خبرگزاری ایسنا: مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل به لیبی در گفتوگو با شبکه خبری العربیه در شرح معنای "صبر استراتژیک" در برابر کندی روند سیاسی لیبی گفت: درک میکنیم که صبر مردم لیبی در برابر کندی روند سیاسی در این کشور به پایان رسیده اما از همه میخواهم که صبری استراتژیک در پیش گیرند. این کشور به بیداری همه مردم نیازمند است و این امر نیز کمی زمانبر است.
وی افزود: شورای ریاستی لیبی اولین دیدار خود را در سوم ژانویه برگزار کرد و اکنون ما در اواخر فوریه هستیم. در این مدت شورای مذکور لیست اعضای کابینه دولت توافقی را ارائه کرد و سپس آن لیست رد شد و یک لیست دیگر پیشنهاد کرد. اگر مدت زمانی که برای تشکیل دولتهای مختلف اروپا درخواست شده را با لیبی مقایسه کنیم میبینیم که دولتهای اروپایی زمانی طولانی تر از لیبی را برای این مهم سپری کردهاند. با این وجود من پایان یافتن صبر کشورهای اروپایی و مردم لیبی را درک میکنم، صبر خودم هم تمام شده است. اما با این حال میخواهم به روند سیاسی از جمله نشستهای بزرگان قبایل و شهرها و احزاب سیاسی، شورای ریاستی و پارلمان لیبی وقت بیشتری داده شود. نباید بیش از آنچه لازم است فشار آوریم بلکه باید صبری استراتژیک پیشه کرده و منتظر تحقق نتایج دلخواه باشیم.
فرستاده سازمان ملل به لیبی در ادامه به علت مخالفتش با دخالت نظامی در لیبی پرداخت و گفت: هرگز در مورد دخالت نظامی در لیبی محتاط نبودهام بلکه معتقدم باید با داعش مقابله نظامی کرد وهیچ جایی برای مذاکره با این گروه تروریستی وجود ندارد. باید در سریعترین زمان ممکن این گروه را نابود کرد اما معتقدم این مساله باید بر عهده مردم لیبی باشد و آنها باید با داعش مبارزه کنند و من امروز ساختارهای امنیتی لیبی را قادر به نبرد با داعش نمیبینم، در حملات هوایی برخی اهداف مورد نظر زده شدند اما نابودی داعش تنها به دست خود مردم لیبی انجام خواهد شد و این مساله به تحقق امور متعددی از جمله تشکیل ساختارهای امنیتی و نیروهای مسلح لیبی نیاز دارد، میدانم که لیبی شبه نظامیان شجاعی دارد که با قدرت از نبرد با داعش حمایت میکنند.
وی در ادامه در تحلیل خطراتی که داعش برای لیبی و کشورهای همسایه آن دارد، گفت: اطلاعاتی در دست داریم که نشان میدهد 80 درصد اعضای داعش در لیبی از اتباع دیگر کشورها و غیر لیبیایی هستند. بیشتر قریب به اتفاق مردم با حضور داعش و کنترل خارجیها بر بخشی از خاک این کشور مخالف هستند و من هم برای پیشبرد روند سیاسی لیبی تلاش کرده و مسئولان لیبیایی را به ورود به این مسیر تشویق میکنم زیرا داعش در انتظار تشکیل دولت لیبی متوقف نمیشود. داعش به دنبال اشغال خاک این کشور است.
کوبلر در تشریح علت تغییرات سریع نظامی در لیبی در مقابل کندی روند سیاسی گفت: مذاکرات سیاسی به کندی پیش میرود و هنوز کابینه لیبی مورد توافق قرار نگرفته است و این در حالیست که داعش به گسترش نفوذ خود در لیبی ادامه میدهد و این باعث میشود که بگویم وضعیت نظامی در لیبی با سرعت در حال تغییر است. وضعیت باید برعکس باشد و روند سیاسی سریعتر از گسترش داعش به پیش برود.
فرستاده سازمان ملل به لیبی در پاسخ به این سوال شبکه خبری العربیه که تغییراتی میدانی در بنغازی رخ داده و به نظر میرسد بسیاری از حوادث جاری خوشحال هستند، اظهار داشت: باید وضعیت میدانی این شهر بررسی شود. برخی از مردم در این شهر ناراضیاند. آنچه اکنون اهمیت دارد تلاش برای آغاز بازسازی شهر است و اروپاییها باید در این زمینه از لیبی حمایت مالی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید