سردرگمی‌های خطرناک جمهوری آذربایجان/ چراغ سبز به اسرائیل و توقع کمک از ایران

کد خبر: 605322

میزبانی علی‌اف از نتانیاهو، به علاوه اخبار سخت‌گیری‌های مذهبی دولت آذربایجان برای جمعیت بالای 90% جامعه مسلمان آذربایجان که 80 درصد آنها شیعیان هستند، باعث افزایش اختلاف در روابط آذربایجان با ایران خواهد شد.

سردرگمی‌های خطرناک جمهوری آذربایجان/ چراغ سبز به اسرائیل و توقع کمک از ایران
سرویس بین‌الملل فردا؛ مهدی خلسه: روابط مسالمت آمیز جمهوری آذربایجان با جمهوری اسلامی ایران به خصوص در سال‌های اخیر موجب شده است که حضور اقلیتی از یهودیان اسرائیلی در آذربایجان و زندگی کردن جماعت کمی از یهودیان آذربایجان در سرزمین‌های اشغالی، احتمالا توجیه مناسبی برای اینکه الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان میزبان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی باشد، نخواهد بود. توجیهی که از طرف برخی از مسئولین آذربایجان که به جمهوری اسلامی ایران نزدیک هستند، برای سفر نتانیاهو به این کشور مطرح شد.
البته دلیل جالب دیگری هم در اظهارات مسئولین آذربایجانی از مقاصد این سفر بیان شد و آن برقراری صلح و ثبات در منطقه بود. واقعاً خنده‌دار است که دیدار دیپلماتیکی که محصولی جز انعقاد قراردادهای نظامیِ حساسیت برانگیز در منطقه، آن هم به ارزش 5 میلیارد دلار، برای خرید سامانه موشکی «گنبد آهنین» و سایر تجهیزات نظامی نداشته است، موجب ایجاد صلح و ثبات در منطقه باشد. بگذریم از این که بیش از 70 سال است که به اذعان تمام کارشناسان سیاست خارجی، رژیم غاصب اسرائیلی مهم‌ترین عامل بروز جنگ و ناامنی در منطقه است و بسیاری از حوادث سال‌های اخیر منطقه خاورمیانه از جمله تحریک و تجهیز گروه‌های تروریستی نوظهور و تلاش برای فاسد کردن سیاستمداران تازه‌کار کشورهای عربی محصول سیاست‌های خصمانه این حکومت غیر مشروع است که بی‌شک مهم‌ترین محصول فتنه‌انگیزی‌های دول غربی برای تضعیف کشورهای منطقه خاورمیانه به حساب می‌آید.
خرید تسلیحات نظامی و قراردادهایی که جمهوری آذربایجان در سفر اخیر نتانیاهو به تصویب رسانده است، اگر برای ابراز فشار دیپلماتیک و یا احیاناً استفاده‌های جاسوسی از مهم‌ترین همسایه آذربایجان، یعنی جمهوری اسلامی ایران نباشد (که خواهد بود)، هرگز به کار جمهوری آذربایجان برای ایجاد ثبات و پایان یافتن چالش این کشور با کشور همسایه‌اش یعنی ارمنستان درباره بحران قره باغ، نخواهد آمد. حال اینکه درباره آن بحران نیز جمهوری آذربایجان یاری بهتر از دولت جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت.
این قراردادهای نظامی تاثیری برای خروج این کشور از رکود در اقتصاد تک محصولی و وابسته به نفت آذربایجان ندارد و طبق اذعان ناظران بین‌المللی قراردادهایی که در دیدار نتانیاهو با الهام علی‌اف، در حوزه‌های اقتصادی، علم و تکنولوژی و کشاورزی (با توجه به تکنولوژی نسبتاً مدرن اسرائیلی‌ها در بخش کشاورزی) بسته شد، صرفه جنبه تشریفاتی خواهد داشت و محصول حقیقی این دیدار استقرار سامانه دفاع موشکی «گنبد آهنین» است که در آینده نه برای مردم آذربایجان، بلکه برای سیاست‌های خصمانه رژیم صهیونیستی به کار خواهد آمد.
ناگفته نماند که میزبانی علی‌اف از نتانیاهو، به علاوه اخبار سخت‌گیری‌های مذهبی دولت آذربایجان در سال‌های اخیر برای جمعیت بالای 90% جامعه مسلمان آذربایجان، به خصوص اذیت و آزار شیعیان در برگزاری مراسم‌های مذهبی آن هم در حر شرایطی که بیش از هشتاد درصد جمعیت مسلمان آذربایجان را شیعیان تشکیل می‌دهند، باعث بروز اختلافاتی در روابط جمهوری آذربایجان با جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
چندی قبل بود که توافقی بین دو کشور صورت گرفت که به موجب آن اتباع آذربایجان بدون ویزا، اجازه ورود به ایران را کسب کردند و در طرف مقابل برای اتباع ایرانی که قصد سفر به آذربایجان را دارند، ویزای فرودگاهی صادر گردد که در آینده نیز برداشته خواهد شد. آینده‌ای که اکنون و بعد از استقبال دولت آذربایجان از نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت. همچنین طبق گقته یکی از نمایندگان جمهوری آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، فعلاً حاضر به فروش موشک‌های پیشرفته دور برد خود به این کشور نشده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت