فرانسه خواستار احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه شد
ژان نوئل باروت وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی با اشاره به پیشروی نیروهای رژیم صهیونیستی در منطقه بلندهای جولان در خاک سوریه خواستار عقبنشینی این نیروها و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه شد.
ژان نوئل باروت وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی با اشاره به پیشروی نیروهای رژیم صهیونیستی در منطقه بلندهای جولان در خاک سوریه خواستار عقبنشینی این نیروها و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه شد.
به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای خبری بارونز، نوئل باروت اقدام نیروهای رژیم صهیونیستی در اشغال مناطقی از خاک سوریه در بلندیها جولان را نقض توافقنامه انفصال در سال ۱۹۷۴ که منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل را ایجاد کرد و همچنین نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه خواند و خواستار عقبنشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از این منطقه شد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه فروپاشی توافق انفصال سوریه و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۴ در منطقه جولان را اعلام کرد.
او دستور داد که منطقه حائل در جولان سوریه تحت کنترل درآید.
به دنبال این اقدام، منابع رسانهای از اشغال مناطقی از خاک سوریه توسط ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند و تصاویری از نفوذ نظامیان اشغالگر به شهر قنیطره را منتشر کردند.
همزمان با این اقدام، کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرد.
شبکه الجزیره اعلام کرد که برای اولین بار پس از سال ۱۹۷۴ خودروهای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی وارد مناطق جنوبی سوریه شدند.
این اشغالگری و حملات ارتش رژیم صهیونیستی پس از آن صورت گرفت که مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه خبر دادند.
تاکید عربستان و انگلیس بر حفظ نهادهای دولتی سوریه
عربستان و انگلیس در بیانیهای بر حفظ نهادهای دولتی و زیرساختهای سوریه و کمک به این کشور تاکید کردند.
به گزارش بامداد جمعه ایرنا از خبرگزاری عربستان (واس)، ریاض و لندن در پایان سفر «کییر استارمر» نخست وزیر انگلیس به عربستان در بیانیهای از جامعه جهانی خواستند در کنار ملت سوریه ایستاده و با آنها همکاری کنند.
در این بیانیه آمده است: اکنون زمان آن فرارسیده است که ملت سوریه شاهد آیندهای درخشان سرشار از امنیت، ثبات و شکوفایی باشد.
عربستان و انگلیس در این بیانیه بر ضرورت کاهش تنش و اهمیت پایبندی به معیارهای بین المللی و منشور سازمان ملل متحد تاکید کردند.
دوطرف همچنین در ادامه این بیانیه خواستار پایان یافتن فوری درگیری در نوار غزه و آزادی فوری اسیران براساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل شدند.
ریاض و لندن در این بیانیه از رژیم صهیونیستی خواستند تا از جان غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی محافظت کرده و به سازمانهای کمک رسان بین المللی از جمله نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل و به ویژه آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) اجازه دهد تا کمکها را به ساکنان غزه برسانند.
در این بیانیه بر اهمیت اجرای کامل توافق آتش در لبنان و دستیابی به حل و فصل سیاسی براساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و عبور لبنان از بحران سیاسی و انتخاب رئیس جمهور تاکید شده است.
عربستان و انگلیس در پایان این بیانیه بر افزایش سطح همکارهای دفاعی میان دو کشور که سابقهای چند ده ساله دارد، تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و در نهایت گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفتند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید