موضع استرالیا درباره به رسمیت شناختن کشور فلسطین
وزیر امور خارجه استرالیا با اعلام این که کشورش به رسمیت شناختن کشور فلسطین را بررسی میکند، گفت که این امر تسریعکننده روند دستیابی به «راهکار ۲ دولتی» است.
«پنی وونگ» وزیر امور خارجه استرالیا گفت که این کشور به رسمیت شناختن کشور فلسطین را بررسی میکند. این امر همزمان با مطالبه راهکار ۲ دولتی توسط جامعه جهانی برای پایان دادن به جنگ غزه، تغییری در سیاست کانبرا محسوب میشود.
روزنامه استریت تایمز در این باره گزارش داد که وونگ، عصر امروز(سهشنبه) در یک سخنرانی از اظهارات «دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس حمایت کرد که گفته بود به رسمیت شناختن کشور فلسطین، از جمله در سازمان ملل، راهکار دو دولت را بازگشتناپذیر خواهد ساخت.
وزیر امور خارجه استرالیا همچنین گفت که جامعه جهانی در حال مذاکره درباره کشور فلسطین «به عنوان راهی برای شتاب بخشیدن به مسیر راهکار ۲ دولتی است.»
او بیان کرد: راهکار دو دولت تنها امید به شکستن چرخه بیپایان خشونت است.
راهکار دو دولت مدتها است که مبنای تلاشهای بینالمللی برای حلوفصل درگیری طولانیمدت رژیم صهیونیستی-فلسطین بوده است ما روند آن یک دهه است متوقف شده، حتی پیش از جنگ فعلی میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت فلسطین.
فلسطینیها به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانه باختری، غزه و قدس شرقی هستند که از سال ۱۹۶۷ در اشغال فلسطین است.
رژیم صهیونیستی یکشنبه گذشته به طور رسمی مخالفت خود را با آنچه «به رسمیت شناختن یکجانبه» کشور فلسطین خوانده شده، اعلام کرده و گفت که هرگونه توافقی از این دست باید از طریق مذاکرات مستقیم حاصل شود.
اسپانیا نیز از جمله کشورهای غربی است که برای برگزاری این مذاکرات تلاش میکند و در اتحادیه اروپا، از جمله حامیان این اقدام است.
اگرچه وونگ، نقش حماس را در تشکیل کشور فلسطین نادیده گرفته و گفت: حماس هیچ نقشی در کشور فلسطین آینده ندارد.
تشکیلات خودگردان فلسطین، هفته گذشته، رسما از شورای امنیت سازمان ملل خواست که دوباره درخواست آن در سال ۲۰۱۱ را برای عضویت کامل در این هیات بینالمللی دوباره بررسی کند. فلسطینیها کشور ناظر سازمان ملل هستند اما در آن عضویت ندارند.
رییس شواری امنیت سازمان ملل، روز دوشنبه، درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل را به کمیته عضویت ارجاع داد.
وونگ گفت: کسانی که مدعی هستند به رسمیت شناختن فلسطین پاداش دادن به دشمن است، اشتباه میکنند، چراکه امنیت خود اسراییل به راهکار دو دولت وابسته است.
او افزود: تا زمانی که اسراییل توسط کشورهای منطقه خود به رسمت شناخته نشود، از هیچ گونه امنیت بلندمدتی برخوردار نخواهد بود./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید