لاوروف: آمریکا با خطوط قرمز روسیه شوخی نکند
وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به گزارش قصد واشنگتن برای تحویل موشکهای دوربرد جدید به اوکراین، هشدار داد: آمریکاییها خود به خوبی میدانند که خطوط قرمز مسکو کجاست و نباید با آنها شوخی کنند.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که طرف آمریکایی نباید با خطوط قرمز روسیه شوخی کند و آمریکاییها به خوبی میدانند این خطوط از کجا عبور میکنند.
لاوروف در واکنش به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری «رویترز» مبنی بر اینکه گویا آمریکا به توافق برای تحویل موشکهای دوربرد JASSM به اوکراین نزدیک شده، به خبرنگاران گفت: «من از هیچ چیز و هیچ اقدامی تعجب نمیکنم. آمریکاییها قبلاً از آن مرزی که خود برای خود تعیین کرده بودند، عبور کردهاند. آنها تحریک میشوند و ولادیمیر زلنسکی [رئیسجمهور اوکراین] هم قطعاً از این وضعیت بهرهبرداری میکند. کسانی که با خطوط قرمز ما شوخی میکنند، نباید به این کار خود ادامه دهند. آنها بهخوبی میدانند این خطوط کجا قرار دارند.»
وزیر خارجه افزود که آمریکا در حال از دست دادن حس بازدارندگی متقابل با روسیه است، زیرا واشنگتن بهطور ژنتیکی مطمئن است که اقداماتش بدون مجازات خواهد ماند. به گفته وی، این رویکرد اصولی را که بر اساس آن توافقات استراتژیک میان شوروی و آمریکا بنا شده بود و سپس با روسیه ادامه یافت، تضعیف میکند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که ایالات متحده اقدامات سختگیرانه خود علیه مسکو را بهعنوان ابزاری برای جلب حمایت رأیدهندگان داخلی در انتخابات ریاست جمهوری خود میبیند و این رویکرد با منطق ادعایی استثنایی بودن آمریکا همخوانی دارد.
امکان تحویل موشکهای دوربرد JASSM به اوکراین توسط آمریکا
مقامات دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به توافق برای تحویل موشکهای دوربرد JASSM به اوکراین نزدیک شده اند، اما حل مسائل فنی مربوط به تحویل این نوع تسلیحات ممکن است چند ماه طول بکشد. به گزارش خبرگزاری «رویترز» و به نقل از مقامات آمریکایی، قرار است به زودی اعلام شود که این موشکهای کروز از نوع «هوا به زمین» در بسته تسلیحاتی برای کییف گنجانده خواهد شد، اما هنوز تصمیم نهایی در این رابطه اتخاذ نشده است.
جورج ویلیام هربرت، کارشناس ارشد در مؤسسه مطالعات بینالمللی میدلبری در مونتری (کالیفرنیا) در این باره توضیح داد: «چند سال پیش چندین موشک از این نوع پس از حوادث مربوط به سلاحهای شیمیایی به سمت سوریه شلیک شد و سیستمهای دفاع هوایی روسیه نتوانستند بسیاری از آنها را سرنگون کنند، شاید هیچکدام از آنها سرنگون نشد. و احتمالاً به همین دلیل آمریکا به فکر ارسال موشکهای JASSM به اوکراین افتاده است.»
علاوه بر این، در اوایل ماه سپتامبر، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید، اعلام کرد که آمریکا در هفتههای آینده تدابیر جدیدی برای حمایت از اوکراین اعلام خواهد کرد، اما از ذکر ارزش کلی این کمک نظامی و محتوای آن خودداری کرد.
در اواخر آگوست، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گزارش داده بود که دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، بسته جدیدی از کمکهای نظامی به ارزش حدود 125 میلیون دلار را به کییف ارسال خواهد کرد. این بسته شامل موشکهایی برای سامانههای پدافند هوایی، مهمات برای سامانههای موشکی HIMARS، موشکهای جاولین و تعدادی دیگر از موشکهای ضدتانک، مهمات توپخانهای 155 و 105 میلیمتری و تجهیزات دیگر است.
بر اساس اعلام پنتاگون، واشنگتن حتی پس از حمله نیروهای مسلح اوکراین به خاک روسیه در منطقه کورسک، به تأمین سلاح برای کییف ادامه خواهد داد و این اقدام کییف در حمایت طرف آمریکایی تاثیری نداشته و نخواهد گذاشت.
تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید