خبرگزاری فارس: دفتر طالبان، حضور هیأت اعزامی این گروه در پاکستان را تأیید کرد که نشان دهنده عمق روابط اسلامآباد با ملامنصور رهبر این گروه است.
به گزارش بی بی سی اردو، وزارت امور خارجه پاکستان اعلام میکند که این کشور به تنهایی مسئول به پای مذاکره کشاندن طالبان نیست اما از سوی دیگر تعدادی از اعضای این گروه وارد کراچی میشوند و دیدارهای پنهانی با برخی مقامات را آغاز میکنند.
روز 19 آوریل حمله طالبان به کابل بیش از 60 کشته بر جای گذاشت که گفته میشود اولین حمله از حملات بهاری طالبان موسوم به «عملیات عمری» است. این عملیات تروریستی نشان میدهد نگرانی دولت کابل درست بود و مذاکرات چهارجانبه صلح هیچ نتیجهای به دنبال نداشته است.
شکست مذاکرات چهارجانبه نشان میدهد که مقامات پاکستان و افغانستان نتوانستند با هم به توافق برسند و اصرار کابل برای به پای میز کشاندن طالبان شیوه اسلامآباد را تغییر نداد.
پاکستان فشارهای وارد شده از جانب دولت افغانستان را به طالبان منتقل کرد و اعضای این گروه مجبور شدند به بهانه حل مسائلی مانند مشکلات مهاجرین افغانستانی هیأت سیاسی خود را به این کشور اعزام کنند. روز چهارشنبه دفتر طالبان در قطر حضور هیأت سیاسی خود در پاکستان را تأیید کرد. طالبان به طور کامل اعضای هیئت 3 نفره خود را معرفی نکردهاند و هیچ اشارهای به مذاکره با دولت افغانستان نداشتند.
هیأت طالبان هیچ برنامه مشخصی برای سفر به پاکستان نداشت و در ابتدا هدف از این سفر آزادی ملا برادر یا اعضای زندانی این گروه نبود این موضوعی است که بعدها از جای دیگر به آنها دیکته شده است.
به نظر میرسد هدف واقعی هیأت طالبان آن چیزی نیست که در رسانهها بیان میشود و این موضوع فقط یک جنجال برای انحراف افکار عمومی است. طالبان سعی دارند هدف واقعی سفر خود به پاکستان را مخفی کنند و هنوز پیدا و پنهان اهداف این سفر مشخص نشده است.
منابع دیپلماتیک در اسلامآباد اعلام کردند توقف مذاکرات صلح بعد از انتشار خبر مرگ ملا عمر موضوعی است که مقامات پاکستانی و طالبان درباره آن مذاکره میکنند و محور اصلی سفر هیأت اعزامی طالبان مدیریت مذاکرات صلح و اوضاع در افغانستان است.
قرار بود سفر هیأت اعزامی طالبان به پاکستان مخفیانه انجام شود اما چون این سفر فاش شد چارهای جز این نبود که یک هدف برای این سفر تعیین شود و رسانهها به این سمت و سو هدایت شوند.
زمانی که فصل بهار آغاز شده و طالبان میتوانند با افزایش حملات خود به دولت کابل فشار بیاورند و پاکستان هم از آنها حمایت میکند نیازی ندارند مذاکرات صلح را پیگیری کنند زیرا این موضوع تأثیر منفی روی تلاشهای چندین ساله آنها دارد. امکان نداشت طالبان بتوانند از یک سو موضوع ادامه جنگ و از سوی دیگر صلح و مذاکره با پیش بکشند بنابراین به این شیوه متوسل شدند تا با سیاست دوگانه بتوانند اهداف خود را دنبال کنند.
حضور نمایندگان طالبان در پاکستان نشان دهنده نفوذ پاکستان در این گروه به ویژه شاخه ملا منصور است اما هنوز مشخص نیست که آیا حضور نمایندگان طالبان در پاکستان تلاشی برای صلح در افغانستان است یا اهداف دیگری دنبال میشود که هنوز کسی از آنها خبر ندارد. با توجه به گذشته نمیتوان زیاد به مذاکرات صلح امیدوار بود و به احتمال زیاد حملات طالبان ادامه پیدا میکند.
دیدگاه تان را بنویسید