۱۰ دلیل نشریه کنگره آمریکا درباره ناکارآمدی فشار حداکثری علیه ایران
یک نشریه نزدیک به کنگره آمریکا در تحلیلی به دلایل متعددی اشاره کرده که چرا فشار حداکثری در دوره دوم دونالد ترامپ علیه ایران کارساز نخواهد بود.
نشریه هیل، نزدیک به کنگره آمریکا در یادداشتی به قلم «جیمز دورسو»، تحلیلگر مسائل خارجی به دلایل متعددی درباره اینکه چرا فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارساز نخواهد بود اشاره کرده است.
در زیر خلاصهای از این یادداشت در ۱۰ بند در خصوص اینکه چرا کارزار فشار حداکثری در سال ۲۰۲۵ اثرات ۲۰۱۸ را نخواهد داشت آورده شده است.
۱- حمایت آمریکا از جنگهای اسرائیل علیه مردم فلسطین و لبنان باعث از بین رفتن حمایتها از اقدامات آمریکا شدهاند و در حال حاضر در پایتخت کشورهای خاورمیانه این نگرانی وجود دارد که فشار حداکثری به تشدید تنشهای منطقهای ختم میشود.
۲- روابط عربستان سعودی و ایران از سال ۲۰۲۳ نزدیکتر شده و دو کشور روابط دیپلماتیک با یکدیگر را شروع کردهاند. محمد بن سلمان چندی پیش با رئیسجمهور ایران صحبت کرد و روابط اقتصادی میان دو کشور رو به ازدیاد است.
۳- سران امارات متحده عربی و ایران هم در ماه اکتبر نخستین دیدار رو در رو را برگزار کردند و مراودات تجاری میان تهران-ابوظبی نیز رو به ازدیاد است. مضاف بر این، ایران و قطر هم در حال تلاش برای گسترش دادن پیوندهای اقتصادی هستند.
۴- وضعیت بازار نفت نسبت به ۲۰۱۸ تغییر کرده است. صادرات نفت ایران از کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کرده و سال به سال بیشتر شده است.
۵- ایران شبکه خود برای دور زدن تحریمها را افزایش داده است. ناوگان نفتکشهای ایران هم بیشتر شدهاند بنابراین اگر آمریکا بار دیگر ایران را تحریم کند متوجه خواهد شد که باقیمانده خریداران کسانی هستند که لزوما هراسی از تحریمها ندارند.
۶- مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران بعد از انتخاب به سمت ریاستجمهوری اعلام کرد آماده تقویت روابط ایران با کشورهای همسایه است.
۷- تقویت روابط ایران با چین نیز تابآوری این کشور را افزایش داده است. مارس ۲۰۲۱ ایران و چین توافق همکاری جامع راهبردی خودشان را امضا کردند که شامل بندهایی برای سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در بخشهای مختلف اقتصاد ایران اعم از نفت، گاز، پتروشیمی، حمل و نقل و تولید است.
۸- ایران رابطه خود با روسیه هم در بخش نظامی و هم در بخش غیرنظامی افزایش داده است. نشریه مسکوتایمز گزارش داده صادرات محصولات غیرنظامی روسیه به ایران سال گذشته ۲۷ درصد افزایش پیدا کرد.
علاوه بر این، واردات روسیه از ایران ۱۰ درصد افزایش داشت. دو طرف توافق کردند تجارت با ارزهای خارجی دو کشور را جایگزین دلار کنند. روسیه همچنین متعهد به سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری در بخش نفت و گاز ایران شده است.
۹- ترامپ علاقهای به آغاز جنگ با ایران ندارد چرا که نسبت به آثار چنین اقدامی بر اقتصاد ایالات متحده آگاه است.
۱۰- «فشار حداکثری» شعار است و راهبرد نیست./فارس
دیدگاه تان را بنویسید