محمد بن سلمان در سودای تخت پادشاهی به آمریکا می‌رود/ ترامپ در آرزوی دلارهای سعودی

کد خبر: 644783

آمریکا در مقابل نقش حمایتی از عربستان، مسئولیت اجرایی سیاست‌های واشنگتن در خاورمیانه، مانند سرمایه‌گذاری برای مداخله نظامی در سوریه، راه اندازی مناطق امن در این کشور، آزادسازی شهر رقه، پرداخت هزینه رویارویی آتی با ایران به صورت صلح آمیز یا نظامی، و همچنین جنگ آمریکا علیه تروریست‌های «القاعده» در یمن را به ریاض واگذار می‌کند.

محمد بن سلمان در سودای تخت پادشاهی به آمریکا می‌رود/ ترامپ در آرزوی دلارهای سعودی
ترامپ در آروزی دلارهای سعودی
سرویس بین‌الملل فردا: پایگاه اینترنتی روزنامه «رای الیوم» چاپ لندن در شماره امروز خود در مطلبی به قلم «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب نوشت: ترامپ قصد دارد طبق وعده انتخاباتی خود با ایران و تروریسم همزمان مبارزه کند اما با پول و نیروی عرب. از طرفی ترامپ به دنبال دوشیدن گاو شیرده عربستان تا آخرین قطره است و از سوی دیگر محمد بن سلمان برای رسیدن به تخت پادشاهی، خود را به آمریکا نزدیک‌تر می‌کند.
در این مقاله آمده است: ما از دلایل پشت پرده‌ای که باعث شد «دونالد ترامپ»،تاریخ دیدارش با شاهزاده «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان را زودتر برگزار کند اطلاعی نداریم و این دیدار بجای پنج شنبه، سه شنبه عصر برگزار شد، ولی می توان نتیجه گرفت که این استقبال گرم و دعوت رسمی از سوی ترامپ، نشان از اعتماد کامل آمریکا یا حداقل دولت فعلی واشنگتن به مهمان سعودی است. محمد بن سلمان به عنوان پادشاه آینده ریاض، مرد شماره یک مورد اعتماد واشنگتن در حوزه خلیج‌فارس و شاید در تمام جهان عرب باشد.
ترامپ یک تاجر است و منطقه خلیج فارس را به خوبی می‌شناسد و شاهزاده محمد بن سلمان مسئول شماره یک همه پرونده‌های اقتصادی ریاض است، علاوه بر این، همچنین وی تاجری بزرگ است که مدیریت شرکت‌های بزرگ این کشور را در دست دارد و به دنبال تأسیس یک صندوق سرمایه گذاری مستقل در سال (2030) است که شاید بزرگ‌ترین بانک در نوع خود در جهان باشد که البته تأسیس این بانک منوط به فروش پنج درصد از سهام شرکت نفتی «أرامکو» که ارزش آن بالغ بر 2 ترلیون دلار آمریکایی است، می‌باشد.
این اعتماد ناگهانی آمریکا به محمد بن سلمان برای تصحیح تصور و دیدگاهی است که می‌گوید دولت آمریکا بر رقیب و دشمن این شاهزاده سعودی، یعنی «محمد بن نایف»، ولیعهد و وزیر کشور عربستان، شرط بندی کرده است، برخی محافل سیاسی منطقه و بین‌الملل بر این باورند که آمریکا بن نایف را مرد قوی و شماره یک ریاض و خلیج‌فارس می‌داند.
این دیدگاه طی سفر «مایکل پومپئو»، رئیس سازمان جاسوسی آمریکا «سیا»، به عربستان و طی سفرش به خاورمیانه تقویت شد، زیرا پومپئو، فقط خواستار دیدار رسمی با محمد بن نایف شده بود.
رئیس سیا پس از دیدار با بن نایف به دلیل قدردانی از تلاش‌های جاسوسیش و به دلیل آنچه اقدامات وی در مبارزه با تروریسم خوانده شده، مدال افتخار «جرج تنت»، اعطا کرد.
رئیس جمهوری آمریکا این دیدگاه را با دعوت رسمی از بن سلمان به واشنگتن از بین برد، از سوی دیگر باید گفت ولیعهد عربستان به همه صلاحیت‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی پدرش دست یافته است، و علیرغم سن کمش، اولین و آخرین تصمیم‌گیرنده در عربستان به شمار می‌رود، وی مسئول اصلی جنگ یمن، و همچنین فروش سهام شرکت نفتی آرامکو و بنیان‌گذار اتحادیه اعراب و مسلمانان است.
بی شک پرونده‌های مهم متعددی در دستور کار مذاکرات بین ترامپ و بن سلمان، از جمله جنگ سوریه، مداخله نظامی در یمن و همچنین چگونگی برخورد با گسترش سیاسی و نظامی ایران در منطقه، وجود دارد ولی مهم‌ترین پرونده از نظر روزنامه «رأی‌الیوم»، که ترامپ در پی آن است، بدست آوردن میلیاردها دلار از عربستان به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم است.
شایان ذکر است که آمریکا در مقابل نقش حمایتی از عربستان، مسئولیت اجرایی سیاست‌های واشنگتن در خاورمیانه، مانند سرمایه‌گذاری برای مداخله نظامی در سوریه، راه اندازی مناطق امن در این کشور، آزادسازی شهر رقه، پرداخت هزینه رویارویی آتی با ایران به صورت صلح آمیز یا نظامی، و همچنین جنگ آمریکا علیه تروریست‌های «القاعده» در یمن را به ریاض واگذار می‌کند که متحمل هزنیه‌های هنگفتی برای این کشور عربی خواهد شد، شاید این معاملات، بخشی از «جزیه» یا «مالیاتی»، باشد که ترامپ از کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس خواسته است که به خاطر حمایت از آنان باید پرداخت کنند.
پیش‌تر، رئیس جمهور آمریکا کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را به عنوان «مخزن دلار»، توصیف کرده بود، که وجود خود را مدیون آمریکا هستند که بدون واشنگتن نمی‌توانستند تا الان دوام بیاورند.
در این راستا، «رأی‌الیوم» از منابع موثق سیاسی دریافت که ترامپ یک‌ماه پیش طی مکالمه خود با «شیخ احمد الصباح»، امیر کویت، خواسته است صورتحساب 9 میلیارد دلار از باقیمانده فاکتور جنگ خلیج فارس در سال (1991) را درقبال آزادسازی کویت پرداخت کند.
«خالد الفلاح»، وزیر نفت عربستان، و یکی از مقامات بسیار نزدیک به بن سلمان، در یکی از گفت‌وگوهای خبری گفته بود: عربستان به دستور بن سلمان، در پروژه «نفت فسیلی» آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد، شاید این اظهارات به جهت آماده‌سازی شرایط برای اجرای دستورات آمریکا در این زمینه است.
عدم پیشداوری در خصوص سفر بن سلمان به آمریکا، شاید عاقلانه به نظر برسد، و باید منتظر اخبار این دیدار حداقل از سوی دولت آمریکا باشیم، زیرا در هر صورت «شفافیت»، جزو ویژگی‌های عربستان نیست، ولی می‌توان بطور خلاصه گفت که بن سلمان با این دعوت رسمی از سوی ترامپ، رسیدنش به آرزوی تخت پادشاهی را نزدیک‌تر کرده و بیشتر مذاکراتش با ترامپ در راستای پیش‌برد اهدافش در این زمینه است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد