واکنش ها به از اعلام آتش بس در لبنان | استقبال عربستان،قطر ، عمان و حماس

کد خبر: 1329909

رئیس پارلمان عربی با استقبال از آغاز آتش بس در لبنان، آن را اقدام درستی درباره کاهش تنش و توقف کشتار در این کشور دانست.

واکنش ها به از اعلام آتش بس در لبنان | استقبال عربستان،قطر ، عمان و حماس

رئیس پارلمان عربی با استقبال از آغاز آتش بس در لبنان، آن را اقدام درستی درباره کاهش تنش و توقف کشتار در این کشور دانست.

به نقل از پایگاه مصری الشروق، «محمد احمد الیماحی» در این باره تاکید کرد که پارلمان عربی از امنیت، ثبات، حاکمیت و یکپارچگی خاک لبنان حمایت می‌کند و هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی این کشور تحت هر عنوانی را مردود می‌داند.

رئیس پارلمان عربی همچنین با اظهار امیدواری درباره تاثیر مثبت توافق مذکور بر کاهش تنش در منطقه، بر ضرورت تشریک مساعی کشورهای عربی و قدرت‌های منطقه‌ای و بین المللی برای توقف این تجاوز وحشیانه و جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید کرد.

همزمان عربستان سعودی نیز از آتش بس در لبنان استقبال کرد و از همه تلاش‌های بین‌المللی انجام گرفته در این باره تقدیر کرد.

وزارت امور خارجه عربستان، با صدور بیانیه‌ای در این باره اظهار امیدواری کرد تلاش‌های مذکور منجر به اجرای قطعنامه شماره 1701 شورای امنیت و حفظ حاکمیت، امنیت و ثبات لبنان و بازگشت امن و ایمن آوارگان به خانه‌هایشان شود.

به گزارش ایرنا، آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی در ساعت ۴:۰۰ بامداد امروز چهارشنبه به وقت بیروت (۵:۳۰ بامداد به وقت تهران) اجرایی شد و رسانه های رژیم صهیونیستی برخی از مفاد اصلی توافق آتش بس را به شرح زیر اعلام کردند:

- حزب الله و دیگر گروههای مقاومت در خاک لبنان حمله ای علیه اشغالگران انجام نخواهند داد.

- اسرائیل اقدام نظامی هجومی علیه اهداف در لبنان چه در روی زمین و چه در هوا و دریا انجام نخواهند داد.

- لبنان و اسرائیل بر اهمیت قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت واقف هستند.

- اسرائیل نیروهایش را به تدریج به جنوب خط آبی (خط ترسیم شده سازمان ملل بین لبنان و سرزمین های اشغالی) ظرف مدت ۶۰ روز عقب خواهد برد.

- آمریکا در راستای تقویت مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و لبنان برای رسیدن به مرزهای مورد توافق طرفین حرکت خواهد کرد.

همزمان با اجرایی شدن آتش بس در جنگ جبهه لبنان، نتایج جدیدترین نظرسنجی در سرزمین های اشغالی نشان می دهد که اکثریت صهیونیستها معتقدند رژیم صهیونیستی نتوانست حزب الله را شکست دهد.

براساس این نتایج، ۶۰.۸ درصد از پرسش شوندگان گفتند که رژیم اسرائیل بر حزب الله پیروز نشده است.

این نتایج همچنین نشان داد که فقط ۲۵.۸ درصد از پرسش شوندگان معتقدند که رژیم اسرائیل پیروز شده است و ۱۳.۴ درصد دیگر گفته اند که در این زمینه مطمئن نیستند. آتش بس در جبهه لبنان با انتقاد گسترده محافل سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی روبرو شده و آنها چنین توافقی را شکست و ناکامی این رژیم توصیف کردند./ایرنا

قطر: امیدواریم توافق لبنان به آتش‌بس در غزه منجر شود

وزارت امور خارجه قطر در بیانیه‌ای ضمن استقبال از توافق آتش بس میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی، ابراز امیدواری کرد که این توافق زمینه دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از سمانیوز، در بیانیه وزارت خارجه قطر در این باره امده است: دولت قطر از توافق آتش‌بس در جمهوری لبنان استقبال می‌کند و ما امیدواریم که آتش بس در لبنان به توافقی مشابه برای توقف جنگ جاری در نوار غزه و حملات به کرانه باختری اشغالی منجر شود.

این وزارتخانه تاکید کرد: دولت قطر مشتاقانه منتظر تعهد همه طرف‌های توافق، توقف فوری عملیات نظامی و اجرای کامل قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت است.

در این بیانیه تاکید شد: دولت قطر امیدوار است که این توافق راه را برای یک اجماع جامع‌تر برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار در منطقه هموار کند.

وزارت خارجه قطر همچنین اضافه کرد: دولت قطر بار دیگر موضع قاطع خود را در قبال لبنان و وحدت و تمامیت ارضی آن تجدید می‌کند.

آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی بامداد روز چهارشنبه اجرایی شد.

حماس: توافق لبنان گامی مهم در جهت از بین بردن توهم نتانیاهو است

جنبش حماس در بیانیه‌ای ضمن تمجید از توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان، این توافق را گامی در جهت از بین بردن توهمات نخست‌وزیر این رژیم در تغییر نقشه خاورمیانه ارزیابی کرد.

به نقل از خبرگزاری سما، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیه اعلام کرد: نقش محوری مقاومت اسلامی لبنان در حمایت از نوار غزه و مقاومت فلسطین را می‌ستاییم و از فداکاری‌های بزرگ حزب‌الله به رهبری شهید سید حسن نصرالله تمجید می‌کنیم.

حماس اضافه کرد: ما همچنین استواری ملت برادر لبنان و همبستگی آنها با ملت فلسطین را در برابر اشغالگری صهیونیست‌ها و تجاوزات وحشیانه آن می ستاییم.

در این بیانیه تاکید شده است: پذیرش توافق با لبنان از سوی دشمن بدون انجام شروط آن، گام مهمی در از بین بردن توهمات بنیامین نتانیاهو در تغییر نقشه خاورمیانه است.

حماس افزود: متعهد به همکاری با هرگونه تلاش برای آتش‌بس در غزه هستیم و تلاش ما، برای توقف تجاوز به ملت فلسطین است.

بر اساس این بیانیه، عوامل تعیین‌کننده هرگونه توافق در غزه، آتش‌بس، عقب‌نشینی اشغالگران، بازگشت آوارگان و تبادل اسرا است.

در این بیانیه همچنین اعلام شد: ما از کشورهای برادر و کشورهای آزاده جهان می‌خواهیم که بر واشنگتن و رژیم اشغالگر فشار بیاورند تا تجاوز به غزه را متوقف کنند.

این بیانیه پس از آن صادر شد که «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا سه‌شنبه شب از دستیابی به توافق آتش‌بس میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی خبر داد.

آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی بامداد روز چهارشنبه اجرایی شد.

مسوولان عرب: حماس مانع قرارداد تبادل نیست/نتانیاهو به امید ترامپ، وقت‌کشی می‌کند

برخی مسوولان ارشد کشورهای عربی دلیل اصلی بحران اسرای صهیونیست در غزه را مخالفت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با توقف جنگ و عقب‌نشینی ارتش این رژیم از غزه دانستند و اظهارات مسوولان این رژیم و آمریکا را درباره اینکه حماس مانع اصلی است، رد کردند.

به گزارش ایسنا، روزنامه تایمز چاپ رژیم صهیونیستی نوشت که سه مسوول عرب از کشورهای میانجی در گفتگو با این روزنامه تصریح کردند که مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و حماس درباره برقراری آتش‌بس در نوار غزه به بن‌بست رسیده و اساسا دلیل آن به مخالفت (بنیامین) نتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) با توقف جنگ و عقب‌نشینی نیروهای این رژیم از نوار غزه در مقابل آزادی تمامی اسرای باقی‌مانده برمی‌گردد.

به نوشته این روزنامه اسرائیلی، این مسوولان عرب اظهار کردند: حماس نیز با پیشنهادهای اخیر برقراری آتش‌بس موقت در مقابل آزادی جمعی از اسرای صهیونیست مخالفت کرد. این پیشنهادها محکوم به شکست هستند چراکه جنبش (حماس) مدت‌های طولانی است که تاکید می‌کند چارچوب‌های کاری را که شامل ازسرگیری حملات اسرائیل در غزه پس از اجرای این پیشنهادها است، نخواهد پذیرفت.

یکی از این مسوولان عرب در پاسخ به این سوال که چرا مصر و قطر چنین پیشنهادهایی برای آتش‌بس موقت را مطرح کردند در حالی که می‌دانستند حماس هرگز با آنها موافقت نخواهد کرد، گفت: این ایده از سوی دولت بایدن ارائه شد و میانجی‌ها را به در پیش گرفتن تمامی راه‌های ممکن برای رسیدن به یک موفقیت تشویق کرد.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، به نظر می‌رسد که این میانجی‌های عرب مایل به پذیرش خط قرمزی هستند که حماس در برابر توافق‌هایی تعیین کرد که اجازه ازسرگیری جنگ و ماندن ارتش اسرائیل در غزه را می‌دهد و در عین حال مخالف خط قرمز نتانیاهو علیه قراردادهایی هستند که شامل این ۲ شرط نیست.

یک دیپلمات عرب دیگر اظهار کرد: آمریکا به مسایل به همین شیوه می‌نگرد، جو بایدن، رئیس جمهور این کشور گفت زمان پایان دادن به جنگ فرارسیده و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا می‌گوید که کشورش هرگز با ماندن نیروهای اسرائیلی در غزه موافقت نخواهد کرد.

یک مسوول رژیم صهیونیستی که از روند مذاکرات درباره اسرای صهیونیست در غزه مطلع است، در شرح چرایی عدم تمایل نتانیاهو به صرف نظر کردن از این ۲ شرط گفت: عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از غزه به آن تصویر پیروزی که نخست‌وزیر سعی دارد ارائه کند، لطمه وارد خواهد کرد.

او در ادامه از پاسخ به این سوال که آیا مخالفت نتانیاهو با توقف جنگ انگیزه‌های سیاسی دارد، امتناع کرد.

این همان چیزی است که منتقدان نتانیاهو آن را مطرح کرده و می‌گویند شرکای نتانیاهو در ائتلاف راست افراطی متعهد هستند در صورتی که نتانیاهو با قرارداد تبادلی که به جنگ خاتمه می‌دهد، موافقت کند، آنها کابینه را منحل می‌کنند.

دیپلمات عرب یاد شده پیش‌بینی کرد که استراتژی نتانیاهو در چند ماه گذشته کارشکنی در مذاکرات با هدف تعیین شروط بهتری برای آتش‌بس با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا بوده است.

این دیپلمات در ادامه گفت: این استراتژی اشتباه است چراکه حماس هرگز از خواسته‌های اصلی خود تنها به دلیل به قدرت رسیدن ترامپ دست نخواهد کشید.

در همین رابطه مسوول رژیم صهیونیستی تاکید کرد: احتمالا ترامپ بیش از بایدن متمایل به پذیرش حضور نیروهای باقی‌مانده در غزه پس از جنگ است و این را برخی از مسوولان سابق تیم ترامپ در ماه گذشته به روزنامه «تایمز اسرائیل» گفتند.

این منبع افزود: با این حال این به معنای آن نیست که حماس با آزادی تمامی «گروگان‌ها»ی باقی مانده طبق این شروط موافقت خواهد کرد چراکه که حماس آنها را اهرم فشاری برای متقاعد کردن اسرائیل به عقب‌نشینی کامل از غزه می‌داند.

نکته‌ای که باید به آن اشاره شود این است که احتمالا موافقت با توقف جنگ و عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی به حماس اجازه مقاومت حتی به صورت ناپایدار را می‌دهد. در این رابطه این مسوولان عرب نیز تاکید کردند که این مساله اجتناب‌ناپذیر است.

یکی از این دیپلمات‌ها گفت: همواره فلسطینی‌هایی وجود خواهند داشت که توسط حماس استخدام شوند اما هرچقدر که جنگ طولانی شود، احتمال آن افزایش پیدا می‌کند، آنچه اطمینان کمتری درباره‌اش وجود دارد، این است که آیا گروگان‌ها زنده خواهند ماند یا نه.

یکی دیگر از این دیپلمات‌ها با اشاره به اقدام ارتش رژیم صهیونیستی به توسعه محور نتزاریم و تبدیل آن به یک منطقه نظامی مسدود با پهنای پنج کیلومتر در کنار ساخت دکل‌ها و کشیدن لوله‌های آب از اراضی اشغالی گفت: در این میان شاهد هستیم که ارتش اسرائیل در حال احداث زیرساخت‌هایی جهت ماندن در غزه برای مدتی نامعلوم است.

او افزود:‌ مهمتر از اینها این است که نتانیاهو مخالف هرگونه نقش‌آفرینی تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه بوده و آن را به حماس تشبیه کرد اما جامعه جهانی رام‌الله را تنها جایگزین قابل اجرای حماس می‌داند، علاوه بر این تشکیلات خودگردان در نهایت در ایجاد افقی سیاسی برای رسیدن به راه‌حل ۲ دولتی که اسرائیل آن را نمی‌پذیرد، اهمیت بالایی دارد.

«بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در همایشی که شورای «یشع» نماینده شهرداری‌های شهرک‌های اشغالی کرانه باختری برگزار کرده بود، مدعی شد، رژیم باید غزه را اشغال کرده و نیمی از ساکنان فلسطینی آن را ظرف ۲ سال آینده به مهاجرت تشویق کند. می‌توان شرایطی را ایجاد کرد که ظرف ۲ سال تعداد ساکنان غزه به نیمی از جمعیت فعلی کاهش یابد، این کار هزینه زیادی را در بر نخواهد داشت و حتی اگر هزینه بر هم باشد، ما نباید از پرداخت بهای آن بترسیم.

روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی  در پایان نیز نوشت: در پایان نیز باید بر این نکته تاکید کنیم که نتانیاهو همانگونه که «یوسی وارتر» کارشناس مسایل سیاسی روزنامه عبری هاآرتص گفت، به سرعت و با اصرار توافق آتش‌بس با لبنان و در واقع حزب‌الله را امضا کرد اما در عین حال به جنگ علیه غزه بدون هیچ افق و دستاوردی ادامه می‌دهد.

توکیو: همیشه به مردم فلسطین کمک کرده‌ایم

وزیر امور خارجه ژاپن در پیامی ضمن ابراز امیدواری برای تحقق زودهنگام صلح در منطقه غرب آسیا، تاکید کرد که توکیو همواره از مردم فلسطین چه به صورت کمک‌های مالی و چه رای موافق در قطعنامه‌های شورای امنیت کمک کرده است.

به گزارش ایسنا، «ایوایا تاکه‌شی» وزیر امور خارجه ژاپن روز چهارشنبه و در پیامی درباره آرام‌شدن وضعیت کنونی فلسطین ابراز امیدواری کرد و خواستار تحقق زودهنگام صلح در منطقه غرب آسیا شد. 

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که نوار غزه و کرانه باختری هر چه زودتر به آرامش و صلح دست یابند و در آینده نزدیک هر ۲ منطقه تحت یک تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح شده اداره شوند.

وزیر امور خارجه ژاپن در بخشی از پیام خود تاکید کرده است که ژاپن طی سال‌های طولانی از حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت حمایت کرده است و ارائه ۲.۵ میلیارد دلار کمک به فلسطین از سال ۱۹۹۳ (۱۲۸ میلیون دلار از اکتبر ۲۰۲۳) و بیش از یک میلیارد دلار کمک به آنروا در ۷۰سال گذشته بخشی از حمایت‌های ژاپن از مردم فلسطین است. 

این دیپلمات ارشد ژاپنی همچنین در بخشی دیگری از پیام خود یادآور شده است که دولت ژاپن در قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت سازمان ملل رأی موافق به «پیش نویس قطعنامه شورای امنیت در مورد پذیرش فلسطین در سازمان ملل متحد و مجمع عمومی»، «قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد براساس نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ)» داده و در اجرای ابتکاراتی از جمله «کریدور صلح و رفاه» و « کنفرانس همکاری میان کشورهای شرق آسیا برای توسعه فلسطین (CEAPAD) نیز نقش داشته است.

ایوایا تاکه‌شی همچنین تاکید کرد که جامعه بین‌الملل باید تمام تلاش خود را از طریق دیپلماسی، کمک‌های بشردوستانه برای حل مسائل فلسطینیان به کار ببرد. 

دولت یمن: به پشتیبانی از مردم فلسطین و لبنان ادامه خواهیم داد 

دولت یمن اعلام کرد، از آنجا که به وحدت میدان‌ها ایمان دارد، به پشتیبانی از مردم فلسطین و لبنان ادامه خواهد داد.

دولت یمن اعلام کرد: ما پایداری مردم لبنان و حزب الله در رویارویی با تجاوزات ظالمانه اسرائیلی و آمریکایی و عزم بی‌امان آنها را می‌ستاییم. اراده قهرمانانه مردم لبنان و حزب الله، بار دیگر طرح‌های خبیثانه دشمن را به شکست کشاند و پیروزی جدیدی را برای استقلال، حاکمیت و امنیت لبنان رقم زد. 

دولت یمن خاطرنشان کرد: ما به مقاومت اسلامی در لبنان که پایبندی ثابت خود نسبت به مسئله فلسطین با وجود جانفشانی‌های بسیار را ثابت کرد، درود می‌فرستیم. 

دولت یمن افزود: مقاومت اسلامی لبنان با مهارت در صحنه سیاسی ناجوانمردانه منطقه‌ای، حرکت کرد و بر دشمن در هر رویارویی برتری یافت. 

دولت یمن تاکید کرد: ما به رهبری حکیمانه مقاومت اسلامی و توانایی آن برای رویارویی با خیانت دشمن اسرائیلی در هر لحظه اطمینان داریم. 

دولت یمن افزود: شتاب آوارگان برای بازگشت به شهرها و روستاهایشان در جنوب گواهی بر شکست تلاش‌های دشمن جهت در هم شکستن اراده ملت لبنان است که نپذیرفت تسلیم شود.

دولت یمن عنوان داشت: ما معتقدیم که جهاد علیه دشمن صهیونیستی یک وظیفه مقدس است و ما به حمایت از تمامی تلاش‌ها برای مقاومت علیه تجاوزات و اشغالگری آن ادامه خواهیم داد. جمهوری یمن از آنجا که به وحدت میدان‌ها و اینکه سرنوشت منطقه ما مرتبط با آزادسازی قدس است، ایمان دارد به پشتیبانی از مردم فلسطین و لبنان ادامه خواهد داد. 

عمار حکیم: آتش‌بس نتیجه مقاومت اسطوره‌ای ملت لبنان و مقاومت اسلامی است

رهبر جریان حکمت ملی عراق به اعلام توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و حصول این توافق را نتیجه مقاومت اسطوره‌ای ملت لبنان و مقاومت اسلامی دانست.

به گزارش ایسنا، «سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در جریان دیدار با جمعی از بزرگان، شیوخ و سرشناسان استان واسط در شرق عراق به اعلام توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.

عمار حکیم ضمن اشاره به اینکه اعلام آتش‌بس در لبنان، نشان‌دهنده مقاومت اسطوره‌ای ملت لبنان و مقاومت اسلامی است، خاطرنشان کرد که میزان خسارت‌های رژیم صهیونیستی، آن را مجبور به پذیرش آتش‌بس کرد.

وی در ادامه افزود: پیروزی برای کشورها با تحقق اهداف محقق می‌شود اما در رابطه با جریان‌های انقلابی، کافی است که مانع تحقق اهداف دشمن شوند.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه رژیم صهیونیستی اسرای خود را باز پس نگرفت و آوارگان را بازنگرداند و هیچ معادله‌ای را بر نیروهای مقاومت تحمیل نکرد، گفت که ویرانی‌ها تنها منعکس‌کننده وحشی‌گری رژیم صهیونیستی است و حقایق میدان را گذر ایام مشخص خواهد کرد و خداوند از خون شهیدان انتقام خواهد گرفت.

عمار حکیم همچنین اظهار کرد که عراق از ملت‌های لبنان و فلسطین حمایت سیاسی، رسانه‌ای و امدادی می‌کند.

وی در پایان خواستار «توازن میان یاری مظلومیت ملت‌های منطقه و حفظ ثبات در عراق» شد.

این اظهارات پس از آن بیان شد که آمریکا سه‌شنبه شب از دستیابی به توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله پس از چند ماه جنگ خبر داد.

پس از اعلام «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، این توافق صبح چهارشنبه وارد فاز اجرایی شد.

این در حالی است که وزرای کابینه بنیامین نتانیاهو و رهبران اپوزیسیون از این توافق انتقاد کرده‌اند چراکه معتقدند قبل از تضمین بازگشت امن ساکنان شمال فلسطین اشغالی صورت گرفته است.

ارتش رژیم صهیونیستی صبح دوشنبه دوم مهر به گمان اینکه می‌تواند قدرت نظامی حزب‌الله را تضعیف کند، حملات تجاوزکارانه گسترده خود به مناطقی در جنوب و شرق لبنان را آغاز کرد. طبق آمار اعلامی توسط وزارت بهداشت لبنان، این حملات هزاران شهید و زخمی بر جای گذاشت

وزیر خارجه فرانسه: از طریق یونیفل بر اجرای آتش‌بس لبنان نظارت خواهیم کرد

وزیر امور خارجه فرانسه امروز چهارشنبه اعلام کرد کشورش بر اجرای توافق آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله از طریق نیروهای صلحبان فرانسوی عضو یونیفل نظارت و به تقویت نیروهای مسلح لبنان کمک خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «ژان نوئل بارو»، وزیر امور خارجه فرانسه امروز (چهارشنبه) پس از آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد امروز و از کاخ سفید حصول توافق بین لبنان و رژیم صهیونیستی درباره آتش‌بس را اعلام کرد در مصاحبه‌ای به رادیو «فرانس اینفو» گفت: «فرانسه بر اجرای این آتش‌بس و ایجاد شرایط مساعد برای صلح بلندمدت در منطقه نظارت خواهد کرد. اما چطور؟ با کمک نیروهای فرانسوی کلاه‌آبی یونیفل، ۷۰۰ سرباز فرانسوی که آنجا بوده و نقش مهمی را ایفا خواهند کرد و همچنین با تقویت نیروهای مسلح لبنان. ارتش لبنان باید در سطح وسیعی مجددا مستقر شود اما نیاز به پشتیبانی برای آن دارد.»

بارو یادآوری کرد، یک کنفرانس بین‌المللی درباره وضعیت لبنان که در ماه اکتبر در پاریس برگزار شد ۲۰۰ میلیون یورو (۲۱۰ میلیون دلار) را برای نیروهای مسلح لبنان و ۸۰۰ میلیون یورو را برای نیازهای بشردوستانه جمع‌آوری کرد.

او همچنین درباره نیروهای صلحبان سازمان ملل در لبنان، یونیفل، گفت توانمندی یونیفل برای نظارت بر اجرای آتش‌بس از سوی طرف‌ها و تحرکات نیروها در منطقه و همچنین  ارائه کمک به ارتش لبنان برای تثبیت وضعیت در منطقه مهم‌تر از تعداد سربازان در عرصه میدانی است.

این وزیر دولت فرانسه درباره مذاکرات آتش‌بس گفت می‌پذیرد که ایالات متحده روابط ممتازتری با «اسرائیل» دارد.

بارو اضافه کرد: «اما از طرفی این فرانسه است که با لبنان روابط بسیار طولانی مدت و نزدیکی داشته است. به همین دلیل امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از همان ابتدای جنگ اخیر در بیش از یک سال پیش خواستار تلاش سخت برای یافتن شرایطی بود که به ما اجازه دستیابی آتش‌بس برقرار شده طی امروز را بدهد.»

وی تاکید کرد: «بنا بر این بدون سردمداری فرانسه نمی‌شد توقع آتش بس در لبنان را داشت.»

سه‌شنبه شب گذشته کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی توافق آتش‌بس با لبنان را از طریق اکثریت مطلق آرا تصویب کرد.

همچنین جو بایدن،‌ رئیس جمهور آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که اسرائیل و لبنان بر توافق آتش‌بس پیشنهادی واشنگتن توافق کرده‌اند؛ آتش‌بسی که شامل عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از مناطق اشغال شده در جنوب لبنان در عرض ۶۰ روز می‌شود.

واکنش مقامات عراقی به آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی

اعلام آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی مورد استقبال رهبران عراقی قرار گرفت. مقامات عراقی، آتش بس را پیروزی جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی قلمداد کردند.

اعلام آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی مورد استقبال رهبران عراقی قرار گرفت. مقامات عراقی، آتش‌بس را به عنوان پیروزی جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی قلمداد کردند.

«حزب الدعوه اسلامی» به زعامت «نوری المالکی»، آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل را به رزمندگان حزب‌الله تبریک گفت. در ادامه بیانیه آمده است: دستاوردهای این حزب مایه مباهات امت اسلام و آزادگان است. «حزب الدعوه» ضمن یادآور شدن نام رهبران غیور مقاومت، شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، از کشورهای عربی خواست تا در قبال دفاع از مسئله فلسطین کوتاهی نکنند.

«همام حمودی»، رئیس «مجلس اعلای عراق» در بیانیه خود،  پیروزی حزب الله را به مقاومت و ملت لبنان تبریک گفت. رئیس «مجلس اعلای عراق» از بیانات شهید سید حسن نصرالله که گفته بود «همانطور که دائما وعده پیروزی به شما می‌دادم؛ بار دیگر به شما وعده پیروزی می‌دهم» در ابتدای بیانیه خود بهره برد.

«همام حمودی» در ادامه، پیام تبریک مردم و دولت عراق را در خصوص دستیابی به آتش بس به مردم و دولت لبنان اعلام داشت.

«مقتدی الصدر»، رهبر «جریان ملی شیعی» که به واسطه پروژه خدمات رسانی «البنیان المرصوص» که در زمینه کمک‌های مردمی فعالیت می‌کند توانسته بود حجم زیادی از کمک‌های مردمی در عراق را جمع آوری و ارسال کند با انتشار بیانیه ای اظهار داشت: از خداوند می‌خواهم لبنان و سرزمین جنوب این کشور را حفظ کند و مردمانش را در کنار ارتش و نیروهای امنیتی از هر شری در امان نگه دارد. 

حبیب الحلاوی»، رئیس فراکسیون «الصادقون» (شاخه سیاسی عصائب اهل الحق) در مجلس عراق نیز در پیامی با اشاره به وعده مقاومت می نویسد: «مقاومت وعده پیروزی داد و عمل کرد. رژیم صهیونیستی با ذلت تسلیم شد.»

الحلاوی درخصوص جایگاه حزب‌الله نزد امت اسلامی افزود: «حزب‌الله مایه فخر امت اسلامی و یاران حق است. آن‌ها مظهر سربلندی و استواری هستند.» 

 رئیس فراکسیون «الصادقون» در پایان الگوی مقاومت لبنان را برگرفته از کربلا خواند. 

همزمان با انتشار خبر برقراری آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، این روند از صبح امروز به مرحله اجرا درآمد. آتش بس مورد توافق طرفین به مدت 60 روزه اجرایی خواهد شد. به گفته عاموس هوکشتاین، فرستاده ویژه آمریکا، این آتش بس دائمی خواهد بود.

استقبال ارمنستان از آتش‌بس در لبنان

وزارت خارجه ارمنستان طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که از آتش‌بس لبنان و رژیم اسرائیل استقبال می‌کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در بیانیه مربوطه وزارت امور خارجه ارمنستان در شبکه ایکس آمده است: ارمنستان از توافق آتش بس اخیر بین لبنان و اسرائیل استقبال می‌کند و ابراز امیدواری می‌کند که این آتش بس گامی اساسی در جهت رسیدگی به مسائل بشردوستانه و تقویت صلح در کل منطقه باشد.

شب گذشته اعلام شد که رژیم صهیونیستی با لبنان توافقنامه آتش بس امضا کرده است و پس از این اطلاعات، ساکنان جنوب لبنان شروع به بازگشت به خانه های خود کردند.

به گزارش ایرنا، آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی در ساعت ۴:۰۰ بامداد امروز چهارشنبه به وقت بیروت (۵:۳۰ بامداد به وقت تهران) اجرایی شد و رسانه های رژیم صهیونیستی برخی از مفاد اصلی توافق آتش بس را به شرح زیر اعلام کردند:

- حزب الله و دیگر گروههای مقاومت در خاک لبنان حمله ای علیه اشغالگران انجام نخواهند داد.

- اسرائیل اقدام نظامی هجومی علیه اهداف در لبنان چه در روی زمین و چه در هوا و دریا انجام نخواهند داد.

- لبنان و اسرائیل بر اهمیت قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت واقف هستند.

- اسرائیل نیروهایش را به تدریج به جنوب خط آبی (خط ترسیم شده سازمان ملل بین لبنان و سرزمین های اشغالی) ظرف مدت ۶۰ روز عقب خواهد برد.

- آمریکا در راستای تقویت مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و لبنان برای رسیدن به مرزهای مورد توافق طرفین حرکت خواهد کرد.

همزمان با اجرایی شدن آتش بس در جنگ جبهه لبنان، نتایج جدیدترین نظرسنجی در سرزمین های اشغالی نشان می دهد که اکثریت صهیونیستها معتقدند رژیم صهیونیستی نتوانست حزب الله را شکست دهد.

براساس این نتایج، ۶۰.۸ درصد از پرسش شوندگان گفتند که رژیم اسرائیل بر حزب الله پیروز نشده است.

این نتایج همچنین نشان داد که فقط ۲۵.۸ درصد از پرسش شوندگان معتقدند که رژیم اسرائیل پیروز شده است و ۱۳.۴ درصد دیگر گفته اند که در این زمینه مطمئن نیستند. آتش بس در جبهه لبنان با انتقاد گسترده محافل سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی روبرو شده و آنها چنین توافقی را شکست و ناکامی این رژیم توصیف کردند.

جهاد اسلامی: آتش‌بس در لبنان نقشه دشمن برای غرب آسیا را به شکست کشاند

جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد آتش‌بس در لبنان دستاوردی مهم است و نقشه دشمن برای غرب آسیا را به شکست کشاند.

به گزارش ایسنا، جنبش جهاد اسلامی در واکنش به برقراری آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ما از قهرمانی‌ها، پایداری و جانفشانی برادرانمان در مقاومت اسلامی لبنان در حمایت از ملت فلسطین تقدیر می‌کنیم.

جنبش مذکور افزود: ما توافق آتش‌بس در لبنان را که دشمن صهیونیستی در برابر پایداری قهرمانان حزب الله و پشتوانه مردمی مقاومت مجبور به پذیرش آن شد، دستاوردی مهم می‌دانیم.

در این بیانیه آمده است: این دستاورد وحشی‌گری، استکبار و تلاش‌های دولت اشغالگر صهیونیستی برای ترسیم نقشه خاورمیانه مطابق با توهمات خود را در هم شکست.

جنبش جهاد اسلامی بر وحدت خون، استحکام اراده و استواری رویکرد و دیدگاهی که جریان‌های مقاومت در فلسطین، لبنان و دیگر کشورهای منطقه را گرد هم آورده است، تأکید کرد.

استقبال عمان از برقراری آتش بس در لبنان

وزارت امور خارجه عمان ضمن استقبال از برقراری آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی از تلاش‌های بین‌المللی صورت گرفته برای دستیابی به این توافق تقدیر کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه عمان، این وزارتخانه در بیانیه‌ای همچنین، بر ضرورت توقف جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و حملات مکرر ارتش این رژیم به کرانه باختری تاکید کرد.

وزارت امور خارجه عمان در ادامه تاکید کرد این کشور همواره خواستار کاهش تنش، پایان فوری جنگ و اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی مربوطه بوده است.

همزمان عربستان سعودی نیز با استقبال از آتش بس در لبنان، از همه تلاش‌های بین‌المللی انجام گرفته در این باره تقدیر کرد.

وزارت امور خارجه عربستان، با صدور بیانیه‌ای در این باره اظهار امیدواری کرد تلاش‌های مذکور منجر به اجرای قطعنامه شماره 1701 شورای امنیت و حفظ حاکمیت، امنیت و ثبات لبنان و بازگشت امن و ایمن آوارگان به خانه‌هایشان شود.

وزارت امور خارجه قطر نیز در این باره اعلام کرد: دولت قطر از توافق آتش‌بس در جمهوری لبنان استقبال می‌کند و ما امیدواریم که آتش بس در لبنان به توافقی مشابه برای توقف جنگ جاری در نوار غزه و حملات به کرانه باختری اشغالی منجر شود.

این وزارتخانه تاکید کرد: دولت قطر مشتاقانه منتظر تعهد همه طرف‌های توافق، توقف فوری عملیات نظامی و اجرای کامل قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت است.

در این بیانیه تاکید شد: دولت قطر امیدوار است که این توافق راه را برای یک اجماع جامع‌تر برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار در منطقه هموار کند.

وزارت خارجه قطر همچنین اضافه کرد: دولت قطر بار دیگر موضع قاطع خود را در قبال لبنان و وحدت و تمامیت ارضی آن تجدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین المللی در ساعت ۴:۰۰ بامداد امروز چهارشنبه به وقت بیروت (۵:۳۰ بامداد به وقت تهران) اجرایی شد و رسانه های رژیم صهیونیستی برخی از مفاد اصلی توافق آتش بس را به شرح زیر اعلام کردند:

- حزب الله و دیگر گروههای مقاومت در خاک لبنان حمله ای علیه اشغالگران انجام نخواهند داد.

- اسرائیل اقدام نظامی هجومی علیه اهداف در لبنان چه در روی زمین و چه در هوا و دریا انجام نخواهند داد.

- لبنان و اسرائیل بر اهمیت قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت واقف هستند.

- اسرائیل نیروهایش را به تدریج به جنوب خط آبی (خط ترسیم شده سازمان ملل بین لبنان و سرزمین های اشغالی) ظرف مدت ۶۰ روز عقب خواهد برد.

- آمریکا در راستای تقویت مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و لبنان برای رسیدن به مرزهای مورد توافق طرفین حرکت خواهد کرد.

همزمان با اجرایی شدن آتش بس در جنگ جبهه لبنان، نتایج جدیدترین نظرسنجی در سرزمین های اشغالی نشان می دهد که اکثریت صهیونیستها معتقدند رژیم صهیونیستی نتوانست حزب الله را شکست دهد.

براساس این نتایج، ۶۰.۸ درصد از پرسش شوندگان گفتند که رژیم اسرائیل بر حزب الله پیروز نشده است.

این نتایج همچنین نشان داد که فقط ۲۵.۸ درصد از پرسش شوندگان معتقدند که رژیم اسرائیل پیروز شده است و ۱۳.۴ درصد دیگر گفته اند که در این زمینه مطمئن نیستند. آتش بس در جبهه لبنان با انتقاد گسترده محافل سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی روبرو شده و آنها چنین توافقی را شکست و ناکامی این رژیم توصیف کردند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت