گل به خودی مقتدا صدر در صدر

کد خبر: 654173

اظهارات یک هفته اخیر مقتدا صدر درباره ضرورت استعفای بشار اسد را باید به مراتب دردناک تر از موشک های شلیک شده آمریکایی علیه پایگاه الشعیرات سوریه دانست.

روزنامه خراسان: اظهارات یک هفته اخیر مقتدا صدر درباره ضرورت استعفای بشار اسد را باید به مراتب دردناک تر از موشک های شلیک شده آمریکایی علیه پایگاه الشعیرات سوریه دانست. این اظهارات برای نخستین بار از زبان یک شخصیت برجسته شیعه بیان می شود بنابراین دارای اهمیت و قابل تحلیل و بررسی است.صدر در ابتدای هفته جاری و یک روز پس از حمله موشکی آمریکا به سوریه خواستار استعفای بشار اسد و خروج همه نیروهای نظامی حاضر در این کشور شد. سه روز پس از آن صدر در اظهار نظری جدید که هرگونه اتفاقی بودن موضع نخست او را نفی می کند بار دیگر ضمن تکرار ضرورت استعفای اسد، وی را از تکرار سرنوشت قذافی برحذرداشت.
این که صدر بر استعفای اسد و خروج همه نیروهای نظامی موجود در سوریه از جمله روسیه، ایران، مقاومت عراق و حزب ا... تاکید می کند عملا پذیرش رسمی مواضع کشورهای عربستان و ترکیه است که از همان ابتدا خواستار استعفای اسد بوده اند.صدر حتی هیچ طرح جدی برای سوریه پس از اسد ارائه نمی دهد. وی تنها در پیشنهادی کاملا گنگ خواهان استعفای اسد و تحویل زمام امور به طرف های مردمی دارای جایگاه و اعتبار - که توانایی ایستادگی در برابر تروریسم دارند - شده است. مشخص نیست مقصود صدر از طرف های مردمی چه کسانی هستند و با چه سازوکاری قدرت در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت. این موضوع در حالی است که رهبر جریان صدر در مواضع خود بر تعیین حق سرنوشت مردم سوریه به دست خودشان تأکید دارد اما مشخص نیست پیشنهاد پررنگی مانند استعفای اسد آن هم به فاصله سه روز، چگونه با احترام به حق ملت سوریه در تعیین حق سرنوشت خود انسجام می یابد؟صدر درباره چرایی مطالبه اش برای استعفای اسد به دو نکته اشاره می کند، محافظت از اعتبار محور مقاومت و حفظ سوریه از خطر تروریسم.اما واقعیت این است که در همین شرایط فعلی است که محور مقاومت با وجود اسد و هم پیمانان او در اوج قدرت خود قرار گرفته و شش سال مقاومت علیه تروریسم مورد حمایت برخی کشورهای غربی و کشورهای عرب منطقه در حقیقت برای حفظ سوریه از خطر تروریسم و جلوگیری از سرایت آن به کشورهای دیگر بوده است.

واقعیت این است که کناره گیری اسد در شرایط فعلی، با توجه به نتایج و دستاوردهای میدانی و نظامی علیه تروریست ها به خصوص در جبهه حلب و آزاد سازی آن، شکستی برای سوریه و مقاومت خواهد بود.در عین این که موضع گیری های بی سابقه صدر در صورتی که ادامه یابد می تواند باعث تضعیف روحیه رزمندگان مقاومت شود که شش سال است در این کشور در حال مبارزه با تروریست ها هستند. علاوه بر این که باید آن را به مثابه تقویت جبهه ضد سوری دانست چرا که چنین اظهاراتی می تواند دستاویزی برای مخالفان سوری برای پافشاری بر مواضع خود باشد.جالب آن که اتخاذ چنین مواضعی از سوی صدر یک روز پس از حمله موشکی آمریکا به سوریه می تواند به معنای تأثیرگذاری ضربه شست ترامپ به سوریه تلقی شود. عجیب آن که این اظهارات از سوی شخصی بیان می شود که با تأسیس یک نیروی نظامی، سال ها علیه اشغالگری آمریکا در عراق مبارزه کرد.همچنان که اصل اتخاذ چنین رویه ای از سوی صدر را باید تلاش دشمنان برای ایجاد اختلاف میان طیف مقاومت و تبعات بعدی آن به شمار آورد.از سویی به نظر می رسد این موضوع تلاشی از سوی صدر یا اطرافیان او برای ارائه چهره ای جدید از خود در جهان عرب و منطقه باشد. در عراق، صدر معترضان خیابانی مخالف با فساد را رهبری می کند و حتی جریان های غیر دینی و مخالفان دولت در میان آن ها به چشم می خورد. رسانه های رسمی و غیر رسمی جریان صدر و سخنگویان آن نیز مدتی است که در مکاتبات و متون تنها از عنوان رهبر عراقی برای صدر استفاده می کنند. بنابراین اتخاذ چنین مواضعی که بتواند چهره ای فرا عراقی و حقوق بشری از او در منطقه ارائه بدهد احتمالا مطلوب و هدف جریان صدر است. آیا میان این تحرکات داخلی و مواضع مشترک او با ریاض و آنکارا درباره اسد ارتباطی وجود دارد؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت