رفتارهای اردوغان؛ از دعوای زرگری تا دیوار کج فهمی
طی سالهای اخیر، روزی نیست که ترکیه یا یکی از مسؤولان عالی رتبه این کشور در رسانههای بین المللی خبرساز نشود؛ کشوری که از یک سو ژست صهیونیسم ستیزی به خود میگیرد و از سوی دیگر، سرانش با سردمداران تل آویو بستنی میخورند.
روزنامه صبح نو: طی سالهای اخیر، روزی نیست که ترکیه یا یکی از مسؤولان عالی رتبه این کشور در رسانههای بین المللی خبرساز نشود؛ کشوری که از یک سو ژست صهیونیسم ستیزی به خود میگیرد و از سوی دیگر، سرانش با سردمداران تل آویو بستنی میخورند. داستان از آنجا شروع میشود که دوشنبه گذشته، روزنامه ترکیهای «حریت» گزارش داد که ترکیه قصد دیوارکشی میان مرزهای خود با ایران را دارد. دلیل این اقدام، جلوگیری از ورود نیروهای "پ. ک. ک" اعلام شده و جالب اینجاست که آنکارا از آغازین ماههای بحران در سوریه، مرز خود با این کشور را ملک طلق تروریستهای مخالف نظام دمشق قرار داده بود تا از طریق آن، هرگونه ضربهای که میخواهند به حکومت مشروع این کشور وارد آورند.
عمار حکیم رئیس ائتلاف «التحالف الوطنی» عراق، دیروز سه شنبه خطاب به سفیر ترکیه، بار دیگر بر غیر قانونی بودن حضور نیروهای ترکیه در شمال عراق تأکید کرده است.
در آخرین این موارد، اردوغان دوشنبه گذشته در اعتراض به قانون موسوم به «لایحه مؤذن» در پارلمان رژیم صهیونیستی که پخش شدن صدای اذان از بلندگوهای مساجد در شهر «قدس» را ممنوع کرده، گفت: اسرائیل سالهاست بیتالمقدس را اشغال کرده است. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به دنبال اظهارات روز دوشنبه رجب طیب اردوغان درباره قدس شریف و مسجد الاقصی، واکنش تندی علیه ترکیه نشان داده است. این وزارتخانه ضمن رد اظهارات رئیسجمهور ترکیه، اعلام کرده: «آنهایی که حقوق بشر را نقض میکنند نباید درباره دموکراسی، اسرائیل را موعظه کنند».
وی تأکید کرد اسرائیل قصد دارد قدس و «مسجد القصی» را یهودیسازی کند و اما فلسطینیان مسلمان بیشتری باید به این مکان مقدس بروند تا مانع از این کار شوند. همچنین رئیس جمهوری ترکیه، دیروز از سند جدید سیاسی حماس که رژیم صهیونیستی آن را بهشدت رد کرده، استقبال و تصمیم آمریکا برای انتقال سفارت از تلآویو به قدس را رد کرد. به هر حال پر واضح است که تنشهای اینچنینی میان ترکها و صهیونیستها به جنگ زرگری میماند و اساسی ندارد؛ چرا که حتی حمله «اسرائیل» به کشتی مرمره که به کمک غیرنظامیان در غزه شتافته بود، تنها چند صباحی روابط دو طرف را تیره کرد و آنها مجدداً سراغ شرکای تجاری سنتی خود بازگشتند.
از دیگر سو، برخی گزارشات ترکی نشان میدهد که ترکیه توافقنامهای با قطر برای احداث پایگاه نظامی در این کشور و انتقال 600 سرباز و افسر ترک به این پایگاه در مرحله نخست امضا کرده است و مدیریت این پایگاه را دو افسر قطری و ترکی با درجه سرهنگی بر عهده خواهند داشت.
همچنین دیروز سهشنبه، اردوغان وارد کویت شد و مورد استقبال «صباح الأحمد الجابر الصباح» امیر کویت قرار گرفت.
منابع رسانهای میگویند بررسی ایجاد مناطق «کاهشتنش» در سوریه، در دستور کار دیدار رئیسجمهور ترکیه با امیر کویت قرار دارد.
دیدگاه تان را بنویسید