تماس‌های واتیکان با ایران و امریکا برای حل بحران لبنان

کد خبر: 558201

یکی از مسئولانی که در واتیکان بر این موضوع احاطه دارد و از جزئیات کاملا آگاه است حتی گفت که انتخاب نامزدی از میان نامزدهای فعلی برای ریاست جمهوری تقریبا غیرممکن است.

دیپلماسی ایرانی: واتیکان تماس هایی را با ایالات متحده امریکا و ایران برقرار کرده و تلاش هایی را آغاز کرده است تا شاید بتواند تکلیف کرسی ریاست جمهوری لبنان را که بعد از پایان دوران ریاست جمهوری میشل سلیمان، بیش از 27 ماه است معطل مانده، روشن کند. این اطلاعات مستقیما از کرسی یکی از کیشیش های شرکت کننده در جلسات کشیشان کلیسای کاتولیک در رم که از چند روز پیش در حال برگزاری است، به دست آمده است. ناقل این اطلاعات می گوید که پاپ فرانسیس در سکوت کامل برای حل بحران سیاسی لبنان تلاش می کند و از این که هنوز تکلیف کرسی ریاست جمهوری لبنان روشن نشده و تاثیرات منفی روزافزون آن بر فضای سیاسی و امنیتی لبنان نگران است و از این می ترسد که این تاثیرات سوء روز به روز بدتر شود، به ویژه بعد از آشفتگی اقتصادی و حالت مضری که بر زندگی مردم وارد کرده تا آن جا که لقمه زندگی شان را با مشکل مواجه کرده است. این وضعیت حتی تاثیرات سوئی بر وضعیت امنیتی لبنان گذاشته است.
ناقل این اطلاعات گفت که از دهان کسانی که با آنها در اداره های مختلف واتیکان صحبت کرده نامی از نامزدی عون نشنیده است، بلکه حتی شنیده است پیگیری این موضوع به سختی حتی با باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا امکان پذیر است. یکی از مسئولانی که در واتیکان بر این موضوع احاطه دارد و از جزئیات کاملا آگاه است حتی گفت که انتخاب نامزدی از میان نامزدهای فعلی برای ریاست جمهوری تقریبا غیرممکن است.
به موازات آن، تلاش هایی در کاخ بعبدا در جریان است که بفهمند سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر که دیروز سه شنبه به لبنان رسید چه در سر دارد. مصر تلاش می کند که نقشی کمک کننده در حل بحران ریاست جمهوری لبنان ایفا کند و مدعی است که می تواند این بحران را حل کند، با این حال کاردار سفارت مصر در لبنان که به دلیل بزرگی سن در آستانه بازنشستگی است، گفت که وزیر امور خارجه کشورش هیچ طرحی ندارد و تنها طرح هایی را مطرح خواهد کرد که گمان می کند قابل مطرح کردن هستند. قرار است وی پیشنهادهای خود را در اختیار روسای فراکسیون های فعال و تاثیرگذار پارلمانی و مسئولین اصلی کشور یعنی نبیه بری، رئیس مجلس، تمام سلام، نخست وزیر و جبران باسیل، وزیر امور خارجه قرار دهد.
شکری درک می کند که طرح هایی که قرار است با روسای احزاب در میان بگذارد با چه محدودیت هایی روبه رو هستند. قطعا هم نخواهد خواست که میشل عون به سود رقیبش، سلیمان فرنجیه، اگر بپذیرند با یکدیگر تشکیل جلسه دهند، کنار بکشد. اطلاعاتی به دست آمده است که نشان می دهد سلیمان فرنجیه مرخصی گرفته و 25 روز را در خارج از کشور خواهد گذراند. او قرار هم نیست در برابر نامزدی دیگر کنار بکشد، بلکه تا آن جا که بتواند تلاش خواهد کرد تا خود را به کرسی ریاست جمهوری لبنان برساند.
در این میان بعضی ها تصور می کنند که رئیس مورد توافق ضروری هم نیست که تمامی شرایط را داشته باشد، ژنرال میشل عون، رئیس "جریان المرده" تصور می کند شرایط لازم را دارد و می تواند خود نامزد توافقی همه طرف ها باشد.
هیچ کس از روسای فراکسیون ها و احزاب انتظار ندارد به این زودی ها راه خروجی برای بحران انتخاب رئیس جمهوری لبنان یافت شود. شکری هم که به بیروت آمده است تنها از احتمالات ایجابی و سلبی موجود در کشور مطلع خواهد شد. اگر ایران در تلاش های طرفداران طرح او سنگ اندازی نکند و "اصرار نکند که بر انتخاب ژنرال عون اصرار دارد مگر این که خودش بخواهد از نامزدی انصراف دهد،" ممکن است تلاش هایش به نتیجه برسد و طرح تازه ای را پیش ببرد، و الا هیچ کدام از مدعیان ریاست جمهوری تنها از شکری تشکر خواهند کرد و تلاش های او نیز مثل دیگران به شکست خواهد انجامید. در این صورت او فقط توصیه خواهد کرد، کسی هم نخواهد شنید و مدعیان همچنان پای ادعاهای خود باقی خواهند ماند. آن طور که می گویند قاهره نه توانایی لازم و نه پول کافی در اختیار دارد تا بتواند دستورالعمل ویژه ای را پیش ببرد. با این حال در صورت ادامه وضعیت فعلی مدعیان ریاست جمهوری کشور را به مرحله ای از استیصال خواهند رساند که در پرتگاه خطرناک تهدیدهای امنیتی و اقتصادی قرار خواهد گرفت.
با این حال بعضی از افراد خو ش بین می گویند نباید تحرکات رئیس جمهوری مصر، عبدالفتاح السیسی را که در چارچوب تلاش های کشورهای عربی تلاش دارد راه حلی برای خلاء ریاست جمهوری لبنان بیابد، دست کم گرفت.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت