چرا جوانان کشمیری دست به اعتراضات خونین زدند؟/ برخورد وحشیانه دولت هند با کشتن رهبرجوانان کشمیری+تصاویر

کد خبر: 544637

منطقه کشمیر که ما بین پاکستان و هند واقع شده از سال 1947 مورد مناقشه این دو کشور بوده است تا جایی که سه جنگ میان هند و پاکستان بر سر این منطقه به وقع پیوسته است.

چرا جوانان کشمیری دست به اعتراضات خونین زدند؟/ برخورد وحشیانه دولت هند با کشتن رهبرجوانان کشمیری+تصاویر
بحران کشمیر 2016
سرویس بین الملل فردا: منطقه کشمیر که ما بین پاکستان و هند واقع شده از سال 1947 مورد مناقشه این دو کشور بوده است تا جایی که سه جنگ میان هند و پاکستان بر سر این منطقه به وقع پیوسته است.
علاوه بر دولت های دو طرف همواره احزاب و طرفداران گوناگونی با ادعای حاکمیت بر این منطقه و نیز مخالفت با سلطه دولت هند و یا پاکستان درگیری های متعددی داشته اند. در تازه ترین این درگیری ها چند روزی است که یک گروه اسلامی با نام حزب المجاهدین پس از شهادت رهبرش به دست نیروهای هندی دست به اعتراضات گسترده ای زده و البته دولت هند نیز به مقابله شدید با این مساله پرداخته است.

تاکنون در این درگیری ها 41 نفر کشته و بالغ بر 2000 هزار نفر مجروح شده اند و هم چنان صدها تن از مردم در حال اعتراض به نیروهای امنیتی هندی هستند.

بحران کشمیر 1988 مبارزات مردم کشمیر در سال 1988 وارد مرحله ی مسلحانه شد. گروه های مسلحانه با حمایت لجستیک پاکستان تشکیل شده و علیه نیروهای هندی وارد عملیات شدند. از دیگر سو فارغ از اینکه این ورود به عرصه مسلحانه آیا درست بود یا نه، این گروه ها خصوصا در دهه نود میلادی عموما از سوی مردم کشمیر مورد استقبال قرار گرفتند. هرچند در پی سال 2001 فعالیت این گروه های بشدت کاهش یافته است لکن این گروه های هراز چندگاهی اقدام به هدف قرار دادن مراکز نظامی هندی و نیروهای امنیتی می کنند. آنچه حایز اهمیت بسیار است این است که در سال 1988 منجر به انتقال مبارزات مردمی به فاز نظامی شد ناامیدی مردم کشمیر از دستیابی به حقوق اولیه شان از طرق سیاسی بود. در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن گسترش گروه های تکفیری جهادی در سرتاسر جهان اسلام، سکوت و بی تفاوتی جامعه جهانی در قبال ظلمی که مردم کشمیر با آن مواجه هستند می تواند نتیجه خطرناک کشیده شدن کشمیری ها به سمت گروه های تروریستی مانند القاعده و داعش را به دنبال داشته باشد. بحران اخیر چگونه شکل گرفت؟ برهان مظفر وانی که به برهان وانی شناخته می شود رهبر گروه شبه نظامی حزب مجاهدین کشمیر بود که شهادت او باعث خروش در خیابان ها و نیز در شبکه های اجتماعی شده است. او چند روز پیش توسط نیروهای امنیتی هندی کشته شده و پاکستان نیز لقب شهید را به وی داده است.برهان مظفر تنها 21 سال سن داشته است و کیفیت مرگ او و پخش شدن ویدئوی این واقعه باعث شده که مردم بار دیگر به خیابان های منطقه مورد اختلاف کشمیر بریزند و با سرکوب نیروهای امنیتی حداقل 40 در این اعتراضات نیز کشته شوند.
برهان مظفر وانی رهبر حزب المجاهدین کشمیر این مساله زنگ خطری را برای مسئولان امنیتی هندی به صدا درآورده چرا که نشانه ای ظهور طبقه ای از جوانان مسلح کشمیری برای مقابله با ظلم هایی است که به آن ها می شود.حزب مجاهدین کشمیر که پیش قراول این جوان ها است، گروه مقاومت مسلحی است که توانسته با استفاده از شبکه های اجتماعی فعالیت های خود را به شدت توسعه دهد و بسیاری از جوانان تحصیلکرده را به خود جذب کند.فعالیت حزب مذکور و پخش شدن ویئوی گفته شده با افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی و بهبود دسترسی به اینترنت بهتر شده است.گرچه پیش از این تظاهرات مختلفی در اعتراض به دولت هند انجام شده بود اما حجم اعتراضات اخیر دولت هند را بسیار نگران کرده و این نگرانی باعث شده دست به مقابله شدید با تظاهرات ها بزند، مساله ای که خود باعث شعله ور شدن بیش تر اعتراضات شده است. تحلیلگران معتقدند که دلیل اصلی وجود اعتراضات این چنینی در کشمیر نامتعادل برخورد کردن دولت هند با این منطقه است و تا زمانی که دولت با مردم این منطقه نرمال برخورد نکند شاهد اعتراضات گسترده و شدید خواهد بود.
اعتراضات به کشتن برهان وانی توسط نیروهای امنیتی هند هم چنین به شهادت رساندن برهان از سوی دولت هند را می توان یکی از اشتباهات راهبردی دولت هند دانست چرا که وی در میان جوانان منطقه کشمیر در یک سال اخیر محبوبیت بسیار فراوانی یافته بود و کشتن وی نه تنها اعتراضات را کم نمی کند بلکه وی را به عنوان رهبر شهید نهضت معرفی کرده و شور انتقام را در این جوانان بیش تر خواهد کرد. تحولات کشمیر از سوی دیگر به دلیل مشکوک بودن جوانان مسلمان کشمیر به حزب مودی نخست وزیر هند نیز هست. آن ها معتقدند که حزب مودی رابطه خوبی با هندوهای ملی گرا دارد که هیچ تمایلی به شنیدن درخواست های آن ها ندارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت