خیز ریاض برای ساختارهای فرهنگی قرقیزها

کد خبر: 684498

وزیر آموزش و پرورش قرقیزستان از مشارکت عربستان برای ساخت 16 مدرسه در این کشور خبر داد.

خبرگزاری فارس: در بیشکک به نقل از «کا-پورتال.رو»، «گولمیرا کودای‌بردیف» وزیر آموزش و پرورش قرقیزستان در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: مقامات عربستان سعودی هزینه ساخت 16 مدرسه را در قرقیزستان بر عهده گرفتند.
کودای‌بردیف افزود: سازمان آموزش و پرورش قرقیزستان پیش‌نویس این توافقنامه را برای بررسی به دولت و مجلس تحویل داده است.
وی تصریح کرد: با مشارکت ازبکستان یک مدرسه در شهرستان «اوش» در جنوب قرقیزستان ساخته می‌شود و با کمک‌های مالی روسیه و چین، 2 مدرسه در پایتخت این کشور تأسیس خواهد شد.
کودای‌بردیف تأکید کرد: 15 مدرسه در قرقیزستان در خطر خرابی است و به همین دلیل دانش‌آموزان آن به ناچار در چادرهای مخصوص تحصیل می‌کنند.
وی همچنین گفت: طبق بررسی وضعیت مؤسسات آموزشی توسط وزارت آموزش و پرورش قرقیزستان 193 مدرسه نیاز به بازسازی یا تعمیرات اساسی دارند.
طبق آمار رسمی در حال حاضر در قرقیزستان 2218 مدرسه با ظرفیت 600 هزار محصل وجود دارد اما در این مدارس حدود یک میلیون دانش آموز درس می‌خوانند.
سرمایه‌گذاری عربستان سعودی در بخش‌های دینی و آموزشی در قرقیزستان در حالی است که به باور کارشناسان، این اقدامات در راستای تقویت نفوذ «ریاض» در لایه‌های مختلف اجتماع کشور و در نهایت تبلیغ ایدئولوژی خود که همان سلفیت و وهابیت است، صورت می‌گیرد.
حضور عربستان در بخش آموزشی قرقیزستان در حالی است که چندی قبل نیز سفارت سعودی در بیشکک، مرکز فرهنگی عربستان را در کتابخانه ملی قرقیزستان افتتاح کرد.
این در حالی است که پروسه حضور عربستان در بخش‌های مختلف در قرقیزستان از زمان افتتاح سفارت این کشور در بیشکک روندی صعودی به خود گرفته است و ریاض با اختصاص بودجه‌های کلان به این جمهوری آسیای مرکزی، سعی در تحکیم نفوذ ایدئولوژیک خود دارد.
در این راستا علیرغم آنکه جامعه مسلمانان قرقیزستان که اکثریت اهل سنت و حنفی مذهب هستند (قبلا رویکرد معتدلی در مناسبات با اهل تشیع و دیگر مذاهب داشتند)، در این اواخر از سوی برخی از روحانیون قرقیزستانی تحصیل کرده در عربستان، پاکستان و دیگر مراکز آموزشی دینی نزدیک به سعودی‌ها، پیوسته جامعه مسلمانان این کشور علیه شیعه و همچنین علیه روسیه به دلیل پشتیبانی از نظام سوریه، تحریک می‌گردند که اینگونه اقدامات، نگرانی‌هایی جدی را در بین کارشناسان و تحلیلگران و برخی شخصیت‌ها و مقامات کشور ایجاد کرده است
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد