دستور فوری پوتین برای محدود کردن صادرات اورانیوم، تیتانیوم و نیکل

کد خبر: 1314357

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه گفت که مسکو باید صادرات اورانیوم، تیتانیوم و نیکل را به تلافی تحریم های غرب محدود کند.

دستور فوری پوتین برای محدود کردن صادرات اورانیوم، تیتانیوم و نیکل

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه گفت که مسکو باید صادرات اورانیوم، تیتانیوم و نیکل را به تلافی تحریم های غرب محدود کند.

به گزارش  "رویترز" اظهارات پوتین به وزرای دولت باعث افزایش قیمت نیکل و افزایش سهام شرکت‌های استخراج اورانیوم شد.

وی در اظهارنظرهای تلویزیونی گفت که چنین محدودیت هایی می تواند برای سایر کالاها نیز اعمال شود و خاطرنشان کرد که روسیه تولید کننده عمده گاز طبیعی، الماس و طلا است.

رییس جمهور روسیه افزود که لازم نیست این اقدامات "فردا" انجام شود و نباید به خود روسیه آسیب برساند.

وی ادامه داد: روسیه پیشرو در ذخایر تعدادی از مواد خام استراتژیک است: برای گاز طبیعی، ما تقریبا ۲۲ درصد از ذخایر جهان، برای طلا تقریبا ۲۳ درصد و برای الماس تقریبا ۵۵ درصد از ذخایر جهان را در اختیار داریم.

پوتین تصریح کرد: در اجلاس سران ناتو در ماه ژوئیه، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا وعده پنج سیستم دفاع هوایی استراتژیک و ده ها سیستم دفاع هوایی تاکتیکی را داد. ما چندین مورد از آن سیستم های استراتژیک را تحویل داده ایم. ما به طور کامل در تلاش هستیم تا در هفته های آینده به تعهدات خود عمل کنیم و به سیستم های دفاع هوایی اوکراین اضافه خواهیم کرد.

او به میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه گفت: باید برخی از انواع کالاهایی که به بازار جهانی عرضه می کنیم توجه کنیم. شاید نیاز باشد برای محصولاتی مانند اورانیوم، تیتانیوم و نیکل باید به محدودیت های خاصی فکر کنیم.

به گفته تحلیلگران، کشورهای غربی خرید نفت و گاز روسیه را از زمان آغاز جنگ در اوکراین به شدت کاهش داده اند، اما روسیه همچنان تامین کننده اصلی فلزات به بازارهای جهانی است، بنابراین کاهش یا توقف صادرات این محصولات می تواند باعث اختلال در بازارهای جهانی شود.

اندکی پس از اظهارات پوتین در روز چهارشنبه، نیکل در بورس فلزات لندن (LME) با ۲.۶ درصد افزایش به ۱۶ هزار و ۱۴۵ دلار در هر متریک تن رسید.

شرکت نورنیکل که بزرگترین تولید کننده نیکل تصفیه شده در جهان است، در روسیه مستقر می باشد. این شرکت یک تامین کننده عمده نیکل به چین و اروپا است.

در سال ۲۰۲۳، آمریکا و چین در صدر فهرست واردکنندگان اورانیوم روسیه و پس از آن کره جنوبی، فرانسه، قزاقستان و آلمان قرار گرفتند.

در ماه مه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، ممنوعیت واردات اورانیوم غنی شده از روسیه را امضا کرد و به این ترتیب به تجارتی به ارزش سالانه حدود یک میلیارد دلار پایان داد. با این حال، این دستور شامل معافیت هایی در صورت نگرانی های عرضه بود که به وزارت انرژی آمریکا اجازه می داد تا سطح طبیعی واردات اورانیوم روسیه را تا سال ۲۰۲۷ حفظ کند.

روسیه ۲۷ درصد از اورانیوم غنی شده عرضه شده به راکتورهای هسته ای تجاری آمریکا را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.

روسیه همچنین سومین تولیدکننده بزرگ اسفنج تیتانیوم در جهان است که به فلز مورد نیاز در کاربردهای صنعتی در صنایع هوافضا، دریایی و خودرو تبدیل می‌شود، اما ذخایر معدنی تیتانیوم روسیه کم است.

شرکت وی اس ام پی او اویسما بزرگترین سازنده اسفنج تیتانیوم روسیه است که بخشی از آن متعلق به شرکت دفاعی روستک است که توسط غرب تحریم شده است. شرکت وی اس ام پی او اویسما قبل از جنگ اوکراین تیتانیوم مورد نیاز شرکت های بوئینگ و ایرباس را تامین می کرد.

کانادا وی اس ام پی او اویسما را تحریم کرده است اما به ایرباس معافیت داده تا بتواند از تیتانیوم روس در تولید خود استفاده کند.

بوئینگ خرید تیتانیوم از روسیه را کمتر از دو هفته پس از آغاز جنگ با اوکراین در سال ۲۰۲۲ متوقف کرد./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد