روزنامه خراسان: اوضاع اتحادیه اروپا بهسامان نیست. با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، بحران داخلی در اروپا تشدید شده و قدرت مداخله گری این اتحادیه در بیرون از مرزهای خود کاهش یافته است.
قدرت انفرادی کشوری مانند انگلیس هم برای مداخله فردی یا مشارکت در مداخلات دسته جمعی در نقاط دیگر جهان کاهش خواهد یافت. از سویی جبهههای جدید در جهان در حال شکل گیری است. رغبت ترامپ برای نزدیکی به روسیه آن هم در بحبوحه تحریم روسیه از سوی اروپا در موضوع شبهجزیره کریمه، در کنار بیانگیزگی او برای باقی ماندن در پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو که بخش مهمی از آن را اروپاییان تشکیل میدهند از آن جمله است.
ترکیه که در چند دهه اخیر تمام سیاست خارجی اش را برای پیوستن به اتحادیه اروپا پایهریزی کرده بود، گویی دیگر میل چندانی به آن ندارد و خیلی ساده اروپاییان را به باد اتهام و فحاشیهای سیاسی میگیرد و دنبال پیدا کردن متحدان جدیدی در بین شیوخ خلیج فارس است. در داخل اتحادیه نیز اوضاع چندان مناسب نیست. اعضای شرقی این اتحادیه بی اعتنا به سیاستهای اتحادیه و سران آن در پذیرش پناهجویان سوری عمل میکنند و این عامل خشم قسمت غربی را به دنبال داشته است.
همچنین نشستهای فراوانی را در اروپا برای جلوگیری از تکرار حادثه برگزیت شاهد هستیم. بی دلیل نیست که «آن اپلبام» استراتژیست اروپایی هشدار داده بود: "ما تا پایان ناتو، پایان اتحادیه اروپا یا شاید پایان نظم جهانی لیبرال، فقط دو یا سه انتخابات فاصله داریم". بعد از برگزیت و ترامپ، مرکل و اولاند هم با حریفان راست گرای خود وارد روزهای حساسی شده اند.
دیدگاه تان را بنویسید