مجارستان: در «ماموریت احمقانه» ناتو شرکت نخواهیم کرد
وزیر امور خارجه مجارستان امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که بوداپست در برنامه بلندمدت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای کمک به اوکراین شرکت نخواهد کرد و این طرح را «ماموریت احمقانه» خواند.
وزیر امور خارجه مجارستان امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که بوداپست در برنامه بلندمدت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای کمک به اوکراین شرکت نخواهد کرد و این طرح را «ماموریت احمقانه» خواند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پیتر سیجارتو وزیر امور خارجه مجارستان بار دیگر مخالفت دولت بوداپست با طرح ناتو برای کمک بلندمدت به اوکراین را اعلام کرد.
طبق این گزارش، متحدان ناتو در ماه آوریل (فرودین/اردیبهشت) موافقت کردند که از طریق ایجاد صندوقی به ارزش ۱۰۰ میلیارد یورو (۱۰۷ میلیارد دلار) برنامهریزی برای حمایت نظامی طولانی مدت خود از اوکراین در جنگ با روسیه را آغاز کنند.
زولتان کواچ سخنگوی دولت مجارستان در واکنش به این طرح ناتو در ماه گذشته [میلادی] در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت که مجارستان از هیچ پیشنهاد ناتو که «ممکن است ائتلاف را به جنگ نزدیکتر کند یا آن را از یک ائتلاف دفاعی به ائتلاف تهاجمی تبدیل کند» حمایت نخواهد کرد.
روابط میان مجارستان و ناتو به دلیل تعلل بوداپست بر سر تایید الحاق سوئد به این ائتلاف نظامی، که سرانجام در ماه مارس توسط مجارستان تصویب شد، و همچنین به دلیل روابط گرم ویکتور اوربان نخست وزیر این کشور با روسیه تیره شده است.
دیوید پرسمن سفیر آمریکا در مجارستان پیشتر گفته بود که متحدان ناتو به بوداپست در مورد خطرات روابط «نزدیک و در حال گسترش» خود با روسیه هشدار میدهند.
وی همچنین اعلام کرده بود: اگر انتخاب بوداپست این سیاست باشد، «باید تصمیم بگیریم که چگونه از منافع امنیتی خود به بهترین نحو محافظت کنیم.»
به گزارش ایرنا، ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی که اواخر سال جاری پس از یک دهه رهبری این ائتلاف نظامی کنار میرود، در حال ارائه طرحی به ۳۲ کشور عضو ناتو برای ایجاد یک صندوق پنج ساله ۱۰۰ میلیارد یورویی در حمایت از اوکراین است. وی همچنین به دنبال آن است تا ناتو رهبری گروه ۵۲ کشوری حامی اوکراین موسوم به «رامستاین» را که اکنون در دست ایالات متحده است، در اختیار گیرد.
از سوی دیگر، مجارستان به عنوان یکی از کشورهای عضو ناتو، بزرگترین مانع در برابر پیوستن کییف به این ائتلاف است و در این میان برخی کشورهای دیگر عضو از جمله اسپانیا و ایتالیا نیز درباره جزئیات ایجاد صندوق ۱۰۰ میلیارد یورویی و اینکه هر کشور باید چه مقدار سرمایه گذاری کند، ابراز نگرانی کردهاند./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید