خبرگزاری تسنیم: شهر درعا در جنوب سوریه، جبههای که طی سه سال از عمر بحران سوریه شعلهور و متشنج بود، امروز شاهد آرامش قابل ملاحظهای همزمان با تحکیم کنترل ارکان مهم این شهر از سوی ارتش سوریه و رویکرد بسیاری از افراد مسلح فعال در آن بهسمت ساماندهی وضعیت و تسلیم سلاح به دولت است.
شهر درعا شهری در نزدیکی مرزهای مشترک با اردن در جنوب سوریه قرار دارد، این شهر طی چند سالی که از بحران سوریه میگذرد، با تحولات پیچیدهای روبهرو بوده است، همزمان با روند آشتی و موفقیت دولت در پیشبرد آن در چندین شهرک و روستای حومه آن، عملیات نظامی ارتش و کمیتههای مردمی در حومه شمالی درعا برای تأمین امنیت بزرگراه بینالمللی دمشق به جنوب سوریه ادامه دارد، این در حالی است که درگیری میان گروه تروریستی داعش و گروههای تروریستی دیگر همچنان ادامه دارد.
شهر درعا طی سه سال نخست عمر بحران سوریه، شعلهورترین و متشنجترین جبهه بود و شاهد شدیدترین درگیریها میان ارتش سوریه و گروههای تروریستی بود، اما از اواسط سال 2015 همزمان با پیشروی نسبی و منحصر به فرد ارتش سوریه و گروههای دفاع مردمی در شهر، از شدت درگیریها کاسته شد.
کاسته شدن شدت درگیریها و حرکت بهسمت آشتی چندین دلیل دارد که مهمترین آن به این شرح است:
1 ــ عملیات نظامی دقیق و منحصر به فرد ارتش سوریه در شهر که طی آن توانست ارتباط گروههای تروریستی را بهویژه با گروههای تروریستی در حومه دمشق و قنیطره جدا کند که محور سهجانبه برای انتقال سلاح و راههای کمکرسانی استراتژیک برای آنها به شمار میرفت.
2 ــ کنترل بخش اعظم خطوط کمکرسانی به تروریستها در جنوب سوریه از سوی ارتش بهویژه خطوطی که از مرزهای اردن امتداد داشت و در گذشته شریان حیاتی گروههای تروریستی بود.
3 ــ پی بردن دولت اردن به خطری که کشورش را از سمت شمال یعنی مرزهای سوریه بهویژه با وجود گروههای تروریستی تهدید میکند، بهطوری که بر اساس بسیاری از گزارشهای رسانههای به جلوگیری از عبور و مرور تروریستها و سلاح در مرزها اقدام کرد، هرچند این پدیده همچنان تا به امروز البته با آهنگ کمتر از گذشته ادامه دارد.
4 ــ کاهش سطح حمایت رژیمهای مرتجع عرب حاشیه خلیج فارس از گروههای تروریستی حاضر در جنوب سوریه که بسیاری از سرکردگان این گروهها بر این مسئله تأکید کرده و خواستار افزایش حمایتهای این رژیمها شدهاند تا بتوانند مانع پیشروی ارتش سوریه در درعا شوند.
5 ــ افزایش شدت درگیریها میان داعش تروریستی و دیگر گروههای تروریستی همچون «جیش خالدبن الولید و لواء شهداء الیرموک».
تمام این عوامل تا حدی به کاهش درگیریها در جنوب سوریه تبدیل شده است، اما این مسئله مانع دولت سوریه برای افزایش دستاوردها و تعداد برگهای برنده خود در این منطقه چه از طریق روند آشتی محلی که در برخی روستاها و شهرکهای حومههای درعا محقق شد، یا از طریق عملیات نظامی نشده است. در روند آشتی، وضعیت شمار زیادی از افراد مسلح پس از تسلیم به ارتش سوریه، ساماندهی شد.
ارتش سوریه در حال حاضر به عملیات خود برای تأمین امنیت بزرگراه بینالمللی در حومه شمالی درعا ادامه میدهد.
این عملیات، گروههای تروریستی را وادار کرده است تا در صفحات و پایگاههای اینترنتی خود خواستار کمک حامیانشان شوند بهویژه با توجه به اینکه، ارتش سوریه ابتکار عمل را در سایه عجز و ناتوانی کامل گروههای تروریستی در اختیار دارد، چرا که تمام راههای حمایت لجستیکی و نظامی از این گروهها قطع شده است.
دیدگاه تان را بنویسید