همگرایی شیوخ عرب با سیاست‌های ضدایرانی ترامپ/ احتمال جنگ واشنگتن با تهران را نزدیک کرده است؟

کد خبر: 625287

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران است و اینبار آزمایشات موشک بالستیک را بهانه کرده و مدعی شده این امر به معنای نقض پیمان هسته‌ای و قطعنامه سازمان ملل است، ولی در واقع وی از اعمال تحریم‌های جدید و لغو قرارداد هسته‌ای با تهران، یکماه بیش از آزمایش این موشک و طی مبارزه انتخاباتی خود سخن به میان آورده بود.

همگرایی شیوخ عرب با سیاست‌های ضدایرانی ترامپ/ احتمال جنگ واشنگتن با تهران را نزدیک کرده است؟
همگرایی شیوخ عرب با سیاست‌های ضدایرانی ترامپ
سرویس بین‌الملل فردا: روزنامه عرب زبان «رأی الیوم»، در سرمقاله خود به قلم «عبدالباری عطوان»، نویسنده سرشناس عرب، از همسوشدن کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با سیاست‌های ترامپ به عنوان اقدامی احمقانه که در راستای منافع دو جانبه این کشورها با ایران نیست، یاد کرد و ضمن دعوت به ایجاد صلح منطقه‌ای با همکاری تهران، نسبت به جنگ در منطقه حاشیه خلیج‌فارس هشدار داد.
عبدالباری عطوان نوشت: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا طی ده روز نخست رهبری این کشور، به دلیل خط‌مشی‌های ناشیانه‌ و احمقانه‌اش مورد استهزاء و تمسخر مردمش واقع شده، و در حالیکه پیش‌تر طی مبارزات انتخاباتی از بازگرداندان اعتبار و اقتدارِ آمریکا در جوامع بین‌المللی سخن گفته بود، امروز هنگامیکه به موجب قوانین این کشور، مجبور به عقب‌نشینی از تصمیم خود در خصوص منع ورود مسلمانان به آمریکا شد، اعتبار و وجه داخلی و خارجی خودش را بیش از هر زمان دیگری خدشه‌دار کرد.
«جیمز روبرت»، قاضی فدرال ایالت واشنگتن، دیروز تصمیم نژادپرستانه ترامپ را در خصوص جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا غیرقانونی خواند و آن را فاقد اعتبار و اجرا شدن توصیف کرد، و همچنین همه کارکنان فدرال نقاط مرزی و فرودگاه‌های آمریکا را، به عدم اجرای این قانون مکلف کرد.
پاسخ رئیس جمهور آمریکا به این نظرقانونی بسیار سفیهانه و به دور از تعقل بود وقتی‌که گفت: "این شخصی که خود را قاضی می‌داند، به اصول و معاییر اساسی قانون کشور آشنایی ندارد و آنها را به تاراج برده، و قانونی که صادر کرده بسیار مسخره است و بزودی وجهه قانونی خود را از دست می‌دهد".
عطوان در ادامه نوشت: بیشترین مسئله‌ای که در این شرایط موجبات توهین و سرافکندگی ما را موجب شده، این است که تصمیمات نژادپرستانه ترامپ بجز سران عرب تأیید کننده‌ای ندارد، بطوریکه رئیس جمهوری آمریکا در یکی ازتوئیت‌های خود نوشته است: "مسأله بسیار مهمی است که برخی کشورهای خاورمیانه با ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا موافق هستند، زیرا آنها به خوبی درک می‌کنند اگر به بعضی از اتباع این کشور اجازه ورود داده شود، منجر به حوادث مرگبار و تخریب و ویرانی خواهد شد".
رئیس جمهور آمریکا به دنبال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران است و اینبار آزمایشات موشک بالستیک را بهانه کرده و مدعی شده این امر به معنای نقض پیمان هسته‌ای و قطعنامه سازمان ملل است، ولی در واقع وی از اعمال تحریم‌های جدید و لغو قرارداد هسته‌ای با تهران، یکماه بیش از آزمایش این موشک و طی مبارزه انتخاباتی خود سخن به میان آورده بود.
آمریکا بیش از ده هزار کیلومتر از ایران دور است، و هرگونه پاسخ به سیاست‌ها و تهدیدات آمریکا از سوی تهران در منطقه حاشیه خلیج‌فارس رخ خواهد داد، زیرا پایگاه‌های نظامی آمریکا در این منطقه وجود دارند، و این امر بدین معنی است که در صورت جنگ احتمالی آمریکا با ایران، این سران عرب هستند که تاوان هم‌سو شدن با تصمیمات نژادپرستانه ترامپ را خواهند پرداخت.
این نویسنده و تحلیل گر عرب افزود: گرچه بعضی از سیاست مداران و رسانه ای ها، از دفاع و حمایت من و این روزنامه از ایران سخن می‌گویند ولی در حقیقت ما طرفدار این کشور نیستیم ولی از جهتی هم نمی‌خواهیم به دلیل سیاست‌های احمقانه رهبران کشورهای حوزه خلیج‌فارس، جنگی در این منطقه رخ دهد.
عطوان در ادامه گفت: ما همچنان در حال گفتگو با ایران هستیم تا بتوانیم به پیمان‌های ضامن منافع مشترک دوجانبه دست پیدا کنیم، و همچنین در پی تحقق زندگی مسالمت آمیز، و احترام متقابل با این کشور هستیم، ولی همنوا شدن برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با سیاست‌های ضدایرانی ترامپ، سرمایه‌گذاری عظیم این کشورها در آمریکا و همینطور هزینه کردن دهها میلیارد دلار به منظور بستن قراردادهای نظامی با جهان غرب و با بهانه مواجهه با ایران، در شرایطی که مردم منطقه با وضعیت نابسامان اقتصادی دست و پا می‌زنند، در راستای آرمان‌های منطقی که به دنبال تحقق آن هستیم، نمی‌باشد.
رأی الیوم در پایان نوشت: ما باور نداریم که مجله قدیمی انگلیسی «اکونومیست»، وقتی در سرمقاله دو روز پیش خود نوشت: «سران عرب باید از ترامپ فاصله بگیرند و با ایران در راستای صلح منطقه‌ای تلاش و همکاری کنند»، هوادار ایران، و به دنبال منافع این کشور باشد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت