ادعای گروه هفت درباره حمایت از روند انتقال قدرت در سوریه
سران کشورهای عضو گروه هفت با صدور بیانیهای ادعا کردند که از روند انتقال سیاسی و فراگیر قدرت تحت رهبری و مالکیت سوریه بر اساس اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل حمایت میکنند.
سران کشورهای عضو گروه هفت با صدور بیانیهای ادعا کردند که از روند انتقال سیاسی و فراگیر قدرت تحت رهبری و مالکیت سوریه بر اساس اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل حمایت میکنند.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، آمده است: ما، رهبران گروه هفت (G۷)، بر تعهد خود به مردم سوریه تاکید میکنیم و از روند انتقال سیاسی و فراگیر قدرت تحت رهبری و مالکیت سوریه بر اساس اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل حمایت میکنیم. ما از همه طرف ها می خواهیم که تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه را حفظ کنند و به استقلال و حاکمیت آن احترام بگذارند. ما مجدداً بر حمایت خود از نیروهای سازمان ملل که بر بلندیهای جولان بین اسرائیل (فلسطین اشغالی) و سوریه نظارت میکنند، تاکید میکنیم.
این بیانیه میافزاید: ما آماده حمایت از فرآیند انتقال (قدرت) تحت این چارچوب هستیم که به حکومتی معتبر، فراگیر و غیر فرقه ای منجر شود و احترام به حاکمیت قانون، حقوق بشر جهانی، از جمله حقوق زنان، حمایت از همه مردم سوریه، از جمله مذهبی و قومی را تضمین کند. گروه هفت با دولت آینده سوریه که از این استانداردها و نتایج حاصل از این روند پیروی می کند، کار و به طور کامل از آن حمایت خواهد کرد.
کشورهای گروه هفت ادعا کردند: ما در کنار مردم سوریه ایستادهایم. ما تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز را در همه اشکال آن محکوم می کنیم. امیدواریم هر کسی که به دنبال ایفای نقش در اداره سوریه است، تعهد خود را به حقوق همه مردم سوریه نشان دهد، از فروپاشی نهادهای دولتی جلوگیری کند، برای بهبود و بازسازی کشور تلاش کند و شرایط را برای بازگشت داوطلبانه ایمن و با عزت همه کسانی که مجبور به فرار سوریه شدند، تضمین کند.
به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفتند و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید