روسیه بر تعهدش در حمایت از بشار اسد پایبند است

کد خبر: 520797

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با بیان "تزلزلی در تصمیم پوتین درباره حمایت از دولت قانونی سوریه نیافتم"، گفت: بشار اسد همچنان خط قرمز ایران است.

خبرگزاری تسنیم: علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار با مارکوس ادرر معاون وزیر خارجه آلمان در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این پرسش "گفته می‌شود حمایت روسیه از بشار اسد کم‌رنگ شده است، ارزیابی شما چیست؟"، اظهار داشت: بنده چنین دریافتی از موضع اصلی روس‌ها ندارم.
وی با اشاره به ملاقات‌های خود با رئیس جمهور روسیه، گفت: با آقای پوتین رئیس جمهور روسیه بارها صحبت کرده‌ام و او نیز در حمایت از سوریه و دولت آقای بشار اسد تعهد دارد و بر تعهد خودشان پایبند هستند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تا به حال 5 بار با آقای پوتین ملاقات داشتم و هیچ‌گاه تزلزلی در تصمیم او در خصوص حمایت از دولت قانونی سوریه نیافتم. برای جمهوری اسلامی ایران صرف نظر از اینکه دولت دیگری چه موضعی دارد، بشار اسد و دولت خط قرمز است.
ولایتی افزود: بشار اسد کسی است که دو سال پیش به‌عنوان رئیس جمهور سوریه انتخاب شده و با توجه به اینکه مدت ریاست جمهوری او 7 سال است، او باید بماند و این خواست مردم سوریه است و هیچ کشوری حق ندارد که خارج از مرزها بگوید بشار اسد باشد یا نباشد.
وی تأکید کرد: آنچه جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهد، تأکید بر خواسته قانونی ملت سوریه است و الّا ما نیز در مورد دولت سوریه تصمیم نمی‌گیریم و هیچ کشوری حق ندارد در امور داخلی سوریه دخالت کند چرا که مردم سوریه آقای بشار اسد را انتخاب کردند و در انتخابات اخیر مجلس شرکت کردند و بشار اسد طی این 5 سال شایستگی خود را بیش از گذشته نشان داده است که در مقابل تروریست‌های بی‌رحم از ملت مظلوم و تمامیت ارضی سوریه حمایت کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص اظهار داشت: ما در کشورهای عربی کمتر حکومتی می‌شناسیم که به‌اندازه آقای بشار اسد نسبت به مردم و کشورش وفادار باشد؛ برخی مسئولان در کشورهای دیگر بودند که به‌محض وزیدن کوچک‌ترین نسیم مخالفت، کشور خود را ترک کردند، اما در برخی کشورهای عربی از جمله سوریه، رئیس کشور (بشار اسد) تا آخر بر حمایت از وطن و مردم خود ایستاده‌اند، بنابراین طبیعی است که از بشار اسد دفاع کنیم.
ولایتی تصریح کرد: همچنان بشار اسد خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به منتفی شدن حج تمتع این موضوع چه رویکردی در میان جهان اسلام ایجاد می‌کند، اظهار داشت: وظیفه دولت عربستان سعودی خدمت‌رسانی به حجاج بیت‌الله الحرام است و حرمین شریفین متعلق به خانواده خاصی نیست، بلکه متعلق به بشریت و جهان اسلام است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص ادامه داد: دولت عربستان وظیفه دارد امنیت حجاج را تأمین کرده و خدمات مناسب به حجاج بدهد و اگر از وظیفه خود قصور کردند، باید مورد مؤاخذه دنیای اسلام قرار گیرند.
ولایتی در ادامه با اشاره به ملاقات خود با معاون وزیر امور خارجه آلمان گفت: ما در خصوص مسائل مختلف منطقه، سوریه، عراق، لبنان و یمن و همچنین روابط دوجانبه میان ایران و آلمان گفت‌وگو کردیم و بدون تردید رابطه ما و آلمان در میان کشورهای اروپایی رابطه نسبتاً ممتازی است.
وی افزود: در دو کشور ایران و آلمان افکار عمومی به‌نفع توسعه روابط است و رفت و آمدهای هیئت‌های اقتصادی نیز مورد تأیید است. هیئت‌ها به‌صورت مکرر از دو کشور بازدید می‌کنند و با گفت‌وگو گام جدی‌تر و مثبت‌تری به‌سمت تحقق اهداف مشترک برمی‌دارند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص یادآور شد: ما به آینده روابط ایران و آلمان بسیار امیدوار هستیم و از سوی دیگر همکاری دو کشور در مسائل منطقه‌ای می‌تواند همکاری مثبتی باشد.
ولایتی درباره موضع ایران و آلمان در خصوص تروریسم تصریح کرد: ما با اینکه تروریست‌ها در سوریه یا عراق علیه حکومت‌های قانونی این کشورها فعالیت کنند، مخالف هستیم و معتقدیم که سوریه راه حل نظامی ندارد، بلکه راه حل سیاسی دارد.
وی ادامه داد: معتقدیم دولت سوریه و گروه‌های غیرتروریستی را تشویق کنیم که به نتایجی برسند که کشورهای منطقه اعم از سوریه و عراق و دیگر کشورها به هیچ وجه نباید تجزیه شوند و با هر نوع تجزیه طلبی و تشویق به تجزیه کشورها مخالفت می‌کنیم؛ زیرا به هیچ وجه به‌مصلحت ملت‌های این کشورها و منطقه نیست.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص تأکید کرد: اگر این نوع اقدامات مخرب یعنی تشویق به تجزیه طلبی انجام شود، در تمام منطقه توسعه پیدا کرده و امنیت از منطقه سلب می‌شود؛ آنچه مسلم است این است که ایران و آلمان خواهان این هستند که مشکلات کشورهایی که درگیرند هرچه سریع‌تر از طرق مسالمت آمیز و عادلانه حل شود.
ولایتی درباره زمان سفر اشتاین‌مایر وزیر امور خارجه آلمان به ایران گفت: تاریخ این سفر مشخص نیست ولی در مورد تشکیل کمیسیون مشترک که به‌زودی انجام می‌شود، صحبت کردیم و دولت آلمان مایل است که این کمیسیون تشکیل شود.
وی درباره بیمه هرمس خاطرنشان کرد: امروز با معاون وزیر خارجه آلمان در مورد بیمه هرمس صحبت شد و ایران خواهان این پوشش بیمه‌ای است و دولت آلمان نیز تمایل به این کار دارد؛ بنابراین براساس مذاکرات‌مان به‌زودی این موضوع محقق می‌شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، ولایتی همچنین در دیدار با معاون وزیر خارجه آلمان با اشاره به سابقه طولانی و تاریخی روابط ایران و آلمان، گفت: ایران و آلمان دارای سابقه طولانی و تاریخی همکاری در زمینه‌های مختلف بوده‌اند و زمینه توسعه همکاری‌ها به ویژه در شرایط موجود منطقه فراهم شده است تا با همکاری به ویژه تجربه فراوانی که در اختیار جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم است، بتوان برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه و در سطح جهان تلاش کرد.
وی ادامه داد: در مقطع حساسی از تاریخ قرار داریم و اشتباه تاریخی و بزرگ غرب و آمریکا تقسیم‌بندی تررویست به میانه‌رو و تندرو است و حمایت از تروریست میانه رو را به قول خودشان در دستور کار قرار داده‌اند که با دولت قانون سوریه که منتخب ملت است، مقابله و مبارزه کند و این موضوع عواقب جبران ناپذیر خواهد داشت.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص تصریح کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران باید با هر نوع تروریسم مقابله و مبارزه کرد زیرا که تقسیم بندی میانه‌رو و تندرو برای تروریسم مضحک و برای توجیه اقدامات خطرناک برای منطقه است.
ولایتی در پایان این دیدار خاطرنشان کرد: با طرح‌هایی که غرب برای منطقه و سوریه در نظر گرفته است، در صورت نداشتن اثر لیبی دیگری می‌تواند شکل بگیرد که امروز هیچ کنترلی در خصوص تحولات ندارد.
مارکوس ادرر معاون وزیر خارجه آلمان نیز در این دیدار از علاقه مندی کشورش برای مبارزه با تروریسم خبر داد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت