خبرگزاری تسنیم: سرانجام ارتش ترکیه و گروههای مسلح مورد حمایت آن که عملیات موسوم به سپرفرات را از چندی پیش با هدف سیطره بر «الباب» آغاز کرده بودند، با خروج تروریستهای داعشی، این شهر را به اشغال خود درآوردند. ارتش ترکیه و گروههای مسلح مورد حمایتش پس از درگیری طولانی با داعشیها که بیش از دو ماه طول کشید، شهر الباب را به سیطره خود درآوردند، گروه تروریستی داعش با اعلام عقبنشینی خود از الباب، از کشته شدن 400 نیروی نظامی ترکیهای خبر داده است. اتاق عملیات موسوم به «کلس» وابسته به ارتش ترکیه در بیانیهای از سیطره گروههای موسوم به سپرفرات بر شهر الفرات خبر داد.
یک منبع میدانی به خبرنگار تسنیم گفت عقبنشینی داعشیها از چند هفته پیش آغاز شده بود،زیرا ارتش سوریه بزرگراه الباب و شهر الطبقه را از سیطره آنها خارج کرده بود، به همین سبب داعش بر عقبنشینی در قالب گروههای کوچک با عبور از جادههای خاکی بیابان برای رسیدن به شهر الطبقه در حومه الرقه مهمترین دژ این گروه تروریستی تکیه کرده بود. این در حالی است که منابع کُردی خبر دادند که ارتش ترکیه با گروه تروریستی داعش به توافقی دست یافت مبنی بر اینکه داعشیها از الباب در حومه شمال شرقی حلب عقبنشینی کنند و نیروهای ارتش ترکیه و گروههای مسلح وابسته به آن موسوم به الجیش الحر وارد آن شدند. تروریستهای داعشی همچنین از شهرکهای «قباسین و بزاعه» در شرق و شمال شرقی شهر الباب عقبنشینی کردند. نکته قابل توجه این است که منابع وابسته به مخالفان سوری فاش کردهاند که توافق ترکیه با داعش برای عقب نشینی آن از شهر الباب با هدف حفظ آبروی ترکیه صورت گرفته است و حتی منابع دیگری فاش کردهاند که آنکارا مبالغ مالی وسوسهانگیزی به سرکردگان داعش در مقابل عقب نشینی داعش پرداخت کرده است. این منابع خاطر نشان کردند که گروه تروریستی داعش تصمیم گرفت
پس از مذاکراتی از شهر الباب عقب نشینی کند که طی آن برای خروج آن به سمت حومه شرقی حلب توافق به دست آمد، طی سه ماه گذشته، ترکیه و گروههای مورد حمایت آن بر یک چهارم الباب مسلط شده بودند.
از سوی دیگر رسانه وابسته به داعش موسوم به اعماق، ویدئویی از حمله انتحاری به تجمع ارتش ترکیه و گروههای سپرفرات منتشر کرد. شهر الباب در حومه شمال شرقی حلب واقع شده که مساحت آن 18 کیلومتر مربع است، این شهر حدود 30 کیلومتر از شهر حلب و 28 کیلومتر از مرزها فاصله دارد. شهر الباب از اولین شهرهایی در استان حلب بود که در روز هشتم آوریل 2011 از کنترل دولت خارج شد و اواسط ژانویه 2014 هم، گروه تروریستی داعش پس از درگیری با باندهای مسلح الجیش الحر بر آن مسلط شد. الباب تا پیش از سیطره تروریستها بر آن از مهمترین شهرهای صنعتی در شمال سوریه به شمار میرفت به طوری که تعداد زیادی کارخانه و کارگاه در آن فعال بود و شریان اصلی و رونقبخش اقتصاد حلب و اطراف آن بود، اما بخشهای زیادی از این شهر پس از سیطره تروریستها بر آن از سال 2011 تا آغاز عملیات ارتش ترکیه برای اشغال آن نابود شد، ارتش ترکیه عملیات اشغال الباب را با مشارکت 1500 نظامی خود و پنج هزار فرد مسلح موسوم به سپرفرات آغاز کرده بود که طی این مدت به طور مرتب جنگندههای ترکیه، این شهر را بمباران میکردند که در نتیجه آن صدها غیرنظامی ساکن الباب کشته شدند.
دیدگاه تان را بنویسید