اعدام شیخ نمر، جنایتی که هرگز فراموش نخواهد شد

کد خبر: 492607

فعال رسانه‌ای عربستانی اعدام شیخ «نمر باقر النمر» مبارز برجسته عربستانی را جنایتی برشمرد که هرگز از یاد و خاطره ملت عربستان نخواهد رفت.

خبرگزاری فارس: «علی آل غراش» فعال رسانه‌ای عربستانی طی یادداشتی تحت عنوان «اعدام شیخ نمر، جنایتی است که هرگز فراموش نخواهد شد» به ارزیابی بازتاب جنایت اعدام شیخ «نمر باقر النمر»، مبارز برجسته عربستانی و شماری از جوانان بی‌گناه این کشور می‌پردازد.
جنایتی که فراموش نمی‌شود. در اولین روزهای سال 2016 میلادی جامعه بین‌المللی از خبر انتشار یافته درباره اعدام آیت الله شیخ «نمر باقر النمر» روحانی برجسته و مبارز شیعی عربستانی غافلگیر شد.
شیوه اعدام شیخ نمر که با شمشیر و به شیوه جدا کردن سر از بدن انجام شد، نهایت کینه توزی و دشمنی حکومتی را به تصویر ‌کشید که به تمام درخواست‌های سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی حقوق بشر و شخصیت‌های دینی و رهبران سیاسی پشت کرد و با اجرای این حکم مرتکب حماقتی بزرگ شد و شعله آتشی ویرانگر را برافروخت.
شیخ نمر به دلیل گفتن سخن حق نزد سلطانی ستمگر و صرفا به دلیل بیان دیدگاه‌های خود و درخواست اصلاحات و حقوق شهروندی به شکل مسالمت آمیز اعدام شد.
شیخ نمر نه تنها به کسی تعدی و تجاوز نکرد، بلکه همواره خشونت و به کار بردن سلاح را رد می‌کرد و حکومت عربستان به انتقام این سخنان وی را اعدام کرد، چون عربستان کشوری است که در آن جایی برای سخن گفتن نیست، چه رسد به انتقاد از حکومت و خاندان حاکم.
چهل روز از اعدام شیخ نمر و جوانان بی‌گناهی مانند علی الربح، محمد الشیوخ و محمد الصویمل می‌گذرد و خشم و غضب مردم از این جنایت هنوز فروننشسته، جنایتی که به دلیل عدم تحویل پیکرهای این چهار شهید از جمله شیخ نمر ادامه دارد.
عدم تحویل پیکرهای این چهار شهید بیانگر بیم حکومت عربستان از واکنش غضبناک مردم است که هر روز بر میزان آن افزوده می‌شود تا همین اقدام نیز به جرقه‌ و انگیزه‌ای برای حرکت‌های آینده مردم عربستان تبدیل شود.
حکومت عربستان درحالی اقدام به اعدام این چهار شهید کرد که برخی از آنها هنگام بازداشت در سن کودکی بودند و تنها اتهام آنها بیان دیدگاه‌هایشان بود و این بزرگترین رسوایی برای حکومت و دستگاه قضایی عربستان و دلیلی بر سیاسی بودن احکام صادر شده توسط این دستگاه است.
کرامت و شرافتم از زندگیم با ارزش‌تر است
شیخ نمر خط مشی و راهی جدید در مسیر مبارزه و از خودگذشتگی و نرفتن زیر بار ذلت و خواری ابداع کرد و هرگونه وساطت و میانجیگری در برابر حکام ظالم عربستان را رد کرد.
وی زندگی را بدون کرامت و عزت و شرافت نمی‌خواست و این جمله را همواره تکرار می‌کرد که «کرامت و شرافتم از زندگیم با ارزش‌تر است» و این پاسخی به تلاش‌های حکومت عربستان برای امتیازگیری از وی در قبال آزادی از زندان بود.
شیخ نمر با وجودی‌که هنگام بازداشت زخمی شده بود و این زخم به فلج شدن وی منجر شده بود، اما به اقتدای سرور خود امام حسین (ع) شعار «هیهات منا الذله» را سر می‌داد و بر ادامه مسیر و روند اصلاحات تاکید داشت.
جوانانی که مرگ با عزت را انتخاب می‌کنند
حکومت عربستان وحشیانه‌ترین شیوه‌ها و خط مشی‌های اهانت و شکنجه و صدور احکام ظالمانه اعدام را علیه این شهدا برگزید، به گونه‌ای که همه آنها پیش از اعلام شمار قربانیان نیروهای امنیتی و نحوه اصابت آنها، بازداشت شدند و از جمله آنها باید از «محمد الشیوخ» نام برد.
محمد الشیوخ وقتی حکومت به وی آزادی در برابر شکایت از شیخ نمر را پیشنهاد داد، وی با وجودی‌که در عنفوان جوانی بود، این پیشنهاد را رد کرد تا پس از آن در معرض انواع و اقسام شکنجه‌ها و آزارهای جسمی و روحی قرار گیرد و تنها جرم وی موضع شرافتمندانه‌اش در برابر شیخ نمر بود.
زیر گرفتن و شکنجه و قتل
تاریخ همچنین نام شهید بزرگ و قهرمان «محمد الصویمل» را که در همان روز اعدام شیخ نمر و همراهانش به شهادت رسید، ثبت خواهد کرد. وی در 5 آوریل 2011 پس از زیر گرفته شدن عمدی توسط نیروهای امنیتی عربستان به دلیل شرکت در راهپیمایی‌هایی که ندای مسالمت آمیز اصلاحات را سر می‌داد زیر گرفته و سپس بازداشت شد.
به این ترتیب و بنابر ادعای رسانه‌های رسمی عربستان وی در حادثه استفاده از سلاح گرم توسط افراد ناشناس در 3 اکتبر همان سال در بازداشت به سر می‌برد و ممکن نبود، یکی از عاملان این حادثه باشد.
اما حکومت عربستان وی را به دخالت در این حادثه متهم کرد و پس از آن الصویمل در معرض انواع شکنجه‌ها و شدیدترین آزارهای روحی و روانی قرار گرفت و در اثر آن جان خود را از دست داد.
کشتن کودک
علی الربح هم که در همان روز با شیخ نمر اعدام شد، حکایت دیگری از شجاعت و مظلومیت دارد، به گونه‌ای که وی از پشت میز درس و مدرسه به زمین کشیده و بازداشت و زندانی و شکنجه شد و از دنیای کودکی‌اش و دیدن مادر و خانواده‌اش برای 4 سال محروم و سرانجام با حکم شمشیر اعدام شد، در حالی‌که وی به هیچ‌کس تعرض و تعدی نکرده بود.
شهدا پیروز میدان هستند
در این تردید نیست که شهید نمر و دیگر شهدای همراه وی به این جهت راه شهادت را برگزیدند تا الگویی برای دیگران باشند. آنها راه شهادت را برای تحقق عدالت و مساوات و برابری برای همه شهروندان برگزیدند و انتظار می‌رود که مراسم اربعین آن شهید بزرگوار و دیگر شهدا با حضوری گسترده برگزار شود.
کسانی‌که خواهان دست یافتن به آزادی و تحقق مساوات و برابری هستند، باید در مسیر این شهدا گام بردارند و سکوت در برابر حکومت را درهم بشکنند. اعدام شیخ نمر و دیگر جوانان این کشور فاجعه بزرگی است که فراموش نخواهد شد و هر روز که بگذرد، روز خشم مردم علیه جنایت بزرگ اعدام شهروندان بی‌گناه عربستانی صرفا به اتهام آزادی بیان است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد