خبرگزاری فارس: عربستان سعودی، در تلاش برای تنبیه لبنان بر آمده است و در این راستا، سعی دارد یک ائتلاف عربی برای حملات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و تبلیغاتی علیه لبنانیها و در رأس آن، حزبالله لبنان به راه بیاندازد.
از قطع کمک ۳ میلیارد دلاری به ارتش و نیروهای امنیتی در تاریخ ۳۰ بهمن گذشته تا تحریمهای اقتصادی و ساخت برنامهای توهینآمیز علیه «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان در شبکه سعودی «ام بی سی» که اعتراضات گستردهای در لبنان به همراه داشت.
سعودیها، بهانه کردهاند که لبنان با سیاست عربستان در منطقه همسو نیست و حزبالله امور لبنان را در دست گرفته است؛ بنابراین تا خود لبنانیها حزبالله را به حاشیه نرانند، تحریمها و تنبیههای اقتصادی و امنیتی ادامه خواهد داشت.
روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به این مسأله پرداخته و نوشته است که قطار دیوانگیهای عربستان هنوز متوقف نشده است.
در ادامه این گزارش میآید: نظام حکام بر عربستان، مستقیما وارد سلسله اقدامات تحریمی علیه لبنانیها در حیطه سیاسی و اقتصادی شده است. در کنار عربستان، امارات نیز قرار گرفته و سعی میشود دیگر کشورهای عربی نیز به این صف مبارزه علیه لبنان بپیوندند. این اقدامات عربستان و دیگر کشورهای همسو با آن، موجب نگرانی نیروهای داخلی طرفدار عربستنان در لبنان، به خصوص «سعد الحریری» شده است.
به نوشته الاخبار، اخیرا نیز پس از اینکه از سوی عربستان و کشورهای عربی خلیج فارس اعلام شد که امکان توقف پروازها به بیروت وجود دارد؛ از سوی اطرافیان «سعد الحریری» گفته شد که عربستان در تهدیدات خود مبالغه میکند.
این روزنامه لبنانی، ادامه میدهد: نیروهای جریان ۱۴ مارس از دیپلماتهای آمریکایی شنیدهاند که واشنگتن با هر اقدامی که امنیت و ثبات لبنان را به خطر بیاندازد، مخالف است. افراد این جریان طبق وعده آمریکاییها، منتظر بودند تا هیأتی از آمریکا راهی ریاض شده و با مقامات سعودی برای عدم اعمال تحریمها علیه لبنان به رایزنی بپردازد؛ اما هنوز خبری از این هیأت نیز نشده است.
بنا به این گزارش، آمریکاییها به نیروهای ۱۴ مارس گفتهاند که واشنگتن مانع به حاشیه راندن و تنبیه حزبالله نمیشود؛ اما اصرار دارد که نباید حزبالله را عصبانی کرد و این حزب را به سوی انجام اقدامات غیر منتظره کشاند؛ مخصوصا اینکه هنوز پرونده انتخاب رئیسجمهور بسته نشده است.
بنابر آنچه رفت، به نوشته الاخبار، عربستان سیاست هجومی علیه لبنانیها به کار گرفته و سناریوهای متعددی در نظر دارد که در ادامه میآید:
۱- گسترش بحران سیاسی و هجمههای مردمی علیه حزبالله و افزایش نگرانیها از طریق خطر ورشکستگی پولی در لبنان؛ در حالی که اطلاعات بانکی در لبنان خلاف این مسأله را میگوید، حتی رئیس بانک لبنان «ریاض سلامه» گفته است که جریان المستقبل در مورد تأثیر اقدامات عربستان بر لبنان، اغراق کرده است.
۲- برخی در لبنان سعی دارند تا مشکلات امنیتی ایجاد گرده و گروههای مردمی را مخصوصا در شمال لبنان و شمال بیروت به خیابان بکشند. اما در این مورد نیز میان جریان ۱۴ مارس اختلاف وجود و دارد و الحریری افراد این جریان را به خویشتنداری و تعقل دعوت کرده است.
الحریری از این میترسد که در پی ایجاد ناآرامیها، گروههای تندروی سلفی به خیابانها بریزند و باعث شود تا ارتش و نیروهای امنتی با آنها مقابله کنند و اینگونه میشود که موضع حزبالله نیز قویتر خواهد شد.
از سوی دیگر بنا به گفته سعد الحریری، حزبالله نیز مجموعه اقدامات امنیتی برای جلوگیری از هرگونه نا امنی در لبنان را به کار گرفته است.
۳- عربستان سعی دارد تا حزبالله لبنان از سوی سازمانهای امنیتی لبنانی متهم به دست داشتن در اقدامات ضد امنیتی شده و علیه آن پروندهسازی شود و پس از آن نیز این اطلاعات امنیتی برای محکومیت حزبالله از سوی یک دادگاه لبنانی مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین عربستان، تلاش بسیار دارد تا کشورهای همسو با آن، همانند کویت، امارات، سودان، بحرین و قطر علیه حزبالله پرونده امنیتی ایجاد کرده و این حزب را متهم به خرابکاری و تلاش برای گسترش تشیع کنند و سپس با تروریستی خواندن حزبالله، آن را در کنار گروههای چون «داعش» قرار دهند.
۴- عربستان سعی دارد پس از این مرحله، پروندهای که از حزبالله لبنان ساخته است را با حمایت اسرائیل و طرفهای اروپایی و آمریکایی به شورای امنیت ببرد و حزبالله را تروریستی بخواند؛ تا ازین مجری بتواند یک ائتلاف جهانی علیه حزبالله تشکیل دهد.
آرامش حزب الله
الاخبار در بخش بعدی گزارش خود مینویسد: روشن است که حزبالله به عنوان هدف اصلی حملات عربستان، آمریکا و اسرائیل، در وضعیت بحرانی به سر نمیبرد. حزبالله اطلاعات مهمی را در چنته خود دارد، از جمله اینکه جریان ۱۴ مارس مخصوصا الحریری، به دنبال حل کامل بحران در لبنان است و همچنین اینکه، الحریری با ریاستجمهوری «میشل عون» مخالفتی ندارد، اما میگوید که این مسأله در دست عربستان است نه در دست.
نکته بعدی اینکه حزبالله به خوبی میداند که در لبنان نمیتوانند برای تروریستی یا مجرم خواندن حزبالله، پوشش قضایی ایجاد کنند.
در بعد منطقهای نیز، حزبالله جایگاه خود را در استراتژی منطقهای روسیه به خوبی میداند. به نوشته الاخبار، این مبالغه نیست اگر بگوییم، حزبالله در استراتژی حضور نظامی روسیه در سوریه، مسئولیت بخش عملیات زمینی را بر عهده دارد؛ بنابراین در صورت تروریستی خواند حزبالله و انجام حملات علیه آن در سوریه، به مثابه این است که علیه ارتش سوریه و روسیه اقدام شده است.
روزنامه الاخبار در بخش انتهایی گزارش خود تأکید میکند، با وجود همه اینها، حزبالله جایگاه خود را فقط بر حسب موقعیت منطقهای و هم پیمانانش نمیسنجد، توانایی ذاتی بالایی حزبالله در درجه اول که موجب پیروزی در تمام جنگها علیه اسرائیل شده است، نقطه اتکای این حزب است.
نکته مهم پایانی اینکه، حزبالله توانسته تمام بحرانها را در سایه فشارهای بینالمللی و تحریم ایران پشت سر بگذارد؛ حال که روسیه در سوریه حضور دارد و عراق در جبهه مقاومت قرار گرفته و ایران نیز از تحریمها خارج شده است، مطمئنا موقعیت حزبالله قویتر از گذشته است.
دیدگاه تان را بنویسید