واکنش اقتصاد به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا چه خواهد بود؟
حالا دیگر بحران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جدی تر شده است و آمار و ارقام نشان می دهد که این خروج تبعاتی سنگین برای کشورهای مختلف اروپا دارد. به هم پیوستگی چندساله انگلیس و کشورهای اتحادیه باعث شده است که خروج این کشور از قوانین مشترک با دیگر کشورها ابهام بزرگی بر سر آینده همکاری آن ها با انگلیس به وجود آورد.
حالا دیگر بحران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جدی تر شده است و آمار و ارقام نشان می دهد که این خروج تبعاتی سنگین برای کشورهای مختلف اروپا دارد. به هم پیوستگی چندساله انگلیس و کشورهای اتحادیه باعث شده است که خروج این کشور از قوانین مشترک با دیگر کشورها ابهام بزرگی بر سر آینده همکاری آن ها با انگلیس به وجود آورد. فراوانی جمعیت رای دهنده در کشورهای مختلف این پادشاهی نشان می دهد که ایرلند شمالی و اسکاتلند به خروج از اتحادیه رای منفی داده اند و احتمال دارد که چندی بعد آن ها از پادشاهی جدا شده و مستقلا به اتحادیه اروپا بپیوندند.
تا زمانی که انگلیس جزئی از اتحادیه اروپا باشد با توجه به مقررات این سازمان مردم کشورهای عضو می توانند به کشورهای عضو دیگر بروند و در آن جا کار کنند و یا به زندگی خود مشغول باشند. با جدا شدن انگلیس از اتحادیه اروپایی مرزهای انگلیس دیگر بر روی کارگران و بیکاران کشورهای اتحادیه اروپا باز نیست و این مساله تاثیری عمیق بر روی نرخ بیکاری و نیز اقتصاد این کشورها خواهد گذاشت. در نمودارهایی که در ادامه خواهد آمد نشان داده می شود که هر کشور چه سهمی دربازار کار و نیز مهاجرت به انگلیس داشته است. در زمینه مهاجرت کشورهای رومانی، لهستان، اسپانیا، پرتغال، لیتوانی و ایتالیا بیش ترین مهاجر به انگلیس را داشته اند. رومانی در این نمودار با بیش از 30 هزار مهاجر پیشتاز است. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بیش از هر کشوری، این چند کشور که بیش ترین تعداد مهاجر را داشته اند نگران می کند.
همان طور که در نمودار بعدی مشاهده می شود این کشور ها در زمینه درآمد هر نفر اوضاع خوبی ندارند و جزو کشورهای کم درآمد اتحادیه اروپا از این نظر محسوب می شوند.
از طرف دیگر با توجه به نمودار بعد همین کشورها نرخ بیکاری بالایی دارند به گونه ای که هر سه کشور اسپانیا، پرتغال و ایتالیا نرخ بیکاری بالاتر از 10 درصد را تجریه می کنند. این مساله از ان جهت حائز اهمیت است که این کشورهای پس از این باید بار انگلیس در عدم جذب مهاجرانشان را نیز تحمل کنند.
با توجه به این که پس از جدایی انگلیس دیگر واحدی مجزا از اتحادیه اروپایی محسوب می شود، این کشور باید ده ها قرارداد تجاری جدید و جداگانه را با کشورهای طرف تجارت خود امضا کند چرا که دیگر مشمول قوانین تجارت با اتحادیه نیست. همان طور که در نمودار بعدی مشخص است از میان 10 شریک تجاری بزرگ انگلیس 7 کشور آن جزو اتحادیه اروپا است. اوباما که خود موافق ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا بود اعلام کرده بود که آمریکا در صورت خروج انگلیس برای بستن قراردادهای جدید عجله نخواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید