جنگ نیابتی برنامه بعدی عربستان برای یمن

کد خبر: 509091

پایگاه رسانه ای رأی الیوم در گزارشی به ابعاد مختلف آتش بس آتی در یمن و مذاکرات آینده میان حوثی ها و سعودی ها پرداخته و عوامل موفقیت یا شکست آن را ذکر کرده است.

خبرگزاری مهر: پایگاه رأی الیوم در سرمقاله خود به بررسی آتش بس میان یمن و عربستان و مذاکرات صلح میان این ۲ کشور پرداخته است. در این مقاله تصریح شده است: آتش بس میان این ۲ کشور از نیمه شب یکشنبه آغاز می شود. این آتش بس احتمالا زمینه را برای گفتگوها میان طرفین که قرار است روز ۱۸ آوریل در کویت تحت نظارت سازمان ملل و اسماعیل ولد الشیخ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن برگزار شود، فراهم می کند.
طبق توافق نامه های شبیه به این موضوع که در گذشته صورت گرفته، احتمال پیروزی و به نتیجه رسیدن این توافق بیش از احتمال شکست آن است. از جمله این گفتگوها مذاکرات سعودی ها با جنبش انصارالله در ریاض است که موجب آتش بس و پایان درگیری ها در مرزهای یمن با عربستان گردید اما تجربه به ما آموخته که در برخورد با این توافق نامه های شکننده باید با هوشیاری بیشتری برخورد کرد و پرونده یمن نیز بر خلاف تصور اکثریت دارای پیچیدگی های بسیاری است.
با این حال برخی از عوامل هستند که امکان موفقیت این آتش بس را کم می کند:
نخست: «خالد بحاح» نخست وزیر مستعفی و فراری یمن به صدور حکم برکناری اش توسط «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهوری فراری این کشور واکنش نشان داده و تصریح کرده است: این حکم، کودتا علیه قانون اساسی بوده و آن را نخواهم پذیرفت. قدرت های منطقه ای در این موضوع از وی حمایت کردند که این امر موجب زیر سوال رفتن مشروعیت منصور هادی و وقوع اختلاف در ائتلاف طوفان قاطع به سرکردگی عربستان شد.
دوم اینکه گروه های تروریستی القاعده، داعش و دیگر گروه های افراطی به توافق نامه آتش بس پایبند نیستند. این گروه ها یک وزنه نظامی سنگین در عرصه میدانی به خصوص در استان های جنوبی یمن مانند ابین، حضرموت، عدن و الضالع محسوب می شوند که این امر میزان موفقیت توافق نامه آتش بس را کم می کند. در همین راستا لازم به ذکر است که روز گذشته نیروهای القاعده با انجام کمین ۲۰ نفر از نیروهای وابسته به منصور هادی را در استان ابین کشتند.
آتش بس در یمن با آتش بس در سوریه از لحاظ استثنا کردن گروه های افراطی متفاوت است. زیرا آتش بس سوریه تحت نظارت ۲ کشور بزرگ روسیه و آمریکا برقرار شده است که این امر موجب افزایش پایداری آن و التزام به آن از سوی همه طرف ها می گردد و طی مدت اجرای آن موارد محدودی نقض آتش بس ثبت شده است.
نکته دیگر این که عربستان قصد دارد پس از اینکه انتقادهای جهانی و منطقه ای سختی به آن شد و همچنین خسارت های مالی و جانی بسیاری را در صفوف نظامیان خود متحمل شد، از تجاوز به یمن دست بکشد و به سمت جنگ نیابتی مانند آنچه در عراق و سوریه انجام می دهد، روی آورد. شاید بهترین دلیل برای اثبات این سخن، اظهارات اخیر سرتیپ احمد العسیری مشاور وزیر دفاع عربستان مبنی بر پایان عملیات نظامی بزرگ در یمن باشد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت