رهبران خاورمیانه با پوتین مشاوره می‌کنند نه اوباما

کد خبر: 520339

مشاور پیشین رییس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی ضدایرانی ضمن تاکید بر لزوم مقابله با ایران در منطقه گفت: رهبران خاورمیانه به جای رایزنی با اوباما با پوتین مشورت می‌کنند.

خبرگزاری ایسنا: دنیس راس، مشاور پیشین رییس‌جمهور آمریکا در یادداشتی در نشریه پلوتیکو با اشاره به تمایل روسیه برای افزایش قدرت و نفوذ خود در جهان و به ویژه منطقه خاورمیانه نوشت: آمریکا در مقایسه با روسیه نیروهای بسیار بیش‌تری در خاورمیانه دارد. آمریکا 35 هزار نیرو و صدها هواپیمای جنگی دارد، در حالی که روسیه حدود دو هزار نیرو و 50 هواپیمای جنگی دارد با این حال، رهبران خاورمیانه این روزها به مسکو می‌روند تا با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه دیدار کنند و به واشنگتن نمی‌آیند.
ملک سلمان، پادشاه عربستان در حال برنامه‌ریزی برای یک سفر است و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل از پاییز گذشته تاکنون دو بار به روسیه سفر کرده است. رییس‌جمهور مصر و دیگر رهبران خاورمیانه نیز قصد انجام این سفر برای دیدار با پوتین را دارند.
وی در ادامه این یادداشت در اظهاراتی ضد ایرانی ادعاهایی علیه عملکرد کشورمان در منطقه مطرح کرد و نوشت: کشورهای عرب حاشیه خلیج (فارس) نگران قدرت روز افزون ایران در منطقه هستند و این در حالی است که سیاست‌های ایرانی حتی پس از توافق هسته‌ای تغییر نکرده و این کشور به فعالیت‌های خود در زمینه برنامه موشکی‌اش ادامه می‌دهد.
اما عرب‌ها و اسراییلی‌ها بیش‌تر به آمریکا در منطقه نیاز دارند تا روسیه و اگر به سمت مسکو متمایل شده‌اند بیش‌تر به دلیل تمایل نداشتن اوباما برای نشان دادن قدرت کشور در منطقه است. از این رو بسیاری از متحدان سنتی ما در این منطقه دریافته‌اند که باید کارهای بیش‌تری با اتکاء به خود انجام دهند. این مسأله لزوما بد نیست مگر این که سبب شود آن‌ها به گونه‌ای زیان‌آور عمل کنند. مثلا اگر سعودی‌ها به آمادگی ما برای مقابله با تهدیدات ایران در منطقه اطمینان بیش‌تری داشتند،‌ آیا آن‌ها جنگ با یمن را انتخاب می‌کردند؟ جنگی پرهزینه که پیروزی در آن بسیار سخت و بهای وحشتناکی داشته است.
او در پایان یادداشت خود به ارائه راهکارهایی برای این که درک و تصور متحدان واشنگتن در منطقه نسبت به آمریکا عوض شود، پرداخت و در ادامه موضع خصمانه خود علیه ایران نوشت: ما باید سیاست و خط مشی اعلامی خود در خصوص تقلب ایران از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را سخت کنیم که این سیاست می‌تواند شامل ادبیات صریح درباره توسل به زور و نه تحریم‌ها هم باشد. هم‌چنین آماده باشیم تا در صورتی که حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق نتوانست به دلیل مخالفت ایرانی‌ها شبه نظامیان قبایل سنی را مسلح کند، خودمان این کار را انجام دهیم.
در سوریه نیز باید این موضوع به روشنی مشخص شود که اگر روس‌ها به حمایت از اسد ادامه دهند و او را مجبور نکنند اصول (شامل آتش‌بس، بازکردن کریدورهای بشردوستانه، مذاکرات و دوره انتقالی ) را بپذیرد، آن‌ها چاره‌ای جز کار کردن با متحدان‌مان برای ایجاد منطقه امن و پرواز ممنوع برای ما باقی نمی‌گذارند.
راس تاکید کرد: پوتین و رهبران خاورمیانه معنی شرایط اضطرار را درک می‌کنند و اکنون زمان آن است که ما دوباره از آن استفاده کنیم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد