فروپاشی گروههای تروریستی متحد آمریکا در سوریه

کد خبر: 502282

گروههای تروریستی متحد آمریکا یکی پس از دیگری در حال فروپاشی هستند بدون اینکه واشنگتن واکنشی نشان دهد، حال آنکه این واشنگتن بود که تا پیش از این جدیدترین تسلیحات از جمله موشک‌های ضدتانک « تاو» را در اختیار آنان قرار می‌داد.

خبرگزاری تسنیم: به نقل از روزنامه السفیر، گروههای تروریستی متحد آمریکا یکی پس از دیگری در حال فروپاشی هستند بدون اینکه واشنگتن واکنشی به این وضعیت نشان دهد، حال آنکه این واشنگتن بود که تا پیش از این جدیدترین تسلیحات از جمله موشک‌های ضدتانک «تاو» را در اختیار آنان قرار می‌داد، هرچند همه این سلاح‌ها به‌عنوان غنیمت از انبارهای مهمات جبهه النصره سر درآورد؛ گروهی که آمریکا آن را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است.
نابودی گروه تروریستی لشکر 13 به‌دست النصره
در این میان آمریکا گروه موسوم به «لشکر 13» را که خود آموزش داده و از آن حمایت می‌کرد، در فهرست گروههای به‌اصطلاح «میانه‌رو» قرار داد اما این گروه به‌دست النصره نابود شد.
این گروه در حالی به‌دست النصره فروپاشید که در کمتر از یک سال گذشته بیش از 11 گروه همین سرنوشت را پیدا کردند که از بین آنان می‌توان به گروه موسوم به «جبهه انقلابیون سوریه» و «جنبش حزم» اشاره کرد.
فروپاشی سریالی گروههای تحت حمایت آمریکا در سوریه
اما نکته قابل توجه سرعت فروپاشی گروههای به‌اصطلاح میانه‌رو در قبال جبهه النصره و خودداری آنان از همراهی با النصره در نبردهای سخت سوریه است به این معنی که در بیشتر موارد یک گروه به‌اصطلاح میانه‌رو که به‌دست آمریکا آموزش دیده است، مقرها و انبارهای سلاح خود را به النصره تسلیم می‌کند تا در مقابل جان اعضای خود را حفظ کرده و از منطقه تحت اشغال خود به‌نفع النصره بیرون برود.
این در حالی است که به‌عنوان مثال گروه موسوم به لشکر 13 از سه ماه پیش اعلام کرد که با استفاده از تانک‌های ارتش سوریه در جریان نبرد در حومه شمالی حماة علیه نیروهای سوری مبارزه کردند.
واشنگتن حامی شماره یک مخالفان ارتش سوریه
جالب اینکه آمریکا مدعی است که برنامه آموزشی آن برای گروههای مختلف در سوریه مشروط به مبارزه این گروهها علیه داعش است، اما واقعیت این است که واشنگتن حامی شماره یک گروههایی است که علیه ارتش سوریه مبارزه می‌کنند.
به‌عبارت بهتر این واشنگتن بود که زرادخانه تسلیحاتی این گروهها را به موشک تاو مجهز کرد و با این کار در مسیر پیشروی ارتش سوریه در مناطق مختلف این کشور مانع تراشی کرد.
به هر حال نابودی لشکر 13 غیرمنتظره نبود زیرا استان ادلب واقع در شمال سوریه از چند روز پیش صحنه ناآرامی‌های حاصل از اختلافات بر سر «پرچم انقلاب» و ماهیت و نوع تکاپوی مربوط به پنجمین سالگرد شعله‌ور شدن آتش بحران در سوریه بود.
تلاش برای اسلامی جلوه‌دادن گروههای ضدسوری
در شرایطی که یک جریان که به‌ظاهر فعالان رسانه‌ای آن را هدایت می‌کنند و در واقع کشورهای حامی تروریسم در پس آن قرار دارند، در تلاش برای بازگرداندن پرچم گروه موسوم به «ارتش آزاد» یا همان پرچم قیمومیت فرانسه بودند تا این‌گونه وانمود کنند که این گروه پس از دو سال و نیم مدفون بودن در گذرگاه باب الهوی بار دیگر حیات خود را از سر گرفته است، یک گروه دیگر به‌رهبری جبهه النصره و جند الاقصی در صدد سوء استفاده از پنجمین سالگرد شعله‌ور شدن بحران در سوریه برآمدند تا پرچم سیاه را علم کرده و ماهیت اسلامی گروههایی را که علیه نظام حاکم سوریه مبارزه می‌کنند، القا کنند.
در این شرایط شدت کشمکش‌ها و اوج حملات رسانه‌ای متقابل به‌سمت درگیری جدید در حرکت است.
به‌عبارت بهتر هرچند لشکر 13 بهای این کشمکش‌ها و درگیری را پرداخت اما تمام شاخص‌ها حاکی از این است که حمله به این گروه دستاویزی برای ارسال این پیام به یک گروه مهم‌تر از لشکر 13 یا همان «احرار الشام» بود، به این معنی که در پرتوی فشارهای موجود علیه جبهه النصره، این گروه نمی‌تواند در برابر قدرت گرفتن سایر گروهها سکوت کند زیرا می‌دانست در نهایت هدف از این کار نابودی النصره و تکیه زدن بر مناطق تحت اشغال در ادلب بود.
قدرت‌نمایی جبهه النصره
در این شرایط النصره تقریباً فقط یک گزینه داشت و آن جدیت در رویارویی با لشکر 13 بود صرف نظر از اینکه چه‌کسانی از آن حمایت می‌کنند، زیرا هنگامی که از حمایت این گروه از فرماندهان احرار الشام باخبر شد در صدد برآمد با استفاده از نابودی آن، این پیام را ارسال کند که دور زدن النصره از هیچ راهی ممکن نیست.
در مقابل نکته مورد توجه سکوت فرماندهان احرار الشام در جریان درگیری‌ها بین النصره و لشکر 13 بود تا جایی که هیچ‌یک از فرماندهان آن هیچ اظهاراتی حتی برای آرام کردن اوضاع بر زبان نیاوردند.
بنابراین احتمال زیاد این است که چه‌بسا فرماندهان سیاسی احرار الشام به‌نوعی از این درگیری‌ها احساس آرامش و آسودگی کردند زیرا شاهد حمله جبهه النصره به محل استقرار لشکر 13 در معرة النعمان و اطراف آن بودند چرا که این اقدام موجب می‌شود این‌گونه برداشت شود که النصره نسخه‌ای از داعش است و این چیزی است که احرار الشام می‌تواند در آینده و زمانی که روابط آنان با جبهه النصره رو به انفجار رفت، از آن به‌نفع خود بهره برداری کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت