امیر کویت پای خود را از بازی ضد ایرانی حکام عرب بیرون کشید

کد خبر: 648480

اجلاس امان، "بستر"، مناسب آماده‌سازی مقدمات لازم از سوی کشورهای عرب سنی موسوم به "میانه رو"، به منظور تشکیل ائتلاف ضدایرانی است که اسرائیل نیز به دور از این ائتلاف نخواهد بود، جالب است که در این اجلاس پس از حدود شش سال،برای نخستین بار حکام خائن عرب از آرمان فلسطین سخن گفتند، که هدف از آن نیز پوشش گذاشتن به تشکیل این ائتلاف سنی عربی ضد ایرانی است.

امیر کویت پای خود را از بازی ضد ایرانی حکام عرب بیرون کشید
اعراب
سرویس بین‌الملل فردا: اجلاس امان، شاید جزو مهم‌ترین رخدادهای سیاسی منطقه در راستای تشکیل ائتلاف ضدایرانی با مشارکت کشورهای عرب سنی موسوم به "میانه‌رو" باشد، این اجلاس که مصالحه دو قطب مهم این ائتلاف یعنی مصر و عربستان را مهیا کرد، شاهد اظهارات متمایز امیر کویت درباره لزوم روی آوردن سران کشورهای عرب به سوی ایران بود. امیر کویت در حالی این سخنان را بیان می‌کرد که فضای جلسه تحت تاثیر سخنان ضد ایرانی عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و سایر سران کشورهای عرب بود. در اینجا گزیده‌ مقاله‌ای را از وبگاه خبری "رأی الیوم"، به نوشته "عبدالباری عطوان"، نویسنده سرشناس عرب و سردبیر این روزنامه خواهیم خواهند.
در این مقاله آمده است: کسانی‌که سخنان رهبران عرب را در اجلاس امان پایتخت اردن دنبال کرده‌اند به این نتیجه واضح می‌رسند که این اجلاس در راستای اجرای فرمان "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا می‌باشد، و محور اساسی آن درخصوص تشکیل ائتلاف نظامی کشورهای عرب سنی موسوم به "میانه‌رو"برای مقابله با ایران بوده که از نظر واشنگتن و متحدان عربیش، تهران خطر بزرگی است که امنیت منطقه را تهدید می‌کند! گفتنی است پیش‌تر ترامپ و "بنیامین نتانیاهو"، نخست‌وزیر اسرائیل، کشورهای عربی را به چنین ائتلافی با هدف مقابله با دشمن مشترک (ایران) فراخواندند.
اغراق نکرده‌ایم اگر بگوئیم که این مشارکت گسترده و قابل توجه رهبران عرب در این اجلاس به دلیل تلاش "عبدالله الثانی"، پادشاه اردن، میزبان این نشست برای برگزاری آن نبوده است، بلکه به منظور بحث و گفت‌وگو و آماده شدن برای اجرایی کردن این طرح ضدایرانی است، که اردن در این ائتلاف جدید یکی از کشورهای مهم و تأثیرگذار خواهد بود.
لازم است در اینجا به دو مسأله اساسی توجه شود:
نخست: ترامپ، طی سفر "محمد بن سلمان" ولی‌عهد و پسر پادشاه عربستان، به آمریکا، هم‌پیمانان سعودی خود را به ایجاد روابط نزدیک با مصر دعوت کرده بود، که این اقدام اولین گام در راستای از سرگیری مجدد کمک نفتی عربستان به مصر محسوب می‌شود و مقدار آن که به (700) هزار تن در ماه برآورد شده است طی شش ماه اخیر به دلیل تیرگی روابط بین دو کشور قطع شده بود.
دوم: نباید فراموش کنیم که السیسی پیش‎نویس قطعنامه ضد اسرائیلی کشورش به شورای امنیت سازمان‌ملل را که در آن شهرک‌سازی صهیونیستی محکوم شده بود، به حالت تعلیق درآورد. شایان ذکر است السیسی بعد از گفت‌وگوی تلفنی با ترامپ، از موضع مصر برای به رأی گذاشتن قطعنامه ضد اسرائیلی در شورای امنیت عقب‌نشینی کرد.
اجلاس امان، "بستر"، مناسب آماده‌سازی مقدمات لازم از سوی کشورهای عرب سنی موسوم به "میانه رو"، به منظور تشکیل ائتلاف ضدایرانی است که اسرائیل نیز به دور از این ائتلاف نخواهد بود، جالب است که در این اجلاس پس از حدود شش سال، برای نخستین بار حکام خائن عرب از آرمان فلسطین سخن گفتند، که هدف از آن نیز پوشش گذاشتن به تشکیل این ائتلاف سنی عربی ضدایرانی است.
با توجه به اینکه تشکیل ائتلافی علیه ایران در منطقه، درها را برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌گشاید، و عادی‌سازی روابط حکام کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که دیگر محدود به مصافحه، و سفرهای متقابل و افتتاح نمایندگی‌ نیست، و تمام میادین و زمینه‌ها را در بر گرفته، بعید نیست که بزودی شاهد برگزاری کنفرانس بین‌المللی صلح در واشنگتن خواهیم بود که رهبران مرتجع این کشورهای سنی با همتاهای صهیونیستی خود، به طور رسمی و علنی عادی‌سازی روابط و فعالیت‌های مشترک عربی - اسرائیلی را در زمینه‌های مختلف به جهان اعلام کنند.
قابل توجه است که "صباح الأحمد الصباح"، امیر کویت، یکی از معدود کسانی بود که در سخنرانی خود تصریح کرد به منظور تحقق امنیت و ثبات در منطقه، باید کانال گفت‌وگوی کشورهای عربی با ایران باز شود، آیا می‌توان از این اظهارت امیر کویت به این نتیچه رسید که وی با توجه به اینکه از طرح‌ها و زوایای پنهانِ پشت پرده ائتلاف ضدایرانی مطلع است، خواسته با این سخنان، خود و دولتش را از تبعات خطرناک و احتمالی این ائتلاف دور نگه دارد، بویژه اینکه وی ماه پیش پذیرای "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران، بوده و قبل از آن نیز وزیر خارجه خود را به این کشور فرستاد تا زمینه آغاز گفت‌و گوهای مشترک ایران و شورای همکاری خلیج فارس باز شود، ولی رهبران سعودی پس از مکالمه تلفنی با ترامپ علاوه بر عقب‌نشینی کردن از چنین اقدامی، با رئیس جمهوری آمریکا به منظور ضرورت مقابله با ایران و همچنین ایجاد مناطق امن در سوریه و یمن به به مذاکره پرداختند.
آنچه که نشست امان را از دیگر نشست‌های عربی ده سال اخیر متمایز کرده، این است که این اجلاس به عنوان آغاز مرحله جدیدی از تحولات در سطح خاورمیانه و بین‌الملل در آینده نزدیک خواهد بود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد