کاخ سفید: مذاکرات آتش‌بس ادامه خواهد یافت

کد خبر: 1311079

سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که مذاکرات قاهره برای دستیابی به آتش بس در غزه ادامه دارد و حمله حزب الله تاثیری بر تلاش های دیپلماتیک ندارد.

کاخ سفید: مذاکرات آتش‌بس ادامه خواهد یافت

سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که مذاکرات قاهره برای دستیابی به آتش بس در غزه ادامه دارد و  حمله حزب الله تاثیری بر تلاش های دیپلماتیک ندارد.

«جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که مذاکرات جاری در قاهره برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه در سطح یک کار گروه برای چند روز آینده ادامه خواهد داشت.

این سخنگوی کاخ سفید افزود: یکی از موضوعاتی که کارگروه‌ها به آن رسیدگی خواهند کرد، بحث تبادل گروگان‌های در دست حماس با اسرای فلسطینی است و تبادل آتش بین اسرائیل و حزب الله تاثیری بر مذاکرات قاهره نداشته است.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود: حمله موشکی و پهپادی حزب الله علیه اسرائیل در آخر هفته هیچ تاثیری بر تلاش های دیپلماتیک در قاهره برای دستیابی به آتش بس در غزه نداشته است.

کربی تصریح کرد: «ما باید فرض کنیم که ایران برای انتقام علیه اسرائیل، حتی پس از تبادل حملات بین حزب الله و اسرائیل، آماده است».

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه  در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.

پس از آن، مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق در چهارم شهریور ماه (۲۵ اوت)  پایان یافت و حماس و اسرائیل با چند ماده ارایٔه شده از سوی میانجیگران موافقت نکرده‌اند.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده این جنبش برای توافق آتش بس در غزه، بامداد چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به‌ عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.

یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) را سازماندهی کرد، پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران ، به‌ عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد. او که ۶۲ سال سن دارد ریاست جنبش حماس در نوار غزه را برعهده داشته است. السنوار در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) از سوی یک دادگاه اسرائیل به چهار بار زندان ابد به علاوه ۲۵ سال زندان محکوم شد اما در نهایت بعد از ۲۲ سال حبس در سال ۲۰۱۱ در معامله و مبادله زندانیان آزاد شد؛ وی از جمله رهبران حماس به شمار می رود که آمریکا نامش را در فهرست ادعایی افراد تحت تعقیب قرار داده است.

پیش از ترور هنیه در تهران، اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام داد و شامگاه سه شنبه سی ام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محله های آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله، ویرانی زیادی در برخی طبقه های ساختمان به بار آمد و فواد شکر(حاج محسن) از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.

حزب‌الله لبنان ۲۵ اوت ۲۰۲۴ (۴ شهریور ۱۴۰۳) اعلام کرد که مرحله نخست پاسخ به ترور «فواد شکر» فرمانده جهادی خود را به پایان رساند. در این مرحله از پاسخ، حزب‌الله ۱۱ پایگاه و موضع نظامی اسرائیل را هدف قرار داد. گلوله باران حزب الله از نوع و مقیاسی بود که کاخ سفید هشدار داده بود که ممکن است در هر زمانی انجام شود./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت