دبیرکل ناتو: ما برای آینده آماده نیستیم
مارک روته دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در اظهاراتی نسبت به تهدیداتی که ناتو در سالهای آینده از سوی روسیه با آن مواجه خواهد شد هشدار داد و گفت: ما برای آینده آماده نیستیم.
مارک روته دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در اظهاراتی نسبت به تهدیداتی که ناتو در سالهای آینده از سوی روسیه با آن مواجه خواهد شد هشدار داد و گفت: ما برای آینده آماده نیستیم.
به نقل از تارنمای اسکای نیوز، روته در جریان اولین سخنرانی مهم خود به عنوان دبیرکل ناتو در بروکسل بر نیاز حیاتی برای افزایش بودجهها و تولیدات دفاعی اعضای ناتو در یک محیط امنیتی متلاطم کنونی تاکید و اظهار کرد: زمان آن فرا رسیده است که احساس کنیم در شرایط جنگی بسر میبریم و تصمیمات خود را با توجه به این شرایط اتخاذ کنیم.
دبیرکل ناتو با اشاره به اینکه اروپا در حال حاضر در بدترین وضعیت امنیتی قرار دارد که وی در طول حیات خود تجربه کرده است، یادآور شد: روسیه در حال آماده شدن برای یک رویارویی طولانی مدت با اوکراین و ناتو است.
روته در ادامه با بیان اینکه اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای آنچه در چهار تا پنج سال آینده در راه است آماده نیستند، خاطرنشان کرد: اگر اکنون برای جلوگیری از وقوع جنگهای جدید هزینه نکنیم، بعداً به خاطر درگیر شدن در آن جنگها باید هزینههای بسیار بیشتری را متحمل شویم.
به گزارش ایرنا، مارک روته دبیرکل ناتو پیشتر و در جریان نشست وزرای دفاع کشورهای عضو این پیمان دفاعی در بروکسل با اشاره به اینکه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پیشرفت قابل توجهی در تولید مهمات و ساخت تجهیزات نظامی داشته است، اظهار کرد: با این حال تولید فعلی همچنان ناکافی است و ما باید علاوه بر تلاش برای افزایش تولیدات تسلیحاتی خود، سعی کنیم تا این تسلیحات را با هزینه کمتری تولید کنیم.
روته در ادامه با اشاره به تعهد بلندمدت ناتو به تقویت امکانات دفاعی اوکراین در برابر روسیه، اعلام کرد: اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی متعهد شدهاند تا پایان سال جاری (۲۰۲۴) بیش از ۴۳ میلیارد دلار کمک نظامی به کییف ارائه کنند که تا به امروز بیش از ۲۲ میلیارد دلار از این کمک نظامی محقق شده و اعطای این کمک، نماد همبستگی ما با مردم اوکراین برای دفاع از حق تعیین سرنوشت آنها به دست خودشان است.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید