آمریکا عامل دشمنی اعراب با ایران است

کد خبر: 508405

معاون اسبق سرویس اطلاعات مصر با تاکید بر اینکه نزاع مذهبی را بیگانگان و در راس آن آمریکا و اسرائیل به منطقه تزریق کردند، گفت: کشورهای عربی با ناکام گذاشتن توطئه بیگانگان در شعله‌ور کردن نزاع مذهبی به همکاری با ایران روی آورند.

خبرگزاری فارس: «محمد رشاد»، معاون اسبق سرویس اطلاعات مصر موضع عربستان در خصوص نظام سوریه را غریبانه توصیف و تاکید کرد: ریاض باید بداند که نظام سوریه و رئیس آن تنها در برابر ملت خود سر تسلیم فرود می‌آورند و دخالت در امور سوریه خواه از سوی عربستان یا دیگر کشورها جایز نیست، بنابراین همه جهان باید در مواضع خود در خصوص سوریه تجدید نظر کنند.
رشاد تصریح کرد: تصمیم اتحادیه عرب علیه حزب الله به دلیل ارتباط این جنبش با ایران است و این تصمیم بر اساس محاسبات عقیدتی بین اهل تسنن و شیعیان و بخصوص عربستان و ایران صادر شد .
وی افزود: اگر چنین اقداماتی ادامه یابد منطقه به طور کامل نابود و از نو تجزیه می‌شود، بنابراین باید برای تبدیل این مناقشه مذهبی به مناقشه‌ای سیاسی تلاش کرد.
آتش نزاع مذهبی در منطقه‌ را بیگانگان روشن و شعله ور کردند
این مقام سابق سوری با تاکید بر اینکه درگیری مذهبی هرگز در منطقه وجود نداشت،گفت: این بیگانگان و در راس آن آمریکا و اسرائیل بودند که اختلافات قومی-طائفه‌ای را به منظقه تزریق کردند به گونه‌ای که این 2 طرف نقش اصلی در روشن کردن آتش فتنه مذهبی در منطقه برای تامین اهداف و نقشه‌های خود در منطقه ایفا کردند.
ایران هسته‌ای قدرت بزرگ منطقه‌ای است
معاون اسبق سرویس اطلاعات مصر درباره قطعی روابط مصر و ایران گفت: در پی کشته شدن انور سادات رئیس جمهور مصر روابط قاهره-تهران قطع شد و پس از آن هم حسنی مبارک به قدرت رسید و به قطعی روابط ادامه داد.
وی افزود: آمریکا هم با دامن زدن به این وضعیت و اجرای پروژه ایران‌هراسی در منطقه تلاش کرد چهره‌ای وحشتناک از این کشور نشان داده و بگوید ایران به دنبال سیطره بر همه منطقه است و بدین ترتیب ایران را مقابل کشورهای عربی قرار داده تا آن را دشمن اصلی خود بخوانند و فراموش کنند که اسرائیل دشمن واقعی آنهاست.
رشاد گفت: اگر موازنه قوا را در منطقه در نظر بگیریم ایران قدرتی منطقه‌ای است که نقش اصلی در منطقه دارد و توانسته نفوذ خود را در عرصه منطقه افزایش بدهد و البته این حق ایران است، چرا که به یک قدرت هسته‌ای مبدل شده بنابراین باید با کنار گذاشتن مناقشه‌های ویرانگر، راهبردی برای تعامل و توافق با ایران ایجاد شود .
وی در خصوص جنگ با تروریسم گفت: مبارزه با تروریسم با حرف انجام نمی‌شود، بلکه به اقدام و عمل نیاز دارد، بنابراین باید نخست مکان حضور گروه‌های تروریستی با دقت مشخص شود و به جنگ واقعی با آنها پرداخت.
رشاد گفت: سخنان ائتلاف بین المللی مبارزه با تررویسم هیچ نتیجه مثبتی در واقع امر نداشته است و پیروزی‌های حاصل شده در سوریه نتیجه تلاش ارتش سوریه و پشتیبانی هوایی روسیه بوده است.
اسرائیل تروریسم در سینای مصر را تغذیه می‌کند
این مقام سابق مصر در خصوص رویارویی مصر با تروریسم گفت: خطر تروریسم در منطقه سینای مصر بسیار جدی است و کشورهای زیادی و در راس آن اسرائیل در این قضیه دخیل هستند یعنی تروریسم در سینا را تغذیه می‌کنند چون می‌خواهند سینا باتلاق ارتش مصر شود.
وی افزود: اخوان المسلمین هم نقش بزرگی در حملات تروریستی در مصر دارد در عین حال ارتش مصر تلاش می‌کند تروریسم را در سینا محاصره و سرکوب کند.
وی افزود: مصر با تروریسم مبارزه کرده و پیروز خواهد شد، سوریه نیز همچنین خواهد بود، می‌ماند عراق که اگر همه تلاش خود را بر روی این کشور متمرکز کنیم از هسته ای تروریسم خلاصی یافته و نتایج مثبتی در محاصره و سرکوب تروریسم محقق خواهد شد.
رشاد داعش را یکی از ابزارهای تجزیه منطقه و ساخته دست آمریکا خواند و گفت: اعلان جنگ آمریکا علیه تروریسم در منطقه با هدف محدود کردن این گروهک تروریستی و در عین حال ابقای آن است.
معاون اسبق رئیس دستگاه اطلاعات مصر با تاکید بر نتایج قابل توجه مداخله نظامی روسیه در سوریه گفت: حمله هوایی روسیه به تروریست‌ها در سوریه نقشه آمریکا برای کشیدن خط گاز از ترکیه به اروپا به جای روسیه را ناکام گذاشت، بنابراین مداخله روسیه به نفع خود این کشور هم تمام شد.
وی افزود: مداخله روسیه همچنین توطئه‌ها علیه سوریه را ناکام گذاشت و مانع سیطره صهیونیست‌ها بر هر منطقه سوریه شد چون اسرائیل مایل به ساخت منطقه امن در اطراف خود بود.
رشاد گفت: از دیگر نتایج مثبت مداخله روسیه حفظ خاک و ملت سوریه بود، بنابراین امروز آنچه که معارضان سوریه خوانده می‌شوند نقش فعالی ندارند و این حق نظام سوریه است که نظر خود را اعمال کند.
رشاد درباره اوضاع و تروریسم در لیبی گفت: لیبی بهترین چراگاه گروه‌های تروریستی است، آن هم به دلیل دارا بودن صحراهای وسیعی است که تسلط آن بر غیرممکن است، در چنین کشورهایی باید به نقش قبایل تکیه کرد.
ارتش لیبی مسلح شود
وی ادامه داد: لیبی به ارتشی قدرتمند و مسلح با تسلیحات بزرگ‌تر از آنچه در دست گروه‌های تروریستی است نیاز دارد تا تروریسم در منطقه گسترش نیافته و بار دیگر اوضاع لیبی تحت کنترل گرفته شود و بدون این مسائل امنیت محقق نخواهد شد بنابراین کشورهای غربی باید تحریم تسلیحاتی ارتش لیبی را لغو کنند.
معاون اسبق سرویس اطلاعات مصر با تاکید بر اینکه منافع بر همه کشورها حکم می‌کنند، گفت: امنیت کشورهای عربی بدون وجود نیروی مسلحی مقتدر محقق نخواهد شد کما اینکه اقتصاد سیاست را رهبری می‌کند بنابراین کشورهای منطقه نباید با ورود به مناقشاتی بی فایده به فرسایش کشیده شوند.
ضرورت همکاری اعراب با ایران
وی افزود: اگرچه برخی کشورهای عربی به نفت به عنوان منبع اصلی درآمد خود تکیه دارند اما باید بدانند که این منبع دائمی نیست و باید کشورهای منطقه با همکاری ایران به اصلی مورد توافق یکدیگر برای رسیدن به رفاه دست یابند، چرا که از مناقشات کنونی تنها آمریکا سود می‌برد که به منطقه سلاح می‌فروشد و در پی تجزیه آن است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت