اسرائیل الیوم: هراس از هژمونی ایران بر اسرائیل سایه افکنده است/ فروپاشی داعش آغاز شد

کد خبر: 609418

عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می‌پندارند که اوباما آنها را در مبارزه علیه ایران تنها گذاشته است و معتقدند که آنها نمی‌توانند به چتر امنیتی که آمریکا بیش از این ارائه کرده بود، تکیه کنند.

اسرائیل الیوم: هراس از هژمونی ایران بر اسرائیل سایه افکنده است/ فروپاشی داعش آغاز شد
داعش
سرویس بین‌الملل فردا: روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» در مقاله ای تحلیلی به نقل از روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» که به قلم «شائول شای» نوشته شده بود به بررسی مهم‌ترین رخدادهای خاورمیانه در سال(2016) پرداخت و بر هراس رژیم تلاویو از اقتدار ایران در منطقه تأکید فراوان داشت.
در این مقاله آمده است: در سال (2016) میلادی، جهان، تحولات زیادی را در خاورمیانه شاهد بوده است، که این تحولات سال پیش رو را نیز تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. تصمیم استراتژیکی روسیه برای مداخله در جنگ با معارضان سوریه، به پیروزی ارتش «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه منجر شد. گفتنی‌ است که این پیروزی، ضامن ماندن اسد بر مسند قدرت، و امکان در دست گرفتن دیگر مناطق را در خاک این کشور مهیا کرده است. دولت مسکو همچنان روابط خود را با دولت‌های دیگر منطقه بویژه مصر نیز تقویت کرده است. از سوی دیگر به دلیل ضعف دولت «باراک اوباما»، مصر به عامل کلیدی در شکل دادن آینده خاورمیانه تبدیل شده است.
فروپاشی «داعش» آغاز شده است
شای در ادامه می‌گوید: به نظر من سال 2016 آغاز فروپاشی گروه تروریستی «داعش» خواهد بود. در عراق، داعش بخش‌های قابل توجهی از مناطق تحت کنترلش را از دست داده؛ ضمن آن‌که ارتش عراق همچنان در موصل، جنگ سختی را علیه این گروه تروریستی ادامه می‌دهد. داعش در سوریه نیز از سوی ارتش این کشور، شکست‌هایی را متحمل شده است.
اما در ترکیه شاهد بودیم که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه، موفق شد کودتا را به سرعت خنثی کند و برای سرکوب مخالفان خود و همچنین تقویت موقعیت خود به عنوان یک رهبر مطلق در دولت، وارد عمل شود. ترکیه در حال تقویت موقعیت خود به عنوان یک قدرت بزرگ در خاورمیانه است. همچنین شاهد مداخله نظامی نیروهای ارتش ترکیه در خاک سوریه و عراق هستیم. دولت آنکارا در سال (2016) برای نخستین بار در خارج از مرزهایش یعنی در قطر و سومالی پایگاه‌های نظامی ایجاد کرد و همچنان به حمایت خود از «اخوان المسلمین» به‌خصوص در مصر و غزه ادامه می‌دهد و به این دلیل دائما با حکومت «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر در حال درگیریست.
این نویسنده یهودی در ادامه مینویسد: سال (2016) در تاریخ جمهوری اسلامی ایران نیز سال موفقیت‌آمیزی بوده است. در زمانی که متحدان ایران در عراق و سوریه به‌ توفیق چشمگیری علیه تروریست‌ها دست یافته‌اند تهران در پی توافق هسته‌ای، از انزوای اقتصادی و سیاسی خود خارج شد.
این نویسنده یهودی در ادامه ادعا کرده است: ایران با حمایت از مردم یمن و همچنین «انصارالله» نبرد وجنگ علیه عربستان سعودی را در یمن مدیریت می‌کند. این نویسنده در ادامه تصریح کرد: پیروزی در این میدان احتمالا این فرصت را برای ایران مهیا کند که کنترل تنگه‌ استراتژیک باب المندب را به دست گیرد؛ بنابراین ایران، از هر زمانی به سیطره بر منطقه و در دست گرفتن اوضاع نزدیک‌تر است.
از سوی دیگر، این نویسنده در ادعایی دیگر اصرار داشت: کشورهای به اصطلاح «سنی میانه‌رو» با رهبری عربستان و مصر، هر یک جداگانه در حالت درگیری شدیدی بر سر «سیاست توسعه طلبی ایران» برای تسلط بر منطقه و نیز مبارزه با گروهک‌های تروریستی مانند داعش و القاعده قرار دارند. (این در حالیست که عربستان خود حامی القاعده و داعش است).
شای در ادامه نوشت: در آغاز سال (2016) گرایش‌هایی برای ایجاد یک اتحاد استراتژیک بین مصر و عربستان وجود داشت ولی از اکتبر سال جاری و به دنبال حمایت مصر از روسیه در جنگ سوریه، میان این دو کشور شکاف ایجاد شد، واضح است که چنین امری اختلافات بین ریاض و قاهره را به دنبال خواهد داشت زیرا این موضع مصر با موضع عربستان که به دنبال کناره‌گیری اسد است، در تناقض می‌باشد. در نتیجه این بحران، کشورهای عربی به اصطلاح «سنی میانه رو» را تا حد زیادی به ضعف نزدیک کرد.
بحران اقتصادی گربان‌گیر مصر و عربستان
عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می‌پندارند که اوباما آنها را در مبارزه علیه ایران تنها گذاشته است و معتقدند که آنها نمی‌توانند به چتر امنیتی که آمریکا بیش از این ارائه کرده بود، تکیه کنند؛ علاوه بر این، بحران اقتصادی که مصر با آن دست و پنجه نرم می‌کند و همچنین ضعف اقتصادی عربستان، مزید بر علت شده است.
به نظر می‌رسد که در سال (2017) میلادی شاهد از میان رفتن تروریست‌ها در عراق و سوریه و همچنین برخورد منطقه‌ای و بین المللی با با این تروریست‌ها باشیم.
این نویسنده در ادامه اظهار داشت: به نظر می‌رسد که روسیه در تسویه بحران سوریه به صورت رضایت بخشی وارد عمل خواهد شد که پیامدهای آن تأثیر مثبت بر روند حکومت حکومت « بشار اسد»، خواهد گذاشت که با اهداف ایران و حزب‌الله جهت مبارزه با تروریسم در یک راستا باشد. البته ممکن است که موفقیت ایران در جنگ با تروریسم، بر مرزهای شمالی اسرائیل تأثیر منفی داشته باشد و از احتمال حضور ایران در این پیرامون هراسان است.
در ادامه مقاله آمده است: کشورهای عربی به اصطلاح « سنی میانه‌رو» همچنان با بحران ضعف اقتصادی و اختلافات داخلی مواجه هستند که این مسئله توان آنها را در مواجهه با گسترش سلطه ایران در کنترل منطقه، تحت الشعاع قرار می‌دهد.
در پی این تحولات پیچیده که خاورمیانه و جهان عرب را متمایز می‌سازد، به نظر می‌آید که در سال میلادی پیش رو، مسئله منازعه فلسطین و اسرائیل در کانون توجه قرار نداشته باشد.
مشخص نیست سیاست دولت جدید آمریکا با رهبری «دونالد ترامپ»رئیس جمهوری آمریکا در برابر مسائل خاورمیانه چگونه باشد ولی در این شکی نیست که سیاست‌های آمریکا بر تحولات منطقه در سال (2017) تأثیر مستقیم خواهد گذاشت، بنابراین در آغاز سال 2017 چشم‌ها به واشنگتن دوخته می‌شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت