دیپلماسی ایرانی: سیمور هرش، روزنامه نگار مشهور امریکایی، در مصاحبه ای گفت که یکی از مسئولیت های کنسولگری امریکا در بنغازی ارسال گاز سارین از انبارهای لیبی به سوریه از طریق ترکیه بود که این اقدام با موافقت هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه وقت امریکا انجام شد.
به گفته هرش ارسال گاز سارین جزئی از سناریویی بود که می خواستند همان اتفاقاتی که در لیبی افتاد در سوریه نیز تکرار شود. وی در این باره گفت: «هدف امریکایی ها این بود که گاز سارین به دست "شورشی ها" در سوریه برسد تا آنها در جنگ هایشان از آن استفاده کنند و تقصیر آن را به گردن حکومت سوریه بیندازند تا به این ترتیب بهانه لازم برای حمله امریکا به سوریه همانند آن چیزی که در لیبی اتفاق افتاد در این جا هم به دست آید. این سناریو با موافقت هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه وقت امریکا تهیه شده بود.»
سیمور هرش که این مصاحبه را با سایت آلترنت انجام داده است در ادامه می گوید: «کریستوفر استیونز، سفیر امریکا در لیبی که در حمله به کنسولگری امریکا در بنغازی کشته شد، در جریان مسئولیت دیپلماتیک خود با فرمانده پایگاه امنیت مرکزی و شرکت مسئول حمل انتقال گاز سارین از طریق ترکیه به سوریه دیدار کرد و این طور به نظر می رسد که او نیز در این نقل و انتقالات دست داشته است.»
وی تاکید می کند، کسی نمی توانست در چنین مورد حساسی با آن منصب حساسی که در اختیار داشت با این افراد مذاکره کند جز این که از سوی مقامات ارشد اجازه داشته باشد. منظور او هیلاری کلینتون است که در آن موقع وزیر امور خارجه ایالات متحده بود.
هرش می گوید: «این بخشی از عملیات امریکا در لیبی بود تا به این ترتیب فرصتی برای ایالات متحده به وجود بیاید تا همان کاری که در لیبی کرد در سوریه نیز تکرار کند.»
هرش در بخش دیگری از این مصاحبه می گوید که هیچ کس نمی تواند درک کند که چرا اوباما و ستاد نیروهای مشترک امریکا اصرار داشتند که بشار اسد از قدرت برود در حالی که می دانستند با رفتن او خلاء قدرت به وجود می آید و سوریه به جایی برای حضور گروه های مختلف جهادی تبدیل خواهد شد. وی در ادامه می افزاید: «سیاست ایالات متحده امریکا همچنان دشمنی با اسد است و این سیاست به هیچ عنوان تغییر نکرده است.»
وی در ادامه به سابقه کودتاها در سوریه اشاره می کند و می گوید: «از سال 1957 حزب بعث سوریه مورد هدف امریکا بوده و همواره سی آی ای تلاش می کرده راهی برای سرنگونی آن بیابد. همان طور که در سال 1949 شکری القوتلی که به طور کاملا دموکراتیک توسط مردم سوریه انتخاب شده بود در کودتایی به رهبری حسنی الزعیم سرنگون شد تا عربستانی ها بتوانند خط لوله های نفتی را از طریق سوریه به بازارهای جهانی در اروپا برسانند.»
هرش در ادامه می گوید: «اوباما اولین رئیس جمهوری امریکا بود که با جدیت نشان داد می خواهد تمایل عربستان به تغییر همیشگی حکومت در سوریه را جامه عمل بپوشاند تا نه تنها لوله های نفتی عربستان به غرب برسند بلکه لوله های گاز قطر نیز از طریق سوریه به ترکیه و از آن جا به اروپا و سپس بازارهای جهانی راه یابند.»
وی همچنین می افزاید: «اعزام نیروهای "جهادی" به سوریه بخشی از طرح اوباما بود با این اعتقاد که آنها نیروهای زمینی ضروری را در زمان لازم تشکیل خواهند داد. برای همین بسیاری از مردم (جهادی ها) را ترغیب کرد که به سوریه بروند. البته فکر نمی کنم که او این کار را مستقیما انجام می داد بلکه نشانه هایی بروز می داد تا به آنها بفهماند که می توانند به سوریه بروند.»
دیدگاه تان را بنویسید