تاثیر قطع روابط با قطر بر بهای نفت و گاز در بازارهای جهانی/ مصر و امارات وارد کننده بزرگ گاز قطر

کد خبر: 680030

به گفته بازرگانان نفتی هنوز خیلی زود است که درباره تأثیر این اختلافات بر محموله‌های LNG در منطقه اظهارنظر شود، بویژه اینکه هم مصر و هم امارات متحده عربی هر دو از واردکنندگان گاز قطر هستند.

تاثیر قطع روابط با قطر بر بهای نفت و گاز در بازارهای جهانی/ مصر و امارات وارد کننده بزرگ گاز قطر
بحران نفت
سرویس بین‌الملل فردا؛ عاطفه تقدیسی: عربستان سعودی و دیگر متحدان کلیدی‌اش روز دوشنبه روابط خود را با قطر، بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی منطقه (LNG) به اتهام افراط‌گرایی، بی‌ثباتی در منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی از جمله اخوان‌المسلمین، داعش و القاعده قطع کردند. عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات متحده عربی با صدور بیانیه‌های جداگانه اعلام کردند که هرگونه سفر هوایی و دریایی از قطر به حالت تعلیق در خواهد آمد. عربستان سعودی اوایل صبح دوشنبه از طریق خبرگزاری رسمی این کشور بیان کرد که رفت و آمد زمینی را نیز به کشور همسایه خود قطع خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: قطر به محاصره کشورهای عربی درآمد
در پی نگرانی‌ها از شکاف گسترده میان کشورهای عرب، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با 1.6 درصد افزایش به 50 دلار رسید. قطر به همراه عربستان سعودی و امارات متحده عربی یکی از اعضای اصلی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است. اما هنوز مشخص نیست که چگونه این بحران سیاسی به رهبری عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان است، بر سیاست‌های اوپک تأثیر می‌گذارد. یک منبع نفت عربستان اعلام کرد با توجه به اینکه قطر تولیدکننده‌ای خرد در اوپک به شمار می‌رود، بعید است که این بحران‌ها تأثیر زیادی در تصمیم‌گیری‌های اوپک داشته باشد.
نامشخص بودن وضعیت LNG
به گفته بازرگانان نفتی هنوز خیلی زود است که درباره تأثیر این اختلافات بر محموله‌های LNG در منطقه اظهارنظر شود، بویژه اینکه هم مصر و هم امارات متحده عربی هر دو از واردکنندگان گاز قطر هستند. قطر تقریباً یک سوم تقاضای LNG جهان را تأمین می‌کند و مصر برای رفع نیازهای برقی خود از ژانویه 2016، به طور متوسط در هر ماه 857 هزار متر مکعب LNG از قطر وارد کرده است.
مصر در سال گذشته، مناقصه بزرگی برای سال 2017 ترتیب داد که قطر بیشترین سهم را در آن داشت. گرچه به گفته بازرگانان نفتی قرار بود افزایش تولیدات داخلی و جایگزین کردن منابع دیگر از کشورهایی همچون نروژ، نیجریه و ایالات متحده، شکاف‌های بالقوه موجود را پر کند. امارات متحده عربی نیز از سال 2016، به طور متوسط در هر ماه 190 هزار متر مکعب LNG از قطر وارد کرده است. در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، کویت که معمولاً دنباله‌رو تصمیمات عربستان سعودی است، هنوز در خصوص اختلافات پیش آمده واکنشی نشان نداده است. مطابق داده‌های موجود، کویت از سال 2016، به طور متوسط در هر ماه 283 هزار متر مکعب LNG از قطر وارد کرده است. هندوستان نیز که به گفته آژانس انرژی «وود مکنزی»، بعد از ژاپن، دومین خریدار LNG قطر است، با ذکر اینکه صنایع نفت و گاز از این اختلاف تأثیر چندانی نخواهد گرفت، تصریح کرده ما همچنان به دریافت گاز از قطر از طریق دریا ادامه خواهیم داد.
یک تاجر LNG ژاپنی هم اعلام کرد که اختلاف قطر با کشورهای عربی خلیج فارس تأثیر فوری بر واردات LNG از قطر نخواهد داشت. قطر یکی از عمده‌ترین صادرکنندگان میعانات نفتی، نفت خام سبک و LPG است که اکثر محصولات خود را تحت عرضه‌های بلند مدت به دو کشور ژاپن و کره جنوبی می‌فرستد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت