۴ نکته درباره آزادی‌های کاریکاتوری و استادیوم رفتن زنان عربستانی

کد خبر: 728169

برگزاری مراسم کنسرت، اجرای نمایش‌های متفاوت و از همه مهم‌تر و خبرساز‌تر اجازه ورود زنان برای نخستین بار به استادیوم ملک فهد در ریاض اتفاقات شگفت‌انگیزی خواهد بود که تا روزهای آینده، سرزمین عربستان شاهد آن خواهد بود.

۴ نکته درباره آزادی‌های کاریکاتوری و استادیوم رفتن زنان عربستانی
تسریع غرب‌گرایی و آزادی‌های کاریکاتوری در عربستان
سرویس بین‌الملل فردا؛ مهدی خلسه: مراسم هشتاد و هفتمین سالگرد تاسیس پادشاهی عربستان سعودی که قرار است این هفته در عربستان برگزار شود، خبر از وقوع رویدادهای جدید و تغییر رویه حکام این کشور در اداره امور فرهنگی و تفریحی این کشور می‌دهد. برگزاری مراسم کنسرت، اجرای نمایش‌های متفاوت و از همه مهم‌تر و خبرساز‌تر اجازه ورود زنان برای نخستین بار به استادیوم ملک فهد در ریاض اتفاقات شگفت‌انگیزی بود که سرزمین عربستان شاهد آن است.
۱- جشن‌های ملی سعودی به عنوان بخشی از طرح‌های دولت سعودی برای بالا بردن غرور ملی و افزایش کیفیت زندگی مردم است. اقداماتی که آخرین رونمایی‌های دولت عربستان از طرح کلان اصلاحات موسوم به چشم انداز ۲۰۳۰ هستند و قرار است عربستان درهای جدیدی از اقتصاد غیرنفتی و سبک زندگی open (باز و راحت) را به مردم خود ارائه دهد. حکام سعودی قصد آغاز اصلاحات در ساختار روحانیت دینی سنتی و جلوگیری از نفوذ مسائل دینی به اموری، چون آموزش و پرورش و قانون را دارند و برای تغییر عناصر هویت ملی از مولفه‌های مذهبی و آنچه که خود اسلام تاریخ گذشته می‌خوانند، تلاش می‌کنند. البته باید توجه داشت که مساله ورود زنان به استادیوم، حتی اگر از برنامه‌های اصلی تیم محمد بن سلمان در طرح اصلاحات باشد، محصولی جز ترویج غربگرائی ناقص و ضد دین در کشوری که زنان سال‌ها به خاطر برداشت غلط علمای وهابی از دین، از حقوق اولیه و بسیار اساسی‌تری مثل حق رانندگی و بسیاری از حقوق مهم در مسائل خانوادگی محروم هستند، نخواهد داشت.
۲- برگزاری باشکوه مراسم روز ملی عربستان از جمله اموری بود که تا قبل از امسال به خاطر «تخریب روحیه مذهبی در سرزمین اسلام»، مورد انتقاد علمای وهابی قرار می‌گرفت، ولی امسال با تزئین شهرهای عربستان با پرچم سبز این کشور و نصب تصاویر مختلف از شادمانی ملک سلمان و شاهزاده محمد بن سلمان و نورافشانی شهر‌ها توسط آسمان‌خراش‌ها، تغییر رویه دولت سعودی به وضوح قابل مشاهده است. اداره امور سرگرمی‌های عمومی در عربستان سازمان دولتی است که قرار است جشن‌های روز ملی عربستان را سازماندهی کند و انتظار می‌رود که حدود ۱. ۵ میلیون سعودی برای بیش از چهار روز در مراسم‌های روز ملی عربستان که در ۱۷ شهر برگزار خواهد شد، شرکت کنند. ۳- هنوز گزارش قطعی در دست نیست که زنان عربستانی مجوز برای حضور در استادیوم‌های کشور خود را به طور کامل به دست آورده‌اند. به جز حضور در جشن‌های ملی که در استادیوم‌های ورزشی برگزار می‌شود و همینطور حضور در استادیوم اصلی ریاض برای دیدن بازی آرژانتین که لیونل مسی هم در آن حضور داشت، مورد دیگری از حضور زنان سعودی در ورزشگاه مشاهده نشده است. البته گزارش‌ها حاکی از این است که برخی از زنان عربستانی برای دیدن مسابقات فوتبال به طور مکرر به بحرین یا امارات سفر می‌کنند و بازی‌های بیرون از خانه تیم‌های عربستانی را در کشورهای همسایه خود تماشا می‌کنند. جالب اینکه ظاهراً تیم الهلال بیش از سایر تیم‌های عربستانی بین بانوان عربستانی طرفدار دارد و تماشاگران زن زیادی با پرداخت هزینه، برای بازی‌های خارج از خانه الهلال به کشورهای همسایه می‌روند. ۴- چشم‌انداز اصلاحات ۲۰۳۰ قرار است یک چهارم از سرمایه ۲۰ میلیارد دلاری سعودی‌ها را که در حال حاضر توسط اتباع این کشور خرج گشت و گذار در قطب‌های توریستی و مراکز تفریحی منطقه از جمله دبی می‌شود، جذب مراکز تفریحی داخلی کند. هرچند، مراسم‌هایی که این هفته قرار است برگزار شود برای عموم رایگان است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت