خبرگزاری تسنیم: روزنامه صهیونیستی هاآرتص در مقاله ای به قلم "عاموس هرئیل" تحلیلگر صهیونیست آورده است: حزب الله از سه سال و نیم پیش یعنی تابستان سال 2012 میلادی به طول موثر در جنگ در سوریه مشارکت دارد و از انبارهای سلاح خود در خاک سوریه محافظت میکند و به تدریج از یک سازمان لبنانی پا را فراتر گذاشته و بسیار جلوتر رفته است.
این تحلیلگر صهیونیست با اشاره به دستاوردهای حزب الله در سایه حرکت اوضاع در سوریه به نفع دولت این کشور در سایه حضور نظامی روسیه افزود: حزب الله هم اکنون در اردوگاه کسانی قرار دارد که دست بالا را در جنگ دارند. همکاری دائم با فرماندهان ایرانی و نیر افسران روس در برهه اخیر باعث بهبود قدرت جنگی حزب الله شده است و تجربیات بسیار ارزشمندی را برای حزب الله به همراه آورده است. در سوریه، حزب الله برای اولین بار در جنگی در کنار هواپیماها و بمب افکن ها و تانک ها و قدرت اطلاعاتی پیشرفته شرکت کرده است.
این تحلیلگر نوشت: "درست است که حزب الله هواپیما و تانک های مخصوص به خود را در اختیار ندارد اما در همه جوانب دیگر، قدرش کمتر از قدرت یک ارتش در سطح متوسط نیست".
به نوشته این تحلیلگر صهیونیست، حزب الله 45 هزار نیرو دارد که حدود 21 هزار نفر آنها کادر نظامی هستند و بیش از یکصد هزار موشک دارند که چندین هزار فروند از آنها میان برد است و سطح دقت موشک ها در حال بهبود مداوم است.
عاموس هرئیل افزود: از سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل می تواند فهمید که حزب الله موفق به انتقال سلاح های رزمی پیشرفته از سوریه به لبنان شده است که شامل موشک های زمین به زمین دقیق و موشک های ضد هوایی از نوع "اس ای 22" و موشک های ساحل به دریا از نوع یاخونت است. این سلاح ویژه به همراه تجربه ای که حزب الله در سوریه کسب کرده است، به حزب الله قدرت استقلال در زمینه های حیاتی نظیر جنگ نیروهای ویژه و استفاده از پهپاد از جمله پهپادهای هجومی را می دهد.
این تحلیلگر افزود: در سایه جنگ سوریه ارتش اسرائیل خود را برای این آماده می کند که دشمن لبنانی اش به یک ارتش به معنای واقعی کلمه تبدیل شده است.
به نوشته این تحلیلگر صهیونیست، یک افسر بخش اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل دو سال پیش در مقاله منتشر شده در مجله "معرخوت" (ارتش) مقاصد احتمالی حزب الله در جنگ آینده علیه اسرائیل را از نگاه خود تشریح کرد و گفت: حزب الله درصدد حمله ای ناگهانی در طول مرز برخواهد آمد؛ به گونه ای که نیروهای ویژه حزب الله بر شهرک یا پادگان کوچکی به منظور آغاز رویارویی همراه با کسب دستاوردی روحی کنترل خواهند یافت و اسرائیل در پشت سر گذاشتن این وضعیت با دشواری روبرو خواهد شد. این همان محتوای واقعی تهدیدات سید حسن نصرالله درباره اشغال الجلیل است.
عاموس هرئیل نوشت: از آن زمان، مسائل کمی روشن شده است. امروز حزب الله به کسب قدرتی برای حمله به چند منطقه و پادگان در طول مرز در زمان وقوع جنگ چشم دوخته است. اگر این طرح موفق شود، حزب الله را قادر خواهد ساخت تا تحرک ارتش اسرائیل در طول مرز را دشوار کند و جذب نیروهای ذخیره اسرائیل دشوار خواهد شد. خط مرزی با لبنان از مناطق چالش برانگیز و پیچیده عبور می کند. نقشه و وضعیت پستی و بلندیهای این مناطق به گونه ای است به مهاجم این برتری را می دهد که ناگهان حمله کند و همین امر نیز موجب بی نیازی به حفر تونل های هجومی است.
این تحلیلگر صهیونیست افزود: ارتش اسرائیل خود را آماده کرده است اما در هر صورت، نیاز به هماهنگی بین ارتش و ساکنان (صهیونیست) است و افسر یاد شده گفت که هرگونه جنگ دیگری در شمال (فلسطین اشغالی) باعث کشتههای زیادی در ارتش اسرائیل خواهد شد و موشکهای حزب الله مناطق مرزی را هدف قرار خواهد داد و این امر ایجاب میکند که ساکنان (صهیونیست) منطقه به طور جزئی تخلیه شوند و اصابت موشکها به مرکز اسرائیل وضعیت بسیار دشوارتری برای اسرائیل نسبت به جنگهای گذشته لبنان و غزه ایجاد خواهد کرد و شک و تردید وجود دارد که ساکنان (صهیونیست) عادی این مسئله را درک کرده باشند.
این تحلیلگر بدون توجه به شکست ارتش رژیم اسرائیل در پیشروی در داخل خاک لبنان در جنگ 2006 میلادی - با وجود حجم گستره حملات هوایی این رژیم- نوشت: در صورت بروز جنگ، اسرائیل به حملات هوایی گسترده خود بسنده نخواهد کرد و ارتش اسرائیل نیاز خواهد داشت که اقدام به ورود زمینی کند و کابینه اسرائیل امکان بمباران ساختار زیربنایی شهری لبنان را در تلاش برای متوقف کردن شلیک موشک ها به داخل (فلسطین اشغالی) در سریعترین زمان ممکن، بررسی خواهد کرد. در شمال (فلسطین اشغالی) چالش بی سابقه ای برای ارتش اسرائیل وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید