آوارگی بیش از ۴۰۰۰۰۰ کودک در لبنان طی ۳ هفته

کد خبر: 1321621

آژانس کودکان سازمان ملل اعلام کرد بیش از ۴۰۰ هزار کودک در لبنان در سه هفته گذشته در پی تشدید تجاوزات و تنش‌آفرینی های رژیم صهیونیستی آواره شده‌اند و خطر «یک نسل از دست رفته» از کودکان به خاطر بحران‌ها در این کشور وجود دارد.

آوارگی بیش از ۴۰۰۰۰۰ کودک در لبنان طی ۳ هفته

ارتش رژیم صهیونیستی از ۲۳ سپتامبر (دوم مهر) حملات گسترده خود به لبنان را با ده‌ها حمله هوایی به ضاحیه جنوبی بیروت و شهرها و روستاهای واقع در جنوب لبنان آغاز کرد و همچنان به این حملات ادامه می‌دهد.

 حملات هوایی متجاوزانه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان طی هفته‌های اخیر افزایش یافته است که طی یکی از این حملات، «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله و شماری دیگر از نیروهای مقاومت به شهادت رسیدند.

رژیم صهیونیستی از اول اکتبر (۱۰ مهر) عملیات زمینی خود را نیز در جنوب لبنان آغاز کرد.

همچون جنگ غزه، اماکن و زیرساخت‌های غیرنظامی، از جمله ساختمان‌های مسکونی، بیمارستان‌ها و مراکز وابسته به سازمان ملل در لبنان نیز از حملات رژیم صهیونیستی مستثنی نبوده است. این تلاش‌های رژیم صهیونیستی با مقابله شدید نیروهای حزب‌الله لبنان مواجه شده و آنها تمامی تلاش‌های دشمن صهیونیستی برای پیشروی و اشغال برخی روستاهای جنوبی هم‌مرز با فلسطین اشغالی را ناکام گذاشتند.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بیش از ۱.۲ میلیون نفر در لبنان به خاطر حملات زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی آواره شده‌اند.

این کمیساریا هشدار داد لبنان همچنان با یک فاجعه انسانی روبرو است و نیاز شدیدی به کمک‌های بشردوستانه وجود دارد.

«تد چایبان» معاون مدیر اجرایی یونیسف برای اقدامات بشردوستانه تاکید کرد آخرین چیزی که لبنان در کنار تجربه همه مصائب دیگرش به آن نیاز دارد خطر از دست رفتن نسلی از کودکان است.

چایبان در پی بازدید از چند مدرسه در جنوب لبنان که به عنوان پناهگاه از خانواده‌های آواره میزبانی می کنند به آسوشیتدپرس گفت: «چیزی که من را متعجب می‌کند این است که این جنگ فقط سه هفته طول کشیده اما بر این تعداد زیاد از کودکان تاثیر گذاشته است.»

او ادامه داد: «امروز که اکنون اینجا نشسته‌ایم ۱.۲ میلیون کودک از تحصیل محروم شده‌اند. مدارس دولتی آن‌ها یا غیرقابل دسترسی شده یا در اثر جنگ تخریب شده و یا به عنوان پناهگاه استفاده می‌شود. این کشور به آخرین چیزی که در کنار تمام مصائب دیگرش احتیاج دارد خطر یک نسل از دست رفته است.»

در حالی که برخی از مدارس خصوصی در لبنان هنوز در حال فعالیت هستند، نظام مدارس دولتی این کشور به علاوه آسیب پذیرترین اقشار همچون آوارگان فلسطینی و سوری به شدت تحت تأثیر جنگ قرار گرفته است.

چایبان گفت: «آنچه من نگرانش هستم این است که صدها هزار کودک لبنانی، سوری و فلسطینی در خطر از دست دادن تحصیل خود هستند.»

او گفت که کودکان آواره در پناهگاه‌های پر ازدحامی به سر می‌برند و بعضا سه یا چهار خانواده در یک کلاس کنار هم زندگی کرده و توسط پوشش پلاستیکی از هم تفکیک شده‌اند. بسیاری از خانواده های آواره نیز در کنار جاده ها یا در سواحل عمومی چادر برپا کرده اند.

چایبان گفت اکثر کودکان آواره آنقدر خشونت همچون صدای توپ یا گلوله را تجربه کرده‌اند که با هر صدای بلندی سرشان را پایین می‌آورند.

وی افزود: «آن‌ها پشت سر هم دستورهای تخلیه دریافت کرده‌اند. ما در ابتدای جنگ هستیم درحالی‌که همین الان نیز تأثیر عمیقی داشته است.»

این در حالی است که آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (یو.ان.اچ.سی.‌آر) نیز روز سه شنبه خواستار آتش بس در لبنان به عنوان «تنها راه برای پایان دادن به کابوس» در این کشور شد.

«ریما جاموس ایمسیس» مدیر منطقه‌ای آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل در نشستی مطبوعاتی در مقر سازمان ملل در ژنو گفت: «نیازهای آوارگان بسیار زیاد بوده و هر روز در حال افزایش است. ضروری است جامعه بین المللی اکنون برای مردم لبنان بسیج شود و در این زمان نیازمندی آنها در کنار آنها باشد.»

ایمسیس بیان داشت: «تنها راه پایان این کابوس این است که آتش بس داشته باشیم. این چیزی است که تمام جهان اکنون چشم امید دارد که نه در عرض چند روز آینده بلکه در عرض ساعات آینده اتفاق بیفتد چون مردم لبنان و منطقه نمی‌توانند گسترش و تشدید هر چه بیشتر تنش و درگیری را تحمل کنند.»

سوء تغذیه ۳۵۰۰ کودک غزه را در معرض مرگ قرار داده است

دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه با تاکید بر اینکه ۶۹ درصد از قربانیان جنگ در نوار غزه، زنان و کودکان هستند اعلام کرد ۳ هزار و ۵۰۰ کودک به دلیل کمبود مواد غذایی و سوء تغذیه شدید، در معرض مرگ بر اثر گرسنگی قرار دارند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه مصری الشروق، دفتر اطلاع رسانی دولتی نوار غزه در بیانیه‌ای در این باره تصریح کرد: رژیم صهیونیستی، ۱۸۷ پناهگاه آوارگان را بمباران کرده است.

این مرکز دولتی در غزه تصریح کرد: ۲۵ هزار و ۹۷۳ کودک در این باریکه، حداقل یکی از والدینشان را از دست داده‌اند.

براساس این بیانیه، ۱۶۱ روز از بسته شدن کلیه گذرگاه های نوار غزه می‌گذرد و ۱۲ هزار زخمی در این باریکه نیازمند سفر به خارج از آن برای مداوا هستند.

این بیانیه تاکید کرده است که ۱۲هزار و ۵۰۰ بیمار سرطانی، در معرض مرگ قرار دارند و نیازمند مداوا هستند. همچنین سه هزار بیمار دیگر منتظر خروج از این باریکه و ادامه مداوا در خارج از آن هستند.

دفتر اطلاع رسانی دولتی نوار غزه افزود: یک میلیون و ۷۳۷ هزار و ۵۲۴ نفر در نتیجه آوارگی به بیماری‌های واگیردار مبتلا شده‌اند و ابتلای ۷۱ هزار و ۳۳۸ نفر به هپاتیت ثبت شده است.

این نهاد دولتی در نوار غزه هشدار داد: به دلیل فقدان امکانات بهداشتی، زندگی ۶۰ هزار زن باردار در خطر است و ۳۵۰ هزار بیمار مزمن به دلیل ممنوعیت ورود دارو به این باریکه با خطر مرگ مواجه هستند.

به گزارش ایرنا، با گذشت بیش از یک سال از عملیات طوفان الاقصی و اسارت شماری از صهیونیست‌ها به دست مقاومت فلسطین در نوار غزه، این رژیم با وجود تجاوز گسترده به این منطقه نه تنها نتوانسته اسرای مذکور را آزاد کند، بلکه شمار زیادی از آنها در حملات هوایی و توپخانه‌ای این رژیم به مناطق مختلف نوار غزه کشته شده‌اند.

مخالفت بنیامین نتانیاهو با آتش بس در نوار غزه، امکان دستیابی به توافق برای آزادی اسرای صهیونیست در مقابل آزادی اسرای فلسطینی از زندان‌های این رژیم را سلب کرده و این امر باعث اعتراض گسترده خانواده‌های این اسرا در سرزمین‌های اشغالی شده است.

در حالی که خانواده‌های اسرای صهیونیست خواستار توافق با حماس برای آزادی آنها هستند، نتانیاهو که از محاکمه به اتهام فساد پس از پایان جنگ اطمینان دارد بر سر هرگونه توافقی در این باره مانع تراشی می‌کند و چند دوره مذاکره در این باره در قطر و مصر را به شکست کشانده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد