خبرگزاری تسنیم: به نقل از روزنامه الاخبار، بحرین با وجود وسعت کم که به 800 کیلومتر مربع هم نمی رسد، اکنون میزبان سه پایگاه نظامی شامل پایگاه آمریکایی، انگلیسی و سعودی است و قرار است یک پایگاه مصری نیز درآنجا تشکیل شود.
به این ترتیب در ماهیت دیکتاتوری نظام حاکم بحرین هیچ جایی برای حاکمیت و استقلال وجود ندارد، این خلاصه مجموعه واقعیت هایی است که از مصادره تصمیمات سیاسی بحرین از سوی مراجع رسمی این کشور حکایت دارد.
کشوری کوچک با پایگاههای نظامی متعدد
در کشوری که مساحت آن از 765 کیلومتر مربع فراتر نمی رود، سه پایگاه نظامی راهبردی به شکل ثابت وجود دارد، به این ترتیب که یک پایگاه متعلق به ناوگان پنجم آمریکا و یک پایگاه متعلق به انگلیس است که بزرگترین پایگاه این کشور در منطقه خاورمیانه به شمار می آید و یکی دیگر نیز تحت عنوان سپر جزیره در اختیار عربستان قرار دارد.
پایگاه مصری در چند کیلومتری مرز بحرین با قطر
در این میان روزنامه الاهرام به نقل از یک منبع نظامی مصر نوشت، قرار است پایگاه چهارم نظامی در بحرین متعلق به مصر باشد.
به گفته این منبع، این پایگاه که «پایگاه العربیه» نام خواهد داشت در جزایر حوار در چند کیلومتری سواحل قطر بنا خواهد شد.
این اخبار در حالی درز کرده است که بحران سیاسی محور چهارگانه شامل عربستان، امارات، مصر وبحرین با قطر در حال هرچه وخیم تر شدن است و همین بحران تصویر روشنی از اطاعت تمام و کمال بحرین از محور مزبور و دنباله روی از آن حکایت دارد.
پایگاههای بیگانگان، بار اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برای بحرین
در این میان برخی اطلاعیه های رسمی بحرین وجود پایگاه های نظامی چند ملیتی در خاک این کشور را باری اقتصادی و فرهنگی و نیز سیاسی برای آن برشمرده اند.
این در حالی است که در بعد وابستگی سیاسی و عدم استقلال آل خلیفه باید گفت ورود نیروهای سپر جزیره به خاک بحرین موجب شد تصمیم گیری سیاسی از منامه به ریاض منتقل شود و به موازات آن آل خلیفه در حل وفصل بحران در این کشور ناکام ماندند؛ بحرانی که در هفت سال گذشته زندانی شدن 11 هزار بحرینی را به دنبال داشته است.
به هر حال «پایگاه العربیه» که مصر تعمد دارد اخبار مربوط به تاسیس آن منتشر شود، تنها حضور نظامی بیگانه در بحرین نیست که سیاستمداران منامه در قبال آن سکوت کرده اند بلکه موارد مشابه دیگری نیز در این خصوص وجود داشته است.
سکوت آل خلیفه
در همین ارتباط رسانه های سودانی تاکید کردند در پی فاش شدن اطلاعاتی مبنی بر تلاش عثمان طه مدیر دفتر رئیس جمهور سودان برای عقد قرارداد با طرف سعودی و اماراتی مبنی بر ا نتقال نیروهای سودانی مستقر در یمن به مرزهای بحرین با قطر، رئیس جمهور عثمان طه را اخراج کرد.
بر اساس این اطلاعات، قرار بود نیروهای سودانی که در قالب ائتلاف سعودی علیه یمن راهی این کشور شدند، در هرگونه اقدام نظامی احتمالی علیه قطر شرکت داشته باشند.
سودان پس از فاش شدن این اطلاعات از هرگونه موضع گیری روشن در قبال بحران عربی خودداری کرد.
این موارد بیانگر وابستگی تمام و کمال مراجع تصمیم گیر بحرین و در راس آن حمد بن عیسی آل خلیفه و هیئت حاکم آن به عربستان و امارات است تا جایی که تصمیم مربوط به حضور نظامی در خاک بحرین در اختیار سران این کشور قرار ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید