تا زمان حضور خارجی‌ها افغانستان روی صلح را نمی‌بیند

کد خبر: 498089

رهبر جهادی و وزیر سابق انرژی و آب افغانستان در بخش پایانی گفت‌وگوی خود به بررسی عملکرد حکومت وحدت ملی افغانستان و مذاکرات صلح این کشور پرداخت.

خبرگزاری تسنیم: بخشی از گفت‌وگو با محمد اسماعیل‌خان رهبر سابق جهادی افغانستان منتشر شد.
در زیر این گفت‌وگو را مطالعه می‌کنید:
چندی پیش عبدالله عبدالله در سفر خود به ایران با مقام معظم رهبری دیدار داشتند که اتفاق بسیار خجسته‌ای بود، در این دیدار رهبر معظم انقلاب نکته‌ای را اشاره کردند که تیتر بسیاری از خبرها در ایران شد و آن این بود که فرمودند: نباید اجازه داد که مجاهدین با عنوان جنگ‌سالاران به انزوا کشیده شوند. نظر شما در این رابطه چیست؟
اسماعیل‌خان: شکی نیست که متأسفانه در افغانستان بر علیه مجاهدین توطئه‌ها بیش از حد ادامه دارد.
واقعا حکومت وحدت ملی هم که به وجود آمد توقع ما این بود که شخص عبدالله به عنوان مجاهد از مجاهدین حمایت کند که نتوانست.
در طول این 37 سال هر یک از متجاوزین به افغانستان القاب مختلفی برای مجاهدین به کار بردند. وقتی که روسها در افغانستان بر علیه مجاهدین میجنگیدند اینها به مجاهدین اشرار می‌گفتند. وقتی طالبان با هدایت پاکستان وارد افغانستان شد به مجاهدین اشرار و فاسد می‌گفتند.
وقتی آمریکایی‌ها آمدند نظام دموکراسی ساختگی ساختند، مجاهدین را با نام تفنگ‌سالار می‌شناختند.
تا زمانی که مجاهدین در یک نظام که به خاطر اهداف بزرگ آن مبارزه کردند، حضور نداشته باشند صلح و امنیت هم در افغانستان وجود نخواهد داشت. نه به معنای اینکه مجاهدین خواسته باشند نا‌امنی ایجاد کنند یا مخالفت و شرارت راه بیاندازند به این معنا نیست.
مجاهدین کسانی هستندکه ناجی این سرزمین هستند و می‌خواهند که یک سرزمین آباد، آزاد و مستقل و یک نظام اسلامی در کشور خود داشته باشند.
باور داریم تا زمانی که یک سرباز خارجی در سرزمین ما هست صلح و امنیت در افغانستان هرگز تأمین نخواهد شد.
شورای حراست و ثبات هم به نظر می‌رسد بخاطر اینکه این حق احقاق نشد و خلاء حضور مجاهدین در عرصه سیاسی افغانستان به وجود آمد، راه‌اندازی شد. امکان دارد در این زمینه توضیح دهید؟
اسماعیل‌خان: شورای حراست و ثبات در افغانستان مجموعه‌ای از سران سرشناس مجاهدین هستند که می‌خواهند در افغانستان صلح و ثبات را بیاورند و کشور را از این حالت بی‌ثباتی، ناامنی، فقر و بیکاری که هر روز چالش‌های بیشتری برای مردم ایجاد می‌کنند در بیاورد نه برای شرکت و حضور در حکومت افغانستان.
آیا این حزب بعنوان اپوزیسیون دولت وحدت ملی عمل خواهد کرد؟
اسماعیل‌خان: نخیر ما اپوزیسیون نیستیم ما کسانی هستیم که می‌خواهیم در افغانستان صلح و ثبات را ایجاد کنیم و این جنگ تحمیلی را که هر روز ابعاد وسیعتری پیدا می‌کند و تعداد زیادی از سربازها هر روز شهید و زخمی می‌شوند، جلوی پیشروی آن را بگیریم.
در روزهای اخیر شما برای مقابله با داعش در غرب افغانستان اعلام جهاد کردید. دلیل این کار چیست و آیا حضور داعش در این مناطق پررنگ و جدی است؟
اسماعیل‌خان: حضور داعش در غرب افغانستان کم رنگ است ما در برابر هر تجاوزی که هر کسی خواسته باشد به مردم ما تجاوز کند و آرزوها و اهداف جهاد و استقلال و آزادی و تمامیت ارضی ما را زیر سوال ببرد در برابر آنها می‌ایستیم و مبارزه می‌کنیم.
نظر شما در رابطه با مذاکرات صلح با طالبان چیست؟
اسماعیل‌خان: تا زمانی که مداخلات در افغانستان باشد جنگ پایان نمی‌یابد. گله ما از خود ملت افغانستان است که در انتخابات به طرف کسانی رفتند که می‌دانستند آنها نمی‌توانند صلح و ثبات را به افغانستان بیاورند.
در افغانستان تا زمانی که یک نظام قوی با اراده که پشتوانه اکثریت ملت را نداشته باشد تا زمانی که یک نظام که با اکثریت قاطع از مردمی که آنها به افغانستان باور دارند تشکیل نشود وضعیت فعلی جنگ پایان نمی‌یابد زیرا پاکستان نمی‌خواهد جنگ در افغانستان تمام شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت