آیا کاسترو خط و مشی انقلاب را قربانی روابط با آمریکا می کند؟/ سفر اوباما نشانه تشدید جنگ نرم آمریکا علیه کوبا است
کوبا نه تنها از مواضع انقلابیاش کوتاه نیامده که رائول کاسترو و تیم رهبری کوبا به دفعات و از جمله در جریان سفر اوباما تأکید کردهاند که روابط کوبا زمانی با ایالات متحده عادی میشود که تحریمها برطرف شود و این پیشنیاز تاکنون اتفاق نافتاده است.
سرویس بین الملل فردا: باراک اوباما، در آخرین سال ریاست جمهوریش در سفری تاریخی به کوبا رفت. این دیدار دو روزه اولین سفر یک رئیسجمهور آمریکا به هاوانا از زمان سفر ۸۸ سال پیش کلوین کولیج است که در دهه ۱۹۲۰ رئيس جمهور آمریکا بود. تحولات یک ساله اخیر کوبا و تلاش ایالات متحده برای عادیسازی روابط با این کشور نگرانیهایی را برای دوستداران انقلاب کوبا ایجاد کرده است و سوالاتی از این دست که: آیا کوبا از مواضع انقلابی خود عقب نشینی کرده است؟ آیا کوبا از اصول خود عدول کرده است؟ نقش تحریمها در روابط کوبا و ایالات متحده به چه صورت است؟ سوالات مطرح شده و همچنین هدف اوباما از سفر به کوبا آن هم درست در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری را با عبدالحمید شهرابی، کارشناس مسائل آمریکای لاتین درمیان گذاشتیم. بخشی از گفتگوی فردا با شهرابی را در ادامه می خوانید:
شهرابی در خصوص سفر اوباما به کوبا می گوید: «باید دید که این سفر از موضع ضعف امپراتوری امریکا صورت می گیرد یا از قدرت آن». وی در ادامه دلایل ضعف آمریکا را توضیح می دهد. او معتقد است که این سفر نشانه شکست امریکا در جنگ سخت علیه کوباست و در عین حال ادامه و تشدید جنگ نرم را هم نشان می دهد.
شهرابی در خصوص دغدغهای که نیروهای حزبالهی و انقلابی در ایران نسبت به تحولات کوبا دارند، گفت: دوستداران انقلاب کوبا نگرانند که نکند کوبایی که به عنوان پایگاه شناخته شده مقاومت در برابر نظام سلطه آمریکا است از این خط مشی عدول و انقلاب را قربانی روابط با ایالات متحده کند.
وی ادامه داد: این نوع نگرانی با توجه به حقایق تا حدی زیاد برطرف میشود؛ چرا که، از زمانی که صحبت از عادیسازی روابط ایالات متحده با کوبا شده است کسی نتوانسته به مواردی اشاره کند که کوبا از مواضع انقلابیاش عدول کرده؛ چون اصلا هیچ نمونهای وجود ندارد.
مسئول تحقیقات و برنامهریزی خانه آمریکای لاتین با بیان اینکه عدهای در ایران وضعیت کوبا را با برجام و مذاکرات ایران و کشورهای 5+1 مقایسه می کنند، تأکید کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری در این مذاکرات هزینه سنگینی پرداخت شده و این تصور وجود دارد که هزینههای سنگینی هم کوبا در این جریان پرداخت میکند.
وی اضافه کرد: کوبا نه تنها از مواضع انقلابیاش کوتاه نیامده که رائول کاسترو و تیم رهبری کوبا به دفعات و از جمله در جریان سفر اوباما تأکید کردهاند که روابط کوبا زمانی با ایالات متحده عادی میشود که تحریمها برطرف شود و این پیشنیاز تاکنون اتفاق نافتاده است. شرط دیگر کوبا برای عادیسازی روابط این بوده که گوانتانامو که بخشی از خاک کوبا است و در تصرف ایالات متحده بوده به این کشور برگردد و این هم صورت نگرفته است.
شهرابی با بیان اینکه کوبا برسر مواضع خود ایستاده، خاطر نشان کرد: در واقع شکست در سیاست تحریم ایالاتمتحده علیه کوبا اتفاق افتاده است و خود حاکمان ایالات متحده نیز به این موضوع اذعان دارند.
این کارشناس مسائل آمریکای لاتین درخصوص تغییر مواضع مقامات آمریکایی با هدف نفوذ در کوبا گفت: این دغدغه در عین حال که درست است باید حد و مرز خود را داشته باشد؛ به عبارتی ما با ملتی مواجه هستیم که تجربه 6 دهه گذشته نشان میدهد که از پس انواع و اقسام هجومهای آمریکایی برآمده است نه فقط حمله و جنگ نظامی که حتی تحریمها که طولانیترین و شدیدترین تحریمها در طول تاریخ بشر است.
متن کامل مصاحبه با مسئول تحقیقات و برنامهریزی خانه آمریکای لاتین در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید