خبرگزاری ایرنا: با وجود پاکیزگی شهرها و مراکز جمعیتی روسیه از زباله های پراکنده با فعالیت شبانه روزی زنان و مردان پاکبان، هنوز نظام سازمان یافته بازیافت زباله در این کشور وجود ندارد و فقط به پنج درصد حجم کل زباله ها می رسد در حالیکه در کشورهای پیشرفته این شاخص تا ۷۰ درصد است.
براساس اطلاعات ارائه شده در پایگاه اطلاعاتی اوتور اتودی در روسیه، شمار ایستگاههای دفن زباله در شهرهای بزرگ این کشور مانند مسکو حدود ۱۰ عرصه است.
هر چند مقام های شهرداری های شهرهای بزرگ تلاش می کنند از افزایش تعداد زباله گاهها جلوگیری کنند، اما با توجه به نبود کارخانه های بازیافت و مهم تر از همه نظام تفکیک از مبداء، تاکنون پیشرفت اثرگذاری شکل نگرفته است.
با توجه به این وضعیت، شهرداری مسکو ساخت پنج کارخانه بازیافت زباله را برای کاهش پیامدهای ضد زیست بوم شیوه کنونی در دستور کار قرار داده است.
براساس اطلاعات انتشار یافته محیط زیستی، انباشت زباله ها در ۸۰ سال گذشته در روسیه که با بیش از ۱۷ میلیون کیلومتر مربع بزرگ ترین کشور جهان است، سبب شده از بین بردن آنها دیگر ناممکن شود.
تارنمای روسی پوتین اینفورم نوشته است: تا پایان سال ۲۰۱۶ حدود پنج میلیارد تن زباله در روسیه انباشته شده است.
از سوی دیگر، در برخی گزارش ها این احتمال داده شده که وزن زباله های انباشت شده می تواند صدها میلیارد تن باشد که گستره ای چهار میلیون هکتاری را در برگرفته است که با معیارهای زیست محیطی همخوان نیست.
سرگئی ایوانف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور حفظ محیط زیست و طبیعت نیز اعلام کرده که اجرای معیارهای استاندارد زیست محیطی برای هر زباله گاه نیازمند بیش از ۲۰ میلیون یورو اعتبار است.
یکی دیگر از مسائل، وجود حدود هزار شهر بزرگ و متوسط در روسیه وهمچنین دهها هزار شهرک و روستا به صورت پراکنده است که امکان تجمیع زباله ها و ساخت واحدهای بازیافت را به صورت طرح های کلان مشکل کرده است.
در تازه ترین اقدام برای کاهش مشکلات در این بخش، مقام های بلندپایه شهر مسکو پایتخت روسیه در سفر به چین و بازدید از مراکز بازیافت زباله، خواستار همکاری در این عرصه شده اند و همچنین زمینه های استفاده از تجربیات ژاپن را که یکی از پیشروترین کشورها در بازیافت زباله است، بررسی می کنند.
شاید بتوان یکی از دلایل فراموشی ارزش بازیافت زباله هایی مانند پلاستیک را نفت خیز بودن روسیه دانست که سبب شده محصولات در این بخش ارزان باشد و سرمایه گذاری برای بازیافت زباله های خشک ارزش اقتصادی برای سرمایه گذاران نداشته باشد.
شعبه سازمان گرین پیس در روسیه فعال در عرصه محیط زیستی نیز اعلام کرده که سرانه تولید زباله برای جمعیت حدود ۱۴۷ میلیون نفری این کشور سالانه ۴۰۰ کیلوگرم است که حجم زیادی از آلودگی را روانه طبیعت می کند.
بنا به این گزارش، پساب ها و شیرابه زباله ها سبب آلودگی عرصه های خاکی روسیه که بیشتر جنگلی است و همچنین منابع آبی زیر زمینی می شود و زندگی را برای مراکز جمعیتی مناطق اطراف زباله گاهها نیز دشوار می کند.
گرین پیس همچنین هشدار داده که فعالیت کارخانه های زباله سوزی افزایش بیماری ها از جمله سرطان را در پی دارد.
با توجه به این وضعیت، اکنون روسیه در اندیشه آغاز کردن راهی است تا به این مشکلات پایان دهد، هر چند به نظر می رسد تا رسیدن به نقطه مطلوب باید راهی دشوار و طولانی را بپیماید.
دیدگاه تان را بنویسید