پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین میشود
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفتوگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین میشود.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفتوگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وانگ یی به آنتونی بلینکن گفت که «کشتی غول پیکر» روابط چین-آمریکا، متعادل و استوار شده بود، «اما عوامل منفی در رابطه ۲ کشور همچنان در حال ایجاد و افزایش است».
وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه روابط پکن-واشنگتن با اختلالات مختلفی مواجه است، تصریح کرد: حقوق توسعه مشروع چین بیجهت سرکوب شده است و منافع اصلی ما با چالشهایی مواجه است.
بلینکن پاسخ داد که برای پیشبرد دستور کار تعیین شده توسط جو بایدن رئیسجمهور آمریکا و شی جینپینگ رئیسجمهور چین هنگام دیدار آنها در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر (آبان/آذر)، به «دیپلماسی فعال» نیاز است.
وی با اشاره اینکه «در تصمیمگیری ما هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رودررو وجود ندارد»، اضافه کرد که میخواهد اطمینان حاصل کند چین و آمریکا در مورد زمینههایی که با هم اختلاف دارند، حداقل برای جلوگیری از سوء تفاهم و اقدامات نسنجیده، تا حد امکان شفاف هستند.
بر اساس این گزارش، بلینکن قرار است چندین ساعت با وانگ یی پشت درهای بسته در «مهمانخانه دولتی دیائویوتای» جلسه برگزار کند، زیرا طرفین تلاش میکنند با وجود دستور کار گسترده و پیچیده، پیشرفت در روابط ۲ کشور را حفظ کنند.
بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا است که در طول ۱۴ سال گذشته به شانگهای سفر میکند، وی سفر خود به چین را روز چهارشنبه از این شهر اقتصادی آغاز کرد.
روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیبهایی از جمله حادثه بالنهای بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.
واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری میکند، بارها از متحدان اروپاییاش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.
ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزارهای کلیدی دیگر است.
این درحالی است که آمریکا و کشورهای غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کییف ارائه کردهاند. کمکهای نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمکها به تانک، سامانههای دفاع هوایی پیشرفته، موشکها و مهمات خوشه ای گسترش یافته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بیاساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد میکند./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید