گزارش نیویورک تایمز از ادعاهای متناقض کاخ سفید در حمایت غزه

کد خبر: 1279574

تحلیلگر نیویورک تایمز در مقاله‌ای باغیرسازنده دانستن ایده بایدن در هلی برن مواد غذایی وراه‌اندازی بندرگاه برای امدادرسانی، چالش کلیدی را اسراییل در تسریع امداد رسانی به آوارگان در غزه دانست.

گزارش نیویورک تایمز از ادعاهای متناقض کاخ سفید در حمایت غزه

تحلیلگر نیویورک تایمز در مقاله‌ای باغیرسازنده دانستن ایده بایدن در هلی برن مواد غذایی وراه‌اندازی بندرگاه برای امدادرسانی، چالش کلیدی را اسراییل در تسریع امداد رسانی به آوارگان در غزه دانست.

 در ادامه ادعاهای متناقض کاخ سفید در حمایت از غیرنظامیان در نوار غزه و همزمان افشای گزارش‌های رسانه‌ای اخیر از ارسال ۱۰۰ محموله تسلیحاتی به تل آویو از ابتدای جنگ هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) یک نشریه شاخص آمریکایی درباره امدادرسانی واشنگتن به غزه واکنش نشان داد.

روزنامه نیویورک تایمز روز شنبه با انتشار مقاله‌ای از «نیکولاس کریستوف»، ستون نویس ثابت این نشریه با عنوان «بندرگاه بایدن در غزه کافی نیست» به طرح رئیس جمهور آمریکا درباره کیفیت و حجم عملیات امدادرسانی نیروهای آمریکایی در مقایسه با وخامت اوضاع انسانی و ده‌ها هزار گرسنه و آواره در غزه انتقاد کرد.

ستون نویس نیویورک تایمز با ابراز حمایت از جنگ افروزی در باریکه در اظهارنظری متناقض با اذعان به نقش دولتمردان آمریکایی در حمایت تسلیحاتی و دیپلماتیک از رژیم اسرائیل در کشتار غیرنظامیان از امدادرسانی دولت بایدن به غیرنظامیان در باریکه استقبال کرد و مقادیر کمک رسانی به آوارگان را ناکافی دانست.

به نوشته این تحلیلگر، طرح بایدن برای راه اندازی بندری موقت توسط نیروهای آمریکایی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق دریا به غزه در مقایسه با حجم ویرانی و دمار در غزه ناکافی است.

وی با چالش کشیدن ایده سابق بایدن برای هلی برن مواد غذایی به آوارگان در غزه را اقدامی سنبلیک و آن را مشابه عکس‌های خبری نمادین دانست و با ناکافی دانستن این اقدامات در برابر وخامت اوضاع در غزه، خواستار اقدام عملی و جدی واشنگتن برای رفع بحران انسانی شد.

ستون نویس نیویورک تایمز با اشاره به جان باختن ۲۰ فلسطینی به علت سو تغذیه و قحطی طی روزهای گذشته در غزه تاکید کرد که اگرچه راه اندازی بندرگاه امدادرسانی برای آوارگان مفید است، اما به اذعان مقامات ذیربط، آماده کردن این بندر بیش از یک ماه یا دو ماه زمانبر خواهد بود و از سوی دیگر، گزارش‌های رسمی سازمان ملل درباره زنگ خطر وقوع گرسنگی گسترده در غزه به «مرحله فاجعه» نگران کننده است.

وی با اشاره به افزایش لحظه به لحظه شمار جان باختگان به ویژه کودکان به علت سو تغذیه و قحطی در غزه و همزمان احتمال تأخیر در احداث بندرگاه موقتی را غیرسازنده برای آوارگان دانست و عملیات پرتاب مواد غذایی را در شرایط کنونی برای رسیدن بسته‌های غذایی - اگرچه در حجم بسته‌های کوچک- در بازه زمانی اندک را مغتنم دانست.

وی با اشاره به آمار ۳۸ هزار بسته غذایی ضروری در هلی برن نخست دولت آمریکا به آوارگان که ۲ درصد از ساکنان باریکه را تأمین می‌کند، بسیار ناچیز دانست و بر لزوم تسریع در عملیات امدادرسانی تاکید کرد.

تحلیلگر نیویورک تایمز به راهکار مؤثر امدادرسانی دریایی از طریق کشتی‌های باری مواد غذایی در مقایسه با هلی برن اشاره کرد و در ادامه، با انعکاس دیدگاه کارگران امدادرسانی که اسرائیل با تفتیش و مانع تراشی در تسریع کمک‌ها به آوارگان و شلیک به نیروهای امداد (زیرا آنان را وابسته به حماس می‌داند) به عدم انگیزه آنان در امداد تاکید کرد.

به گواه این ستون نویس آمریکایی، عملیات هلی برن و راه اندازی بندرگاه دریایی برای امدادرسانی کمکی در برابر نیاز شمار انبوهی از آوارگان را حل نخواهد کرد، زیرا اسرائیل به علت غیرمسئول بودن در پایبندی به معاهدات انسانی در ارسال محموله‌های غذایی به نقاط پرخطر به شیوه خود در کند کردن عملیات با تفتیش مانع تراشی خواهد کرد.

وی با ابراز نگرانی از ادامه اقدام اسرائیل در کارشکنی در ارسال محموله‌های اساسی به نیازمندان در غزه، شیوه هلی برن و ایده بندرگاه را در برابر حجم بالای ده‌ها هزار آواره غیرسازنده دانست.

وی در پایان این پرسش را مطرح کرد که آیا بایدن در نهایت برای پاسخگو کردن مقامات اسرائیل برای امدادرسانی به آوارگان با انبوه نیازمندان حاظر است از نفوذ خود برای فشار به سران این رژیم استفاده کند؟ و این به معنای توقف استفاده از حق وتو قطعنامه‌های سازمان ملل ضد اسرائیل، کندکردن کمک‌های نظامی واشنگتن به تل آویو و خطاب قراردادن مستقیم با ساکنان اراضی اشغالی خواهد بود که «این بهترین امید برای جلوگیری از قحطی در غزه است.»

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت