خبرگزاری تسنیم: مجید صفا تاج در مورد راهبرد بنیادین رژیم صهیونیستی از زمان تشکیل موجودیت این رژیم گفت: قبل از آنکه راهبرد امنیتی اسرائیل در دوره های مختلف تبیین شود باید به این نکته توجه کرد که هدف اصلی اسرائیل بحث توسعه طلبی و تقویت توانایی نظامی در مقابل کشورهای پیرامونی اش بوده است.این همان نکته ای است که بن گوریون نخستین رئیس رژیم صهیونیستی گفته بود. این هدف همواره وجود داشته است. اما براساس شرایط سیاسی منطقه و جهان اسلام و قدرت و ضعف کشورهای اسلامی این راهبرد گه گاهی متحول شده یا تکامل یافته است.
نویسنده دانشنامه فلسطین در مورد جایگاه زیردریایی های مجهز به کلاهک هسته ای در راهبرد جدید این رژیم افزود: در مورد راهبرد اخیر امنیت ملی اسرائیل که در آن بحث استفاده از زیر دریایی مجهز به کلاهک هسته ای هم به میان آمده باید گفت این مسئله جزء سیاست های دفاعی رژیم صهیونیستی بوده است. این رژیم از دهه های گذشته برای آنکه کشورهای عربی پیرامونش را مرعوب کند این مسئله را جزء سیاست های دفاعی اش قرار داده است. یعنی در واقع با ارعاب کشورهای پیرامونی خود تلاش کرده، ثبات، امنیت و هژمونی خود را بر منطقه تحمیل کند.
صفا تاج با توجه به شرایط کنونی منطقه و وضعیت امنیتی رژیم صهیونیستی از وقایعی که موجب وضعیت موجود شده یاد کرد و دلیل تلاش های کنونی رژیم صهیونیستی را اینگونه توصیف کرد که" اکنون شرایط منطقه تغییر کرده است. از یک سوی پس از موج بیداری در کشورهای اسلامی نظریه پردازان غربی اعتراف کردند جمهوری اسلامی ایران محور مقاومت در منطقه است و ایران جهان نوینی را برای جهانیان ، به ویژه مردم مسلمان منطقه تصویر می کند در این تصویر، اسلام قدرت برتر جهان می شود. راهبرد رژیم صهیونیستی مقابله با این حرکت بود. بحران سازی در سوریه از این جنس بود".
به گفته این نویسنده، آنها تلاش کردند مدل بیداری اسلامی در کشورهای دیگر را در سوریه پیاده کنند تا به محور مقاومت ضربه بزنند. تا حدودی توانستند ضرباتی بزنند و مقابله و تشتت در جهان اسلام ایجاد کنند همین امر موجب شد آنها نسبت به وضعیتی که در بیداری اسلامی به وجود آمده بود احساس آرامش کنند اما حضور مقتدرانه ایران که کما کان وجود دارد مانع رسیدن آنها به اهدافشان شد. علاوه بر اینکه در بحث مذاکرات هسته ای هم ایران توانست به رغم فراز و نشیب هایی که داشت در یک سری از امور نظرات خود را تحمیل کند هرچند ممکن است از نظر ما برخی امور در توافقنامه هسته ای مطلوب ما نباشد اما تحمیل برخی نظرات بر طرف های غربی از سوی ایران، برای رژیم صهیونیستی سنگین است.
وی با نگاهی به تغییر راهبرد توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی پس از حمله به لبنان، یکی از دلایل نزدیکی صهیونیست ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس را همین راهبرد توسعه طلبانه توصیف کرد و گفت: صهیونیست ها که ابتدا شعار نیل تا فرات می دادند ازسال 1982 شعارشان را تغییر دادند فرات را تا خلیج فارس گسترش دادند. آنها این راهبرد را حفظ می کنند و براساس آن خود را مجهز می کنند و این یکی از دلایل مقابله آنها با ایران و حزب الله است.
این پژوهشگر فعال حوزه فلسطین با بیان وضعیت کنونی حزب الله و چرایی جنگ رسانه ای صهیونیست ها علیه حزب الله و تلاش آنها برای ضربه زدن در سطوح و عرصه های مختلف دلیل این امر را ترس صهیونیست ها از حزب الله به ویژه پس از جنگ سوریه بر شمرد و ابراز داشت: صهیونیست ها خود اعتراف کردند حزب الله در سوریه نه تنها ضعیف نشد بلکه قوی تر هم شد. مجهزتر شد و نیروهایش کار آزموده تر شدند. قبلا حزب الله بیشتر در حوزه نبرد نامتقارن و جنگ های پارتیزانی و چریکی تبحر داشت اما اکنون در جنگ های کلاسیک هم تجربه کسب کرده است و رژیم صهیونیستی از این احساس خطر می کند. لذا این زیر دریایی و تجهیزات جدیدی که تهیه می کند عمدتا برای مقابله احتمالی است. چه برای مقابله احتمالی با حزب الله و چه برای مقابله احتمالی با جمهوری اسلامی.
صفاتاج در سخنان خود به این موضوع اشاره کرد که اوضاع منطقه به گونه ای شده که دیگر برخی کشورهای عرب با این رژیم هم پیمان شده اند و ائتلافی بین آنها به وجو آمده است. به گفته وی، عربستان، امارات عربی متحده و کویت روابط خود با رژیم صهیونیستی را علنی کرده اند. هر چند روابط آنها در حوزه دیپلماسی رسمی نیست اما همکاری و مشارکت های نظامی در سوریه، یمن و بحرین و حتی خود فلسطین را علنی کرده اند. این ائتلاف عربی صهیونیستی شکل گرفته است.
مجید صفا تاج در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در مورد احتمال حمله به نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی به منظور فرار از وضعیتی که در کرانه باختری در آن گرفتار آمده است، گفت: راهبرد نظامی آمریکا و اسرائیل پس از فروپاشی نظام صدام این بود که برای از بین بردن نقطه مرکزی مقاومت که جمهوری اسلامی بود باید شاخ و برگ ها را بزنند.جنگ های 33 روزه لبنان، جنگ های 22 روزه و 8 روزه و 51 روزه در غزه در همین ارتباط بود. با توجه به تجربیاتی که اسرائیلی ها در جنگ های 2006 به بعد پیدا کرده اند می دانند غزه به رغم کمی مساحت، محاصره و جمعیتش توانسته است هزینه های زیادی را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کند. به نظر می رسد این تجربیات باعث شده رژیم صهیونیستی راهبرد خود در مورد غزه را تغییر دهد و از اشغال زمینی غزه دست برداشته است. اما راهبرد تضعیف غزه و حملات مقطعی به غزه هنوز وجود داشته و محتمل است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه "امروز رژیم صهیونیستی تمام تمرکز خود را بر حزب الله قرار داده است" افزود: رژیم صهیونیستی تمام توان خود را بر مقابله احتمالی با حزب الله لبنان قرار داده زیرا حزب الله در سوریه در تلاش است به جولان برسد. جولان پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی است لذا این رژیم در تلاش است آمادگی خود را برای مقابله با حزب الله به ویژه در جولان حفظ کند.
دیدگاه تان را بنویسید