اعتراف واشنگتن‌پست به خشونت علیه زندانیان فلسطینی

کد خبر: 1305056

روزنامه واشنگتن پست در مصاحبه با برخی زندانیان فلسطینی آزاد شده از بند زندان‌های رژیم صهیونیستی، ضمن اذعان به خشونت و محرومیت‌های مرگبار نگهبانان اسرائیلی علیه زندانیان، به نقل از یکی از شاهدان آن را «گوانتانامویی دیگر» توصیف کرد.

اعتراف واشنگتن‌پست به خشونت علیه  زندانیان فلسطینی

این روزنامه پرشمارگان آمریکایی در مصاحبه با زندانیان سابق فلسطینی و بررسی گزارش‌های کالبد شکافی، پرده از خشونت و محرومیت گسترده در زندان های اسرائیل برداشت.

این روزنامه می‌نویسد که در نتیجه این گزارش‌ها مشخص شده است که به عنوان مثال یک زندانی فلسطینی بر اثر پارگی طحال و شکستگی دنده‌ها، ناشی از ضرب و شتم زندانبانان اسرائیلی جان خود را از دست داده است، یکی دیگر هم به دلیل عدم درمان جان داده و دیگری قبل از مرگ فریادهای کمکش به گوش می رسید در نهایت از شدت جراحات در سلولش جان سپرد.

در این گزارش شاهدان عینی به صورت دقیق وضعیت زندانیان را شرح داده و سازمان غیردولتی «پزشکان برای حقوق بشر اسرائیل» (PHRI) هم که کالبد شکافی ها را انجام داده اند، وضعیت مرگبار موجود در زندان های رژیم صهیونیستی را تائید کرده اند.

یکی از پزشکان حاضر در PHRI که مرگ سه مرد زندانی فلسطینی ساکن کرانه باختری در زمستان گذشته را تائید کرد، به واشنگتن پست گفت که این سه نفر در میان شمار نامعلوم دیگر فلسطینیان کشته شده‌ای هستند که در زندان‌های نوار غزه جان باخته اند.

گروه های حقوق بشری نیز ضمن تائید شرایط وخیم در زندان های پرجمعیت اسرائیل پس از حملات حماس، این وضعیت را پس از ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) بسیار بدتر توصیف کردند.

واشنگتن پست می افزاید: پیش از این نیز گزارش هایی از ضرب و شتم اسرای فلسطینی به گوش می رسید، اما وضعیت جاری بسیار مرگبارتر از پیش از حملات ۷ اکتبر است.

این روزنامه در عین حال خاطرنشان می کند که همزمان با تمرکز توجه و محکومیت بین المللی بر وضعیت اسفبار زندانیان غزه به ویژه در سایت نظامی بدنام «سدی تیمان» (Sde Teiman)، مدافعان حقوق بشر از بحرانی عمیق تر و سیستماتیک در نظام کیفری اسرائیل خبر می دهند.

جسیکا مانتل مدیر اجرایی گروه حقوق بشر اسرائیلی «هاموکد» که سال ها با زندانیان فلسطینی کار کرده، در این زمینه به واشنگتن پست گفت: «خشونت فراگیر است. زندان ها بسیار شلوغ هستند و هر زندانی که با آنها ملاقات کرده‌ایم دستکم ۳۰ پوند (۱۳.۶۰ کیلوگرم) وزن کم کرده است.»

تال استاینر مدیر اجرایی کمیته عمومی علیه شکنجه در اسرائیل، این تخلفات را تا حدی به فضای انتقام جویانه در اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر حماس نسبت داد و گفت: این ترکیبی از احساسات فردی بسیار منفی و خشونت آمیز با بی مسئولیتی و حمایت سیاست گذاران است.

در واکنش به گزارش واشنگتن پست، سرویس زندان اسرائیل در بیانیه‌ای مرگ برخی از زندانیان فلسطینی را پس از حمله ۷ اکتبر انکار و اعلام کرد: «ما از ادعاهایی که شما توضیح دادید اطلاعی نداریم و تا آنجا که می‌دانیم، چنین چیزی رخ نداده است. با این وجود، زندانیان و بازداشت شدگان حق دارند شکایت کنند تا توسط مقامات رسمی به طور کامل بررسی و رسیدگی شود.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «همه زندانیان براساس قانون بازداشت شده اند و تمام حقوق اولیه مورد نیاز آنها به طور کامل توسط زندانبانان حرفه ای و آموزش دیده اعمال می شود».

ارائه این گزارش در حالی است که دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) در حال بررسی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و و یوآو گالانت وزیر جنگ کابینه رژیم صهیونیستی به دلیل عملکرد آنها در جنگ غزه است.

همزمان گفته می شود رانن بار رئیس اطلاعات اسرائیل در نامه‌ای به مقامات زندان های این رژیم در تاریخ ۲۶ ژوئن (۶ تیر) نسبت به شرایط موجود در زندان‌های اسرائیل هشدار داده و تاکید کرده است که چنین وضعیتی می‌تواند منجر به اقدامات حقوقی بین‌المللی بیشتر شود.

وی در نامه ای که توسط روزنامه واشنگتن پست هم مشاهده شده، آورده است: «اسرائیل در رد ادعاها علیه خود چالش دارد و در کمترین حالت، برخی از این ادعاها دارای سند و مدرک هستند.

اما گفته می شود که «شین بت» (آژانس امنیت اسرائیل) تاکنون به درخواست ها برای اظهار نظر در مورد نامه رانن بار پاسخی نداده است.

هرچند ایتامار بن گویر وزیر راست گرا و افراطی امنیت ملی کابینه نتانیاهو که نظارت بر زندان ها را برعهده دارد، در پستی در «ایکس» و در واکنش به اظهارات بار، به خود بالید و گفت که وضعیت زندان ها را بهبود بخشیده است. وی در ادامه ساده ترین راه حل برای جلوگیری از ازدحام بیش از حد در زندان ها را مجازات اعدام دانست.

این روزنامه سپس به گفته های یک زندانی ۲۸ ساله پرداخته که از جمله شاهدان ضرب و شتم شدید یکی از محکومان به اعدام به نام عبدالرحمن بحش ۲۳ ساله است. وی در این زمینه گفت: پس از دستگیری بحش به جرم همکاری با حماس، ماموران به تمام سلول ها یورش می بردند و قبل از ضرب و شتم زندانیان را دستبند زدند. وی افزود: این وضعیت هر دو هفته یکبار تکرار می شد و نگهبانان «به شیوه ای دیوانه کننده» به سمت زندانیان می رفتند و آنها را زیر لگد گرفته و با باتوم می زدند.

این زندانی سپس افزود: آخرین باری که بحش را دیده نگهبانان وی را به سمت سلول انفرادی برده و در حالیکه آن جوان ۲۳ ساله از درد ناشی از شکستگی دنده فریاد می کشید، رها می شد. گزارش ها حاکی است که بحش در زمستان گذشته و پیش از اجرای حکم اعدامش در اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.

دانیل سالمون پزشک متخصص PHRI نیز در گزارش کالبد شکافی خود از «وجود آسیب شدید در قفسه سینه و قسمت های راست و شکم چپ، که باعث شکستگی‌ دنده‌ها و آسیب طحال بحش شده، خبر داد. در این گزارش تاکید شده است که شوک سپتیک (عفونت شدید) و نارسایی تنفسی پس از جراحات علل بالقوه مرگ این مر بوده است. گفته می شود نتایج رسمی کالبد شکافی از خانواده و جسد بحش مخفی شده است.

همزمان سرویس زندان اسرائیل نیز به سوالات واشنگتن پست در مورد چرایی تحویل ندادن جسد بحش به بستگانش خودداری کرد.

دیگر زندانی درگذشته در زندان های اسرائیل، عبدالرحمن المعاری ۳۳ ساله نام دارد که در تاریخ ۱۳ نوامبر سال گذشته (آبان) جان سپرده است. به گفته برادر عبدالرحمن وی که پدر ۴ فرزند بوده از فوریه ۲۰۲۳ (نزدیک به یک سال پیش از حمله حماس به سرزمین های اشغالی) در یک ایست بازرسی دستگیر و به اتهام وابستگی به حماس و داشتن سلاح گرم زندانی شده است.

گزارش ها حاکی است که ملاقات با عبدالرحمن پس از حملات ۷ اکتبر حماس دیگر ممکن نشد و خانواده وی همچنان درصدد دریافت اطلاعات در مورد علت مرگ پسرشان هستند.

در گزارشی که توسط دکتر دنی رازین در مورد کالبد شکافی عبدالرحمن انجام شده، آمده است که این مرد ۳۳ ساله «کبودی‌هایی روی قفسه سینه چپ، به همراه دنده‌های شکسته داشته و کبودی های دیگر بر روی بدن وی ناشی از مرگ در اثر ضرب و شتم شدید است».

خیری حمد جوان ۳۲ ساله فلسطینی و از هم بندان عبوالرحمن در خصوص وضعیت وی به واشنگتن پست که این مرد در حالیکه دستانش را دستبند زده بودند، از بالای ۱۵ پله به پایین پرت شد.

حمد سپس اضافه کرد: پس از سقوط عبدالرحمن وی همچنان زنده بود اما سرش خونریزی می کرد، اما نگهبانان اسرائیلی با همین شرایط وی را به انفرادی بردند و وی در نهایت در همان سلول به دلیل نرسیدن کمک های پزشکی جانش را از دست داد.

ازدحام و بی توجهی بیش از اندازه در زندان دلیل دیگر مرگ زندانیان فلسطینی

گزارش‌ها و شهادت زندانیان همچنین حاکی از مرگ و میر برخی دیگر از زندانیان به دلیل بیماری و عدم ارائه کمک های پزشکی است. از جمله محمد السبار ۲۱ ساله که از کودکی به بیماری گوارشی مزمن مبتلا بود.

عاطف عواظا یکی از هم سلولی های محمد به واشنگتن پست گفت که این جوان پس از دریافت نکردن داروهایش دچار تورم شدید معده شد و در نهایت به دلیل وخامت اوضاع و نرسیدن دارو جان داد.

براساس اعلام «آدامیر»، یک سازمان حقوق زندانیان فلسطینی، در ماه مه میلادی (اردیبهشت) رکورد نگهداری ۹ هزار و ۷۰۰ زندانی شکسته شد و این در حالی است که هیچ یک از این زندانیان مربوط به جنگ غزه نیستند.

سیاست گرسنگی دادن زندانیان

زندانیان سابق فلسطینی در گفت‌وگو با این روزنامه، علاوه بر خشونت و منع خدمات پزشکی از گرسنگی کشیدن شدید نیز حکایت دارند.

معاث عمارنه روزنامه‌نگار ۳۷ ساله ای که به دلیل فیلمبرداری از اعتراض ها در کرانه باختری به مدت ۶ ماه زندانی شده بود، در این خصوص گفت: زندانیان برای صبحانه یک بشقاب سبزیجات و ماست را با هم تقسیم می کردند. برای ناهار هم هر سلول نصف فنجان برنج به اضافه یک بشقاب گوجه‌فرنگی یا کلم خرد شده دریافت می کرد.

واشنگتن پست در گفت و گو با معزز عبید ۳۷ ساله که هفته گذشته از زندان اسرائیل آزاد شد، متوجه شد که وی حتی نمی تواند درست راه برود. این مرد فلسطینی که اکنون در درمانگاهی در کرانه باختری، تحت درمان است گفت که نمی داند چند سال دارد و اطلاعی در مورد پنج فرزندش هم ندارد.

وی افزود: «من چیزی جز زندان نمی دانم». مطابق گزارش های پزشکی وی در مدت بازداشتش بیش از ۱۰۰ پوند (۴۵.۳ کیلوگرم) وزن کم کرده است.

وی در ادامه مصاحبه، با صدایی که به سختی شنیده می شد، پرده از تعرض های مکرر جنسی نگهبانان زندان برداشت و گفت: آنجا گوانتانامو بود./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت