مجادله اقتصادی برلین و واشنگتن بالا گرفت

کد خبر: 636336

مرکل ترجیح داده موضع خود در تقابل با ترامپ را به صورت مستقیم مطرح نکرده و از رئیسی فراکسوین اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان بخواهد تا این مواضع را مطرح نماید.

خبرگزاری تسنیم: اظهارات اخیر رئیس احزاب متحد مسیحی در آلمان در خصوص رویکرد اقتصادی سلبی دولت ترامپ نسبت به اروپا نشان دهنده تقابل اقتصادی و تجاری جدید میان برلین و واشنگتن است."فولکر کایدر"، رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان تاکید کرده است که اروپا با اعتماد به نفس بیشتری در برابر رئیس جمهور جدید آمریکا رفتار کرده و در برابر تهدیدات وی در عرصه سیاست تجاری به گونه ای مشابه رفتار خواهد کرد.
کایدر در حالی این اظهارات را مطرح می کند که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان فعلا ترجیح داده است در مقابل رویکرد سلبی ترامپ در خصوص وضع تعرفه های گمرگی برای تولیدات آلمانی و اروپایی سکوت کند. به عبارت بهتر، مرکل ترجیح داده است موضع خود در تقابل با ترامپ را به صورت مستقیم مطرح نکرده و از رئیسی فراکسوین اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان بخواهد تا این مواضع را مطرح نماید.
در هر حال، اظهارت کایدر به نوعی انعکاس مواضع صدر اعظم آلمان در قبال رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا محسوب می شود. در ژانویه امسال، رئیس جمهور آمریکا هشدار داد که بر خودروهای وارداتی از کشورهای دیگر به آمریکا تعرفه گمرکی 35 درصدی اعمال خواهد کرد. در این صورت، عملا واردات خودروهای المانی به ایالات متحده آمریکا صرف اقتصادی نخواهد داشت. رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان به واشنگتن هشدار داده است:
"اگر ترامپ برای تولیدات آلمانی و اروپایی گمرک های تنبیهی وضع کند اروپا هم باید برای تولیدات آمریکایی تعرفه های تنبیهی مشابهی را تصویب کند. ما نمی توانیم همه چیز را تحمل کنیم و بپذیریم. آلمان به عنوان کشور صادر کننده بر مسئله تجارت آزاد تاکید دارد. ما باید کاملا آرام و با اعتماد به نفس بگوییم که اگر ترامپ آنچه را اعلام کرده است محقق کند پس از آن اروپا هم باید پاسخ دهد."
با این حال به نظر می رسد ترامپ بر خلاف مقامات آلمانی نسبت به تجارت آزاد اعتقادی ندارد، خصوصا اینکه تجارت آزاد بخواهد تامین کننده منافع کشورهای اروپایی باشد! سوال اصلی اینجاست که آیا دیگر کشورهای اروپایی، با رویکرد تقابلی آلمان در خصوص دولت دونالد ترامپ همراه خواهند شد یا خیر؟! بسیاری از تحلیلگران مسائل اقتصاد بین الملل معتقدند که جنگ اقتصادی میان ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در دوران ریاست جمهوری ترامپ جدی است.
وی در نخستین سخنرانی خود پس از ورود به کاخ سفید، به شهروندان آمریکایی تاکید کرد که آمریکایی بخرند و آمریکای زندگی کنند.این در حالیست که مقامات اروپایی نگران مناسبات اقتصادی گسترده خود با ایالات متحده هستند، مناسباتی که هم اکنون در معرض خطر قرار گرفته است. بدیهی است که اگر ترامپ تهدیدات اقتصادی خود علیه اروپای واحد را عملی کند، منطقه یورو نمی تواند در مقابل وی منفعل بماند. در این صورت، شاهد وضع تعرفه های گمرکی سنگین مشابه از سوی اروپا ( در قبال واردات اجناس و تولیدات آمریکایی) خواهیم بود. از این رو تجار و صادرکنندگان آمریکایی نیز نسبت به منازعه اقتصادی اخیر میان واشنگتن و اتحادیه اروپا نگران هستند.
بدون شک اظهارات رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان ،صرفا نقطه آغاز اعتراضات رسمی دولت آلمان به رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا محسوب می شود. در آینده ای نزدیک، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و حتی دولت بعدی این کشور به صورتی عمیق تر وارد این منازعه خواهد شد.
دیگر کشورهای عضو منطقه یورو و اتحادیه اروپا نیز در این منازعه با برلین همراه خواهند شد. محصول این کنش و واکنش ها، تقابل اقتصادی تمام عیار ایالات متحده آمریکا و اروپای واحد در دوران ریاست جمهوری ترامپ خواهد بود. در این میان، تنها عقب نشینی ترامپ از مواضع اقتصادی وی است که می تواند مانع از تشدید بحران در زمان حال و آینده شود. با این حال هم اکنون نشانه ای دال براتخاذ این تصمیم پیشگیرانه از سوی دولت جدید ایالات متحده آمریکا وجود ندارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت