سرویس بینالملل فردا: آمریکا در کمکهای عظیم مالی و نظامی خود به اسرائیل، حد و مرزی نمیشناسد، و به نظر میرسد که منافع استراتژیک آمریکا، نقش تعیینکنندهای در تداوم سیاستهای حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی داشته است. در این راستا، پایگاه خبری لبنانی «النشره»، در مقالهای به قلم «ناجی. س. البستانی» به بررسی محورهای نشست هفته آینده میان «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا، و «بنیامین نتایاهو»، نخست وزیر اسرائیل، پرداخت.
«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل در اواسط هفته آینده با «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن، پایتخت این کشور دیدار خواهد داشت. از آنجاییکه مبنای این دیدار بسیار فراتر از بازخوانی مجدد روابط امریکا و اسرائیل است، خلاصه برجستهترین برآوردهای تحلیلگران غرب در خصوص این رویداد مهم، که به صورت کلی تأثیر قابل توجهی بر منطقه خاورمیانه خواهد گذاشت، چه چیزی میتواند باشد؟
نخست: انتخاب نخست وزیر اسرائیل از سوی ترامپ به عنوان اولین مقامات بینالمللی که با آنها نشست برگزار خواهد کرد، امری تصادفی و بدون برنامهریزی نیست، بلکه یکی از اهداف مهم آن بسته شدن پرونده فاصله روابط میان آمریکا و اسرائیل است که طی دو دوره ریاست جمهوری «باراک اوباما»، رئیس جمهور سابق آمریکا، به اوج خود رسیده بود، گفتنی است که پیشتر، ترامپ در بیانیهای، رئیس جمهور سابق آمریکا و وزیر خارجه این کشور، یعنی «جان کری»، را به آنچه که به آن «فروش اسرائیل» اطلاق کرد، متهم کرده بود.
دوم: نشست روزهای آتی واشنگتن - تلاویو، با بیانیهها و توافقنامههایی در خصوص تأکید مجدد بر اهمیت استراتژیک اسرائیل برای آمریکا به عنوان یک همپیمان استراتژیک مهم در منطقه خاورمیانه همراه خواهد بود. ترامپ در این راستا از حمایت کنگره آمریکا و پنتاگون نیز بهرهمند خواهدشد.
سوم: نشست میان ترامپ و نتانیاهو در زمانی رخ میدهد که دولت آمریکا مواضع خصمانهاش علیه ایران را تشدید کرده است. همچنین این دیدار با حملات مستمر تلاویو علیه تهران، تشدید بحران و تنش این رژیم اشغالگر علیه فلسطینیها، و همچنین اقدامات تحریکآمیز اسرائیل جهت ساخت شهرکهای صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی همزمان شده است.
چهارم: موضوعات مهم و حساس منطقه و بینالملل، بویژه قرارداد هستهای (1+5)، ایران و بازتاب آن بر رژیم صهیونیستی در صدر گفتگوی ترامپ و نتانیاهو خواهد بود، و این در حالیست که «مایک بومبیو»، مدیر جدید سازمان اطلاعات آمریکا (سی آی إی)، بر لغو این قرارداد یا حداقل تلاش جهت کاهش تبعات منفی آن بر منافع آمریکا اصرار زیادی دارد.
پنجم: مسأله انتقال سفارت آمریکا از تلاویو به قدس شریف، بازخوردهای احتمالی این رویداد بویژه بر موضوع درگیری مستمر بین اسرائیل و فلسطین، و همچنین خطرات امنیتی حاصل از این اتفاق، بویژه بر منافع امریکا در عرصه بینالمللی، نیز موضوع مهم دیگری است که در این نشست دو جانبه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
ششم: راههای پیشگیری از گسترش سیاسی و نظامی ایران در خاورمیانه و همینطور خطرهای احتمالی تبدیل شدن مرزهای میان اسرائیل و سوریه از جمله منطقه جولان اشغالی، به یک جبهه جنگ علیه این رژیم غاصب، دغدغههای مهمی هستند که سهم زیادی از این نشست را به خود اختصاص خواهند داد.
هفتم: شیوههای از سرگرفتن مجدد کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل و همچنین توسعه قراردادهای نظامی و اطلاعاتی دو جانبه مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت، شایان ذکر است این همکاری نظامی به منظور مقابله با تهدیدهای احتمالی علیه منافع مشترک تلاویو - واشنگتن، پررنگ کردن نقش آمریکا در منطقه، و همچنین تأمین برتری نظامی اسرائیل در خاورمیانه صورت خواهد گرفت.
هشتم: در پایان این نشست، به ایده روشنی از دیدگاه آمریکا در خصوص موضوع مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطین، و همچنین روابط آینده آمریکا با ایران دست پیدا خواهیم کرد، و این در حالیست که جمهوری اسلامی ایران، برای تظاهرات گسترده مردمی روز جمعه، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شعارهایی در محکومیت سیاستهای نژادپرستانه رئیس جمهور جدید آمریکا سر خواهند داد.
در پایان این مقاله آمده است، نشست آمریکا - اسرائیل در واشنگتن برگزار خواهد شد، ولی مبنای آن بسیار فراتر از از سرگرفتن مجدد روابط گرم میان تلاویو واشنگتن است، اهداف مهم آن در راستای تأکید مجدد بر موقعیت مهم اسرائیل برای آمریکا به عنوان یک متحد استراتژیک در خاورمیانه است که ضامن حفظ منافع مشترک دو جانبه واشنگتن - تلاویو می باشد، و هدف مهم دیگر این نشست مقابله با گسترش توان نظامی و سیاسی ایران است که نفوذ آمریکا و اسرائیل را در منطقه خاورمیانه به مخاطره انداخته است.
دیدگاه تان را بنویسید