعش به تاکتیک جدیدی در عملیات‌های نظامی روی آورده است.

ده نکته از استراتژی نظامی جدید داعش در شرق سوریه/ «بزن در روهایی» که تلفات جبهه مقاومت را بالا می‌برد!/ آیا داعش به «بیابان» باز می‌گردد؟

داعش سوریه عراق سرویس بین الملل فردا: شکست‌های میدانی متعدد داعش در سوریه و عراق در برابر نیروهای مختلف، این ذهنیت را ایجاد کرد که گویا کار داعش از نظر عملیات نظامی به پایان رسیده است. با این حال، تجربه نبردهای یک هفته اخیر در شرق سوریه نشان می‌دهد داعش به تاکتیک جدیدی در عملیات‌های نظامی روی آورده است.

اینجا ببینید: فیلم: محاصره داعش در دیرالزور

داعش بعد از یک ماه عقب‌نشینی مکرر در شرق سوریه، اخیرا دست به اقدامات جدیدی زده است. اقداماتی که به نظر می‌رسد موجب غافلگیری دمشق و متحدین آن شده، به طوری که حتی روس‌ها هم غافلگیر شده و دو مستشار نظامی روس در شهرک کباجب در غرب دیرالزور توسط داعش اسیر می‌شوند. در ادامه این مطلب، چند نکته از تاکتیک جدید داعش را برمی‌شماریم:

۱- داعش در سواحل شرقی فرات و مشخصا محدوده شهرک «حویجه صکر» و اطراف آن به سختی در برابر نیروهای جبهه مقاومت و ارتش سوریه می‌جنگند؛ به طوری که آمار تلفات طرفین به بیش از ۱۰۰ نفر طی یک هفته رسیده است. با این حال داعش اجازه پیشروی به نیروهای متحد دمشق در شرق فرات نداده است. این در حالی است که متحدین در غرب رود فرات با سرعت پیشروی کرده و از روز شنبه به دروازه‌های غربی شهر المیادین (سومین مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شهر استان دیرالزور) رسیده‌اند.

۲- داعش نسل بعدی سازمان تروریستی «دولت اسلامی عراق» است. دولت اسلامی عراق طی سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۲ (پیش از ورود به سوریه) با آداب و اسلوب جنگ‌های بیابانی به خوبی آشنا شده و اکنون از همین حربه می‌تواند به نحو احسن استفاده کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های نبردهای بیابانی از نوع داعش را باید «الویت گرفتن تلفات از دشمن در مقایسه با حفظ سرزمین» و «سرعت بسیار بالای جابجایی نیروها» در کنار حسن استفاده از «غافلگیری» و «بر هم زدن تمرکز دشمن» را برشمرد.

۳- ده روز قبل، مرکز «النورس للدراسات» که به تحلیل‌های استراتژیک و نظامی مشهور و حامی جدی گروه‌های سلفی تکفیری حاضر در سوریه است، طی یک مقاله تحلیلی بدون اسم بردن از داعش پیشنهاد داد که در موقعیت فعلی برای ضربه زدن به ماشین نظامی ارتش سوریه و جبهه مقاومت، باید «در نقاط دور از خط مقدم نبرد، به صورت ضربتی پاتک زد.» این مرکز در ادامه مقاله خود این گونه توضیح داد که در زمان انتشار این مقاله (۱۰ روز قبل) عمده توان ارتش سوریه و مقاومت در خطوط مقدم استان دیرالزور متمرکز شده و به همین علت در نقاط دورتر از خط مقدم آسیب‌پذیر است. در پایان این مقاله مشخصا یک نسخه تجویزی وجود داشت: با عبور از صحرای بادیة الشام می‌توان در خطوط عقب‌تر به مواضع نظام سوریه حمله کرد.

اینجا بینید: فیلم: حمله جنگنده های روسی به مواضع داعش

۴- در مقاله مرکز نورس تأکید شده بود که باید هدف از این حملات، صرفا بالا بردن تلفات نیروهای ارتش سوریه و متحدین در خطوط عقب و مهم‌تر از آن بر هم زدن تمرکز فرماندهان ارتش سوریه و محور مقاومت باشد. به این ترتیب مهاجمین (داعش) باید آماده باشند تا در صورت لزوم منطقه‌ای که به آن حمله کرده‌اند را بعد از رسیدن نیروهای کمکی کافی از طرف متحدین، به سرعت ترک کنند!

۵- تنها یک روز بعد از انتشار این مقاله بود که داعش با بیش از ۱۰۰ کیلومتر حرکت در عمق بیابان، به شهر «قریتین» واقع در مرزهای غربی بادیة الشام و در شرق استان حمص حمله کرد. علیرغم گذشت نه روز از اشغال این شهر توسط داعش، هنوز این شهر در اشغال این گروهک تروریستی باقی مانده است!

۶- یک روز بعد از اشغال قریتین، داعش به شهر السخنه حمله کرد. گرچه رزمندگان محور مقاومت به خوبی از این شهر دفاع کردند؛ اما السخنه به مدت یک هفته در محاصره داعش بود. حداقل ۳۰ نفر از مدافعین این شهر در حمله داعش کشته شدند. دو روز قبل، جبهه مقاومت در عملیات وسیعی توانست جاده ارتباطی میان دیرالزور و السخنه را از لوث داعش پاکسازی کند؛ اما نکته جالب این‌جاست که تا به حال تنها اجساد دو تروریست داعشی منتشر شده! همین نکته نشان می‌دهد نیروهای داعش اصراری به جنگیدن نداشته و به سرعت این میدان را ترک کرده و در بیابان پراکنده شده‌اند تا در زمان مناسب به نقطه دیگری یورش ببرند!

۷- یک روز بعد از محاصره السخنه، داعش به شهر کباجب و شهرک الشولا واقع در جنوب غربی دیرالزور حمله کرد. رسانه‌های نزدیک به دمشق تنها مدعی حمله داعش به جاده واصل میان این دو شهر شدند؛ اما داعش از اشغال هر دو شهر و شهرک خبر می‌داد! یک روز بعد، داعش اعلام کرد دو سرباز روس را به اسارت گرفته و دو سرباز روس دیگر نیز در نبرد کشته شده‌اند! اندکی بعد با انتشار تصاویر اجساد و نظامیان روس ربوده شده، صحت ادعای داعش اثبات شد.

اینجا ببینید: اعدام یک سرباز روس به دست داعش +عکس

۸- روسیه بعد از انتشار تصاویر سربازان کشته و ربوده شده، به شدت کباجب و الشولا را بمباران کرد. داعش نیز به سرعت این مناطق را ترک کرد؛ اما هنوز هم سرنوشت دو نظامی روس ربوده شده نامعلوم است! در نبردهای دیرالزور، مستشاران روس هرگز به خط مقدم نمی‌آمدند و حتی یک نفر هم تلفات نداده بودند و حالا داعش به نقطه‌ای حمله کرده بود که در محاسبات روسیه هم پیش بینی نشده بود.

۹- پیشروی‌های اخیر به سمت المیادین نشان می‌دهد داعش از نظر نظامی فاقد توان کافی برای نبردهای معطوف تصرف یک منطقه است؛ اما نیروهای آن در بیابان‌های بادیة الشام پراکنده‌اند و هر لحظه ممکن است در نقطه‌ای، از متحدین تلفات بگیرند. احتمالا این روش دست کم تا زمانی که نیرو به اندازه کافی در دیرالزور مستقر نشود، استمرار یابد.

۱۰- همه موارد فوق نشان دهنده پویایی ماشین عملیاتی داعش است؛ در حالی که دیگر خبری از سیطره بر یک منطقه و اداره آن نیست! آیا داعش خود را برای بازگشت به بیابان‌ها و پایان عصر دولتداری آماده کرده تا مدتی بعد در زمان مناسب دوباره به اشغال مناطق و تأسیس دولت اشغالی اقدام کند؟ ابو محمد العدنانی، سخنگوی اسطوره‌ای داعش، در یکی از پیام‌های آخر خود گفته بود: «ما شاید بار دیگر به بیابان بازگردیم. ما از این موضوع ابایی نداریم؛ بلکه می‌ترسیم بیرق جهاد بر زمین بیفتد...»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت